torstai 10. huhtikuuta 2014

Robin ja Batman

Robin on laskeutunut mökkimaisemiin. Tai oikeastaan niitä oli kaksi, mutta vain toisen sain kuvattua. Punarinnat on jotenkin hassunoloisia tarkastellessaan ympäristöä, ne venyttävät itsensä pitkäksi nähdäkseen kauas. Kauniita livertäjiä!


Pitäähän Robinilla olla kamukin samassa postauksessa! Kun tähän hätään en saanut kuvattua lepakkoa, kävisikö Batmanin rooliin mustarastas? Jos joku on säikky lintu mökillä, niin sen on pakko olla närhien lisäksi tämä mustarastaskoiras. Se on talvehtinut mökkimaisemissa, mutta pienikin liike saa sen edelleen katoamaan välittömästi.

Mustarastas käy kuikuilemassa maassa, jos tinteiltä sattuisi tipahtamaan ruokintapaikalta pähkinöitä tai siemeniä. Suvikummun Marjan blogista hiffasin, että omppujakin sille olisi voinut talvella kantaa, mutta toisaalta omenat olisivat ehkä houkutelleet paikalle lisää peuroja. Ja niitä en kyllä ruoki, kun ruokkivat ihan itse itsensä meidän istutuksilla...hmph!


Kuvasin molemmat lintuset 5.4. Piti laittaa itselle muistiin, jotta voi taas ensi keväänä ihmetellä, mihin aikaan minkäkin muuttajan bongasi ensimmäisen kerran.

22 kommenttia:

 1. Punarinnat ovat niiin symppiksiä! en ole vielä saanut valokuvaan ikuistettua, mutta se on kirjoittamattomalla kuvauslistalla ollut jo pitkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekan kerran minäkin nyt sain punarinnan kuviin! On tosiaan söpö ja symppis kaveri!

   Poista
 2. Punarinta on niiin suloinen, upea kuva, hän on niin koivet pitkinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se oli hauska kuikuilija, tykkäsi laittaa koivet suoraksi!

   Poista
 3. Mustarastaat syövät mielellään rusinoita. Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, Sussi! Niitä sitten ensi viikonloppuna nurmikolle paiskomaan :)

   Poista
 4. Upeat kuvat jatkuvasti liikkeessä olevista siivekkäistä. Meidän mustarastaamme eivät ole yhtään säikkyjä, eilen katselin, miten ne tyynesti tonkivat hyönteisiä lehtien alta vaikka minä ja kissa liikuimme muutaman metrin päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälle mustarastaalle ei tarvitse sanoa edes kissa, kun se poissa :) Saatikka että se näkisi kissan!

   Poista
 5. Mäkin olen ihastellut punarintoja tässä pihalla, ne on kyllä tosi veikeitä otuksia. Ja mustarastaat myös. Niiden lauluun on ihana herätä. Tosi hienoja kuvia olet saanut otettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustarastaan laulu on niin ihanaa, se ja peipon laulu tuovat minulle kevään!

   Poista
 6. Ihana Robin! Meillä ei ole vielä näkynytkään. Voi olla, että tulekaan meidän pihalle, kun kissat ovat ehkä vahingossa saattaneet pistellä jonkun poskeensa. Mutta mitäs ovat niin rohkeita!
  Mutta mustiksia oli tänään 7 yksilöä samanaikaisesti omenoita popsimassa ja vielä räkätit siihen päälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Räkättejä on saapunut tännekin, aamulla huomasin, kun kiirehdin autolle, että räksättivät aika äänekkäästi! Punarinnat ovat aika veikeitä, näin keväällä niitä näkee mun mielestä helpommin kuin sitten keskikesällä. Nyt nekin vielä ovat "helpon" ruuan perässä...

   Poista
 7. Ihania kuvia siivekkäistä Punä rinta on niin söpöliini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irma! Minusta tuo Robin oli niin mainio kurkottelija!

   Poista
 8. Punarinnat ovat ihanan rohkeita ja uteliaita lintusia. Pihalla kykkiessäni ne tulevat usein aivan viereen ihmettelemään puuhiani. Mustarastaat näyttävät meillä syövän lintulaudalta pudonneet pähkinänmurut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoisin, että nämä punarinnat jäisivät mökkipihaan pidemmäksikin aikaa. Niitä on tosi kiva seurata! Veikkailen, että tämäkin "Batman" jahtaa mökkinurmelta tiaisilta pudonneita siemeniä ja pähkinöitä.

   Poista
 9. IHANA KUVAPARI! Punarintoja en ole kyllä kovin usein bongannut,mutta näyttävät suloisilta. Ja tuo mustarastas näyttää Batmanin roolissaan hauskan vaanivalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eihän Robin nyt voi seikkailla ilman Batmania tai päinvastoin :)

   Poista
 10. Ihanat kuvat, punarinta on tosi veikeän näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä veikeä tapaus, ja kovin nuorekkaan oloinen :)

   Poista
 11. Suloinen pillikinttu ja viekkaan näköinen samettitakki ! Ihanat kuvat !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, pillikinttu onkin sopiva kuvaus Robinille ja Batman on tyylikäs mustissaan!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!