sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kräk-ksäk-ksäk

Räkättirastasyhdyskunta saa aikaiseksi valtavan mekkalan esimerkiksi silloin, jos joku uhkaa niiden pesintää. Se tuli kuultua mökillä viikonvaihteessa ihan livenä, kun ilmeisesti närhi tai närhenpoikanen oli räkättien kuritettavana metsikössä.


Räkättejä näyttää olevan aika paljon myös kotini lähistöllä, ne ovat usein pihanurmikolla matojahdissa. Ovat kyllä aika hauskannäköisiä "pomppijoita" maan tasalla, tasajalkaponnistajia. Räpsäisin yksi ilta töistä kotiin tullessa nämä pari kuvaa räkäteistä, en olekaan näitä lintuja aiemmin kameralla sihdannut.


10 kommenttia:

 1. Kuvassa räkättirastaskin näyttää oikein komealta. Meillä käydään myös sotia rastaiden ja varislintujen välillä. Rastaat eivät epäröi käydä suurempiensa kimppuun joukkovoimalla jos niiden pesät ovat uhattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nokan perusteella tämä yksilö taitaa olla koiras.

   Poista
 2. Räkätit on täälläkin aika runsasnlukuisena. Nyt pomppivat nurmikolla kalastellen matoja. Hauska seurata niidne puuhia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Räksiä todellakin on paljon ja sopeutuvat näköjään aika monenlaisiin ympäristöihin.

   Poista
 3. On kiintoisaa seurata, kuinka ne kuuntelevat matoja jahdissaan.

  VastaaPoista
 4. Hauskoja pomppijoita todellakin ja mestareita matojen metsästyksessä. On hauska seurata on kuuntelevat pihamaalla matojen liikkeitä ja ykskaks nappaavat kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua välillä ihmetyttää, kun kotipihalla sadepäivinä kastemadot ilmestyvät joukolla asfaltille. Miksi kukaan lintu ei ole niitä silloin napsimassa?

   Poista
 5. Räkätystä on kuunneltu täälläkin viime päivinä! Kovin kauniilta se ei kuulosta, mutta loppuuhan se aikanaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sittenhän se vasta konsertti onkin, kun myös poikaset aloittavat ääntelynsä :)

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!