keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Parisenttinen

Kangasperhonen (Callophrys rubi) ilahdutti pirteällä olemuksellaan mökillä mukulaleinikkien lomassa jo 25.4. Sen jälkeen perhosesta ei sitten olekaan näkynyt vilaustakaan. Mihin lie lentänyt?

Päätin, että tämä viehkeä, siipien alaosastaan vihertävä perhonen saa nyt välittää teille ihanaisille lukijoilleni keväiset vapuntoivotukset. Kangasperhonen on nimittäin ensimmäinen kotelona talvehtinut päiväperhosemme. Se on kyllä varsin pieni, parisenttinen, joten hyvä, että edes havaitsin sen lehtien joukosta. Lopulta se taisi kyllästyä tällaiseen paparazziin ja yritti kovasti esittää lehteä kallistamalla itsensä kumoon.


Hauskaa vappua kaikille 
- oli keli sitten mikä hyvänsä!

20 kommenttia:

 1. Upea perhonen! Hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta sen siipien alaväri on aika huikaiseva. Päälipuolta on vaikeampi kuvata, kun se laittaa aina levätessään siivet suppuun. No, päältä väri on ruskea.

   Poista
 2. Hyvin on naamioitunut tuo pikkuinen, mutta hienon kuvan sait kuitenkin. Yleensä varsinkin näin keväällä perhoset eivät juurikaan suostu poseeraamaan :)
  Kiitos samoin, iloista vappua sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meno oli päällä tälläkin yksilöllä, hyvä, kun perässä pysyin. Jossain vaiheessa se taisi kyllästyä kintereillään talsivaan paparazziin ja kääntyi täysin kyljelleen, ajatteli varmasti muistuttavansa siinä asennossa vielä enemmän mukulaleinikin lehteä. Toivon mukaan teillä ole leppoisa vappu!

   Poista
 3. Upeat värit perhosella. Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väreihin minäkin ihastuin. Ja noihin mustavalkoisiin tuntosarviin.

   Poista
 4. Johan on taas hyvä kuva! Me ollaan sun kanssa oltu kaikilla samoilla messuilla näköjään. Turku oli virkistä poikkeus suomalaissa messuissa. Taimia ja kukkia oli tosi paljon! Voikun saataisiin samaa Helsinkiin :) Ihanaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuvakommentista! Joo, samoilla messuilla ollaan talsittu, jossain taisin sinut kauempaa nähdäkin. Kivaa kevään jatkoa!

   Poista
 5. Perhosella on todella upeat värit. Tänään oli Hesarissa enemmänkin juttua perhosista. Iloista vappua, säässä kuin säässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle ei tule Hesaria, pitää ensi viikolla töissä kurkata perhosjuttu, kiitos vinkistä!

   Poista
 6. Kaunis on tuo perhonen. Lisää odotellessa mukavaa vapun viettoa sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on olleet niin hyytävät tuulet, että itsekin jäin miettimään, missä ne perhoset tällaisilla keleillä oleilevat...

   Poista
 7. Riemukasta vappua! Mä en käsitä miten sä onnistut nöistä öttiäisistä ottamaan tällasia kuvia!? Meillä päin ne ei pysy sekunttiakaan paikoillaan tai suostu muuten kuvattavaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ötökkäkuvauksessa kärsivällisyys on usein valttia. Pitää olla aikaa odottaa. Eipä siinä kai muuta :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos, siinähän se vappu tuli ja meni, ihan mökkeillessä. Tippaleipääkään en syönyt, no pikkumunkin kuitenkin.

   Poista
 9. Kaunis kuva, siipisuomut hohtavat ihanasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on aika herttainen perhonen, kun on niin pienikokoinen!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!