perjantai 11. huhtikuuta 2014

Uskalsin

Pohdin tätä tovin, jos toisenkin.
Mietin ja epäröin.
Pähkäilin ja puntaroin.
Sitten kuitenkin päätin uskaltaa:
laittaa blogiin akvarellityöni.
Se on Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa
pidetyllä akvarellimaalauskurssilla maalattu.
Kolibrikukka. Strelitzia reginae.
Outoa, että maalaus näyttää valokuvassa menettäneen
osan värivoimastaan, ja päälle tuli myös sinertävä kalvo.
Johtunee kahdesta erilaisesta lampusta ja niiden toisistaan
poikkeavasta valosta eteisessäni, jossa kuvan otin.
Mutta saahan tuosta nyt käsityksen, vaikka onkin kehystämätön.
Opettajan mukaan akvarellityöt tarvitsevat lasin päälleen päästäkseen oikeuksiinsa.
En ole vielä päättänyt, hankinko tähän kehystyksen.


Oli kyllä suuri kynnys laittaa maalaus näytille.
Olen vasta niin aloittelija tässä akvarellimaalauksen harrastamisessa,
mutta jostainhan se on jokaisen aloitettava.
Kiehtova maailma, joka vie mukanaan.
Näitä akvarellitöitä on onneksi vähän helpompi säilyttää
kuin keramiikka- tai betonityökursseilta valmistuneita isoja möhkäleitä,
maalaukset saa onneksi vähän tiiviimpään säilytystilaan :)

38 kommenttia:

 1. Ehdottomasti kehyksiin, tuo on kaunis työ :). Akvarellien tekemisestähän sanotaan että se on vaikein maalaamisen muoto mitä on olemassa. Muistan itsekin joskus maalanneeni akvarelleja mutta hermo meni kun piti odottaa kuivumista ja sitten värit levisi hallitsemattomasti jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akvarellimaalaus vaikuttaa lajilta, jossa riittää opettelemista ja ihmettelemistä loppuelämäksi :)

   Poista
 2. Kaunis työ! Laita kehyksiin vaan!
  Minäkin joskus olen kokeillut ja turhauduin töysin :) -ei ilmeisesti oikein sovi tällaiselle heti-eilen-persoonalle?
  Ja ihan vinkiksi: laita eriksee sivu johon laitat näitä omia töitä, minä ainakin arvostan omien kätten töitä, enkä ollenkaan erehdy luulemaan että olisin sinut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akvarellit taipuvat monenlaiseen tulkintaan. Toisella kurssilla opin myös, miten akvarelleilla syntyy myös nopeasti jälkeä, aina ei tarvitse odotella kuivumista välillä, riippuu ihan, minkä tekniikan ja työtavan valitsee.

   Poista
 3. Oi, tottakai uskallat! Ymmärrän myös epäröintisi, työ on kovin kaunis ja herkkä! Hieno kolibrinkukka, kaunista!! :) Taitavaa maalaaja, ei minusta olisi tuohon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähinnä mietin, onko työ liian harrastelijamainen...mutta se on sitä mitä on, ja huonommankin version olisin voinut saada aikaiseksi. Kiitos kannustavista sanoistasi!

   Poista
 4. Hieno työ! Ilman muuta kehyksiin! Akvarellimaalaus on tosi haasteellista, mutta myös palkitsevaa. Onnea harrastukseesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin haastavaa, mutta ah, niin vangitsevaa. Ja mikä parasta, kun keskittyy maalaamiseen, ei ainakaan murehdi työasioita!

   Poista
 5. Ainaki tämmöisen amatöörin silmin katsottuna ehdottomasti kehyksiin! Toisilla on taito...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysamatööri olen, joten sellaisen tekijän työnä tuota pitääkin katsoa...Tuo on nyt kuitenkin tulkintani kolibrikukan olemuksesta ja tuollaisia väreja ja tuntemuksia se minussa aiheutti.

   Poista
 6. Ehdottamasti kehyksiin! Ihana maalaus!

  VastaaPoista
 7. Kaunis tämä on, hyvä kun laitoit näytille. Värit ovat todella hienot ja toisiinsa sointuvat. Eipä uskoisi että yhdestä kukastakin voi saada näin mielenkiintoisen näköisen , tykkään kovasti.
  Minunkin teksi mieli opetella tuota akvarellimaalausta, mutta pitäisi saada ensin alkuopetusta jostakin. Ei kansakouluvärityksillä vielä oikein alkuun pääse =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sude! Sinähän olet niin taitava öljyvärimaalausten tekijä. Sinulla on oma, tunnistettava tyyli ja työsi ovat hyvin persoonallisia, joten eiköhän sinulta akvarellienkin kanssa syntyisi varsin oivia töitä. Toki tekniikat on vähän erit, mutta peruskurssilla hyvän opettajan opissa saa kyllä tarvittavaa tietoa akvarellimaalauksen tekniikoista ja nikseistä. Suosittelen!

   Poista
 8. Turhaan epäröit maalauksen esille tuomista. Minusta se on hieno ja ansaitsee tulla niin kehystetyksi kuin esitellyksikin. Itse en osaa lainkaan maalata tai piirtää, mutta toisten töistä nautin kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, between! On rima niin korkealla, kun tämä nyt oli tällainen oma tulkinta yhdestä kukasta. Se ei yritä olla täysin näköinen, mutta toivon, että siitä välittyy kolibrikukan vahva olemus. Opettajani mukaan kaikki oppivat maalaamaan ja piirtämään, joten yllätä itsesi ja kokeile joku kerta :)

   Poista
 9. Ihana tuo violetin ja keltaisen vastavärikontrasti. Tykkään todella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että värit toimivat sun mielestä! Kiitos kauniista sanoistasi, luovat uskoa jatkoon!

   Poista
 10. Todella upea työ, olet taitava. Hienot värit ja muodot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saga! Olen harrastukseni kanssa alkutaipaleella, joten paljon on matkaa edessä! Enhän näitä töitä myynti- tai näyttelymielessä tee, vaan silkasta harrastamisen ja uuden oppimisen ilosta! Lisäksi akvarellimaalaus on hyvä harrastus siinä, että se vaatii täyden keskittymisen. Ei ehdi murehtia mitään. Paitsi tietysti välillä ottaa pattiin, jos ei osaa maalauksessaan ratkaista jotain kohtaa tyydyttävästi. Tai joku aihee tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta. Mutta sitä varten käyn kursseilla, että saisin eväitä, oppia ja rakentavaa palautetta.

   Poista
 11. Hienohan tuo on! Omia lahjojaan ei kannata vähätellä ja pääasia on, että itse tykkää ja nauttii tekemisestä. Kiva, että rohkaistuit näyttämään työsi, ei ole ollenkaan huonoimmasta päästä akvarellejä, mitä blogeissa olen nähnyt, vaan kaunis ja taidokkaasti tehty työ.

  VastaaPoista
 12. Voi kuinka kaunis! Minä ihastuin kolibrikukkaan Roomassa ja Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Että voikin olla kukat kauniita! Mitään hävettävää ei työssäsi kyllä ole! Mukavaa olisi kurkistella enemmänkin tällaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tunnustaa, että jännitin, mitä juuri sinä mahdollisesti ajattelet, kun olet tuollainen taiteen tuntija. Kiva, että jaksoit kannustaa! Kiitos.

   Poista
 13. Todella kaunis ja tasapainoinen työ ! Oikeassa paikassa olet ollut !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pivi! Maalauspaikkana kasvitieteellinen on haastava ympäristö, on kosteaa ja ahdasta, paljon muita ihmisiä ympärillä. Tuo kolibrikukka sijaitsee Ruissalossa kilpikonna-altaan vieressä ja altaalla käy solkenaan lapsia, niin silloinkin, kun maalasin. Ja heti siinä vieressä tehtiin vaatemainoskuvauksia, joten vilskettä riitti. Yritin siinä sitten jossain puskassa tätä työtä väkertää, vähän koomistakin. Mutta tuommoinen oli lopputulos!

   Poista
 14. Todella kaunis maalaus! Ehdottomasti kehyksiin!

  VastaaPoista
 15. Kolibrikukka on ihana, ja yhtä ihana tämä työsi. Laita vaan suosista meille kaikki näytille. Eihän maalauksia pimeisiin komeron nurkkiin ole tarkoitettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Strelizia on vaikuttavan näköinen ja eksoottinen erikoisuus, erilainen kuin muut. Ehkä juuri siksi se valikoitui kurssilla minun maalauskohteekseni. Kiitos kannustuksesta!

   Poista
 16. Olen ihan mykistynyt tästä kauneudesta, upea värimaailma. Ei millään uskoisi aloittelijan työksi, olet sitten luonnonlahjakkuus! Nyt olet kyllä ihan turhan vaatimaton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vikki! Yritän oppia tätä haastavaa tekniikkaa ja veikkaanpa, että akvarellien tekemisessä oppiminen ei koskaan lopu. Ehkä juuri yllättävyys on se pointti, joka tekniikassa lopulta viehättääkin eniten. Ja se,että välttämättä lopputulos ei ole se, jota ensin lähti tavoittelemaan.

   Poista
 17. Oooooo! Ihan mahtavan upea ja silmää hivelevä! Vaatimattomuus romukoppaan ja ylpeyttä nokkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta, Susanna! Mukavaa, jos pidit maalauksesta.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!