maanantai 5. toukokuuta 2014

Yllätys kuvassa

Käpytikkapariskunta on käynyt talven ajan ruokailemassa mökin "lintulaudalla" eli metallisessa ruokintapömpelissä. Kuvasin toista tikoista eilen mökillä ja tänään käydessäni otoksia läpi huomasin yhdessä kuvassa hauskan yllätyksen. Se ei näy vielä tässä kurkistuskuvassa...


...mutta tässäpä näkyy eli tikan kieli, tai oikeastaan kielen pää!!! En olisi ikinä uskonut saavani ikuistettua tikkaa "kieli ulkona". Tiesin, että tikan kieli on valtavan pitkä, koska sillä se "onkii" hyönteisiä lahopuiden syövereistä. Tuossa kuvassa kieli taitaa juuri olla menossa sisälle päin :) Kelautuu rullalle tikan pään sisäpuolelle kuin siima kelaan.


Ihania keväisiä ylläreitä ovat olleet sieltä täältä esiin putkahtaneet leppäkertut. Nekin ovat vielä aika kohmeisen oloisia ja lähinnä nököttävät paikoillaan. Kuka sitä nyt tuonne räntä- ja raesateeseen haluakaan lähteä seikkailemaan? Olen tainnut innostua viime päivinä faunasta, josko seuraavaksi jotain postausta floran puolelta.


20 kommenttia:

 1. on kaverilla pitkä kieli:) Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Yhdessä luonto-ohjelmassa näyttivät kuolleelta tikalta, miten pitkä se kieli oikeasti on. Luonto on kyllä upea juttu!

   Poista
 2. Ihana ylläri tuo tikan kieli. Luin ensin huolimattomasti, ja luin, että "kieli kelautuu tikan pään yläpuolelle" :) Mietin puoli sekuntia, mahdoitko saada siitäkin kuvan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hauska lukuvirhe. Kyllä tässä oli silkasta tuurista kyse. Tuo kieli varmaan kelautuu sekunnissa sisälle...

   Poista
 3. Ahaa, olenkin jo ihmetellyt miten se toimii. Kiitos, nyt vain kielikuvia kuvaamaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä sitä haastetta onkin. Minulla sitten seuraavana tavoitteena saada kuva, jossa kieli näkyy enemmän :)

   Poista
 4. Ihana kielikuva, tikka on kaunis lintu. Leppis poloinen.......kyllä se ilma vielä lämpenee, vaikka tänä aamuna täälläpäin satoikin oikeata lunta ei räntää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta oli täälläkin tänä aamuna vastassa, mutta kymmeneen mennessä se oli jo melkein kokonaan sulanut.

   Poista
 5. Olit oikeaan aikaan oikeassa paikassa kameroinesi, onnittelut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on onni matkassa, vaikka kuva teknisesti onkin liian rakeinen ja vähän epätarkkakin.

   Poista
 6. Vau mikä kuva. Oot päässyt kunnolla kytikselle. Meilläkin oli tänä aamuna tikka koputtelemassa terassilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa tämä on ikkunan läpi otettu, tuplalasit, joten ihme, että kuva on noinkin tarkka!

   Poista
 7. Huippu otos tikasta, Meilläkin on noita pihassa ruokailemassa, mutta ikinä en ole niiden nähnyt näyttävän kieltä :) Ehkä selän takana.

  VastaaPoista
 8. Hauskanen lällättelijä :D Meillä on töyhtötinttinen tehnyt pesän tikan koloon tuohon meijän pihapökkelöön ja huomenna pitäis yrittää ensimmäistä kertaa metsästää tyyppejä kameralla... saas nähdä kuin käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, se töyhtötiainen on aivan vallottava punkkari. Sellaisen haluaisin itsekin ikuistaa, mutta meidän mökillä se yksi ja ainokainen, jonka olen muutaman sekunnin nähnyt, ei viivy paikoillaan kuin silmänräpäyksen ja sitten se on jo taas ties missä. Onnea tähtäilyyn kameran kanssa!

   Poista
 9. Lisään tänne:
  Toisaalla surit jouluruusujesi kuolleen, mutta ehkä ei kuitenkaan. Minä luulin oman jouluruusuni hävinneen lumisen talven takia, mutta nyt sieltä nousee ihka uusia hyvänkuntoisia versoja. Ehkä näin käy myös sinun jouluruusuillesi, toivotaan......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että jouluruususi ovat heräämässä uuteen kukoistukseen. Käyn viikonloppuna kurkkaamassa, onko yhdessäkään ruusussa elämää meidän mökillä.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!