maanantai 19. toukokuuta 2014

Taas ylläri

Vuokot jaksavat yllättää tänä keväänä! Aiemmin kerroin mökiltä löytämästäni 13-terälehtisestä valkovuokosta (KLIK), eilen ihmettelin kukkapenkissä kolmea sinertävää valkovuokkoa. Kunnes muistin, että istutin vuosia sitten ostamani värillisen valkovuokon juurakon kukkapenkkiin, lajike oli nemerosa Robinsoniana. Sinä syksynä peurat mylläsivät kukkapenkit ja nostivat sipulit ylös maasta tonkimalla, samalla katosi jonnekin vuokon juurakkokin. Ajattelin, että se on kuivunut tai ei ole riittävän syvällä kaiken mullan mylläämisen jälkeen, niin unohdin sitten koko kukan. Kunnes se nyt yllättäen putkahti esille kukkapenkin reunasta! Väri on vienosti sinertävä, jotain vaaleanpunaisen, lilan ja sinisen väliltä. Ainakin vaikeasti kameralla toistettavissa!


Useat värilliset valkovuokon lajikkeet ovat kadonneet, mutta tätä sinikukkaista lajiketta vuodelta 1870 viljellään kuulemma vielä riittävästi, ihan myyntiin asti.

4 kommenttia:

 1. Näin sinisiä valkovuokkoja Ruissalon kasvitieteellisessä lauantaina ja jäin niitä ihmetelemään. Kiva lukea niistä nyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, näitä on myynnissä myös todella sinisenä, lajike on nemorosa Royal Blue.

   Poista
 2. Robinsonianan väri on ihanan hempeä, ja kasvusto leviää mukavasti vuosien mittaan. Totta, että on vaikea toistaa sen värejä, niin kuin ainakin mun kameroilla kaikkia sinisen sävyjäj.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinulla on kokemuksia? Kiva tietää, että leviää hyvin :)

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!