sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Mallipihat

Tukholman Nordiska Trädgårdar -puutarhamessujen 12 parvekkeen ja 8 ideapuutarhan rinnalla Helsingin Oma Piha -messujen neljä parveke-/pihamallia vaikutti vähäiseltä, mutta nämä neljä olivat kuitenkin parempia kuin Turun Piha & Puutarha -messujen neljä "terassia", jotka olivat kyllä surkea esitys.

Eniten otin kuvia Kotipuutarhan malliparvekkeesta/-pihasta,
jonka suunnittelusta vastasivat maisemasuunnittelija Kati Jukarainen
ja graafinen suunnittelija Piia Ouri.


Kotilieden version malliparvekkeesta/-pihasta oli suunnitellut Peeta Peltola. 

Sama suunnittelija oli tehnyt myös Dekon malliparvekkeen/-pihan.
Tummahkon kokonaisuuden
olivat toteuttaneet Terassi- ja Parhaat kotiblogit -lehdet.

Säväyttikö näistä jokin?
Yleisöllä oli messuilla mahdollisuus äänestää suosikkiaan,
tuloksen voin laittaa tännekin, kun se selviää.

Aloitetaan ensi viikkokin vielä Helsingin messukuvilla,
saatte maanantaina kukkaisia fiiliksiä sieltä sun täältä!

14 kommenttia:

 1. Täytyy sanoa, että mikään ei oikein minuun iskenyt. Eniten ehkä, jos joku pitäisi valita, tuo Deko. Tykkään vaaleasta ja romanttisesta ja vähemmän romuisesta ;O) ja sellaista kokonaisuutta ei oikein ollut.

  VastaaPoista
 2. Tukholman terassit vaikuttivat näin kuvien perusteella persoonallisimmilta, rennommilta ja luovemmin toteutetuilta, mutta se ei ole mikään yllätys.

  VastaaPoista
 3. Näistä vaihtoehdoista pidin eniten ensimmäisestä. Ehkäpä värikkyyden takia.

  VastaaPoista
 4. Riippuva hylly, harjateräksinen hyllykkö ja elävä taulu, ne mä haluaisin toteuttaa itsekin. Ensimmäisen kuvan pikkupuutarha oli suloinen ja jos joskus muutetaan rivariin, niin sellaisen haluaisin ehdottomasti :)

  VastaaPoista
 5. Minä sain hyvän idean kylvöpöyrtään trukkilavakompositiosta. Tykkään eniten noista ensimmäisistä, mutta jokaisessa on jotakin kivaa ja inspiroivaa.

  VastaaPoista
 6. Monessa oli kivoja yksityiskohtia, mutta kokonaisuudet eivät oikein säväyttäneet. Mieleen jäi istutuspöytä kuormalavoista sekä nuo salaattitikkaat =)

  VastaaPoista
 7. Mallipihoista löytyi kyllä paljon kauniita yksityiskohtia. Jotenkin toivoisi, että mallipihat olisivat myös käytännöllisiä. Toivottavasti nyt kukaan ei ota mallia noista lukuisista pienien ruukkujen asetelmista.... niitä saa kastella kesällä useamman kerran päivässä. No, kantapään kautta siinäkin sitten taas oppii ; )

  VastaaPoista
 8. Ei juuri säväytä :P Näissä ei ole mun mielestä tarpeeksi yksityiskohtia ja omaperäisyyttä. Jotenkin latteita. Mut hei, eka kuvassa on ihan samanlainen raudoitusverkosta tehty teline pelargoneille kuin Tukholmassa oli! :D

  VastaaPoista
 9. No voi, miksi täällä Suomessa kaikki on niin aneemista ja vaatimatonta?! Tukholmassa oli ihanan runsasta ja rönsyilevää, ei kuitenkaan mautonta ollenkaan.
  Onko tuossa ekassa kuvassa nuo perunat tosiaan ihan vaan jätesäkissä, olisiko voinut harkita naamioimista vaikka vaan vanhalla kangassäkillä. Kuka haluaa pitää parvekkeella mustia jätesäkkejä?
  Se lankkupöytä siinä Decon(?) parvekkeessa on vähän sellainen, kuin haluaisin mun kasvariin :)

  Neljäs kuva ylhäältä, nurkkaus on kuin kalpea aavistus siitä yhdestä Tukholman istutuspöydästä....

  Hei, ne Turun terassit; me oltiin siinä vieressä kahvilla ennen kun mentiin tilaamaan sitä kasvaria. Kun oltiin tilattu se kasvari, katseltiin sitä messukartaa ja tuumattiin, että täällä on terassejakin, missäs ne on? Me ei edes tajuttu ensin, että ne oli niitä malliterasseja!

  VastaaPoista
 10. Kuvailin myös näitä messuilla. Kokonaisuudessaan olivat pettymys. Eniten pidän ylimmästä. Alin oli siitä mielenkiintoinen, että se herätti minut pohtimaan ihmisten toiveita ja suhtautumista puutarhaan. Siinä jotenkin vieraannuttu täydellisesti luonnosta ja kasveista ja päädytty ruuanlaitto/edustuspaikaksi.

  VastaaPoista
 11. Hei! Sinulle on haaste blogissani :)

  VastaaPoista
 12. Hienoja yleiskuvia ! Pidän niistä, kun näkee isompia kokonaisuuksia :)
  Kuvistahan löytyi vaikka mitä mielenkiintoisia yksityiskohtia. Olen miettinyt Kekkilän parvekelaatikon hankintaa, harjateräsverkko seinällä on mielenkiintoinen ja tuo pihakatos. Suunnitellaan täällä jonkinlaista köynnösaitarakennnelmaa ja tuo maja on jänskä.

  VastaaPoista
 13. Kiitos kaikille mielipiteistänne ja tosi kiva, että jaksoitte käydä kommentoimassa! Kävin kurkkaamassa messujen nettisivuilla ja FB:ssä, mutta kummassakaan ei hiiskuttu mitään yleisöäänestyksen voittajasta.

  VastaaPoista
 14. Se Kotipuutarhan ruukutuspöytä jäi mieleen kummittelemaan! :) Nimimerkillä mulle kans! :D

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!