torstai 22. toukokuuta 2014

Kielikuva

Taannoin iloitsin, kun sain kuvattua käpytikan kielenpää ulkona (klik), tänään tuli parvekkeelta kuvattua kurrekin kieli näkyvissä. Orava herkutteli nuoressa tammessa. Hauska kielikuva!


Olen ihan tyytyväinen, että oravat löytävät sapuskaa luonnosta eivätkä käy rouskuttamassa parvekkeella kukkiani, niin kuin on käynyt tässä muutamana keväänä. Tämä yksilö oli tänään täysin tammen lumoissa, hyvä niin!

26 kommenttia:

 1. Onpa mahtavat kuvat kurresta! Aivan ihanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istuin parvekkeella ja kuulin maasta rapinaa, nousin katsomaan ja kurkkasin alas. Ensin en nähnyt mitään, kunnes kurre putkahti esille tonkien rapisevia, kuivia lehtiä. Sen jälkeen se kirmaili lähitammeen ja meno oli sen verran hauskannäköistä, että hain kameran.

   Poista
 2. Upeat kuva kurresta puuhissaan. Olet kärsivällinen ja taitava luontokuvaaja. Tänään katselin miten joutsen juoksi veden päällä lentoon, sinä olisit varmaan pystynyt tallentamaan senkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnut ovat kyllä vaativia kuvattavia, ihan vasta harjoittelen näitä luontokuvauksen alkeita, joten matkaa on vielä...Kiitos kuitenkin kauniista sanoistasi, Cheri.

   Poista
 3. Hienot kuvat oravasta olet saanut!

  VastaaPoista
 4. Hienot kurrekuvat. Tuo tupsukorva on niin söpön näköinen otus, mutta saattaa muodostua myös aikamoiseksi maanvaivaksi. Kahdella meidän naapureista oravat ovat pesineet kattorakenteissa ja tuhonneet mm. eristysvillaa ja aluskatetta. Toinen naapuri joutui tekemään ison kattoremontin estääkseen vesivauriot. Toisen naapurin pihamaalle putosi viime viikolla viisi vastasyntynyttä oravanpoikasta, jotka emo kiireesti kiikutti takaisin kattorakenteisiin. Kaipa ne seuraavaksi siirtyvät meille asumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä on ollut mökillä ongelmaa myös, sillä oravat ovat pesineet välikatossa niin, että poikaset päätyivät jostain raosta lopulta mökin parvelle. Se ei ollut kiva juttu. Nyt on yritetty kaikki kolot verkottaa. Terassille hirren päähän orava oli kuitenkin tänäkin vuonna tehnyt pesän, mutta on nyt hylännyt sen, kun aloitimme mökkikauden.

   Poista
 5. Hienot kuvat! Yleensä oravat vilahtavat karkuun sellaisella vauhdilla, että häntätupsu vaan vilahtaa. Kiva nähdä tarkempaa kuvaa välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin sen verran kaukana, että orava ei tainnut edes huomata joutuvansa kuvatuksi :)

   Poista
 6. Pitkät kynnet kaverilla!! Tarttis käydä mani-ja pedikyyrissä. :D Sopivasti olet kyllä saanut kuvan räppästyä, hienoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa katselin itsekin, että kynsillä on kyllä pituutta. Niillähän se kiipeää ketterästi myös meidän talon seinää.

   Poista
 7. Upeat kuvat! Ja kiva kuulla, etteivät käyvät parvekukkiesi kimpussa niin kuin aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät ainakaan toistaiseksi. Pidetään peukkuja, että viihtyvät metsässä jatkossakin!

   Poista
 8. Sinä se olet kamerasi kanssa aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. :) Kielikuva on kiva, mutta tuo alempi kuva on todella suloinen, kuin orava nuuhkaisisi vihreätä oksaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta-auringossa oli mukava seurata tämän toimeliaan iltapuuhia. Varsin tammen lumoissa näytti olevan.

   Poista
 9. Oi, etenkin tuo alempi on jo taidetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai nyt sentään :) Hauska tilannekuva kuitenkin.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Tänään näin, että oravia ravaa pikkumetsikössä kolme kappaletta, oli juoksukisa käynnissä. Piti mennä töihin, niin en ehtinyt seuraamaan, miten puunrungonkiertämiskisassa kävi.

   Poista
 11. Kenenkähän kielen seuraavaksi näet ;)
  Minäkin tykkään tuosta alimmaisesta eniten, tosi suloinen kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, minusta taitaakin sukeutua kielikuvaekspertti :) Kyyn kieli voisi olla mielenkiintoinen kuvattava tai vaikka sammakon.
   Alin kuva on minustakin oikein herttainen, kevät tuoksuu kurrenkin mielestä herkulliselta!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!