keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Haasteellinen

Kielot ovat kukkineet mökillä tänä kesänä huomattavasti viime vuosia runsaammin, vähäluminen talvi taisi olla niille suotuisa. Ja tuoksuakin on ollut ilmassa yllin kyllin! Jaan Tillariinan näkemyksen siitä, että kielo on haasteellinen kuvattava. Se on moniulotteinen, vitivalkoinen ja varsin herkästi pienestäkin tuulenvireestä lepattava, mutta ah, niin kaunis. Ylimääräisen vaikeusasteen lähikuvaamiseen kielojen kohdalla toivat metsässä kimppuuni innokkaasti hyökänneet hyttyset. Eka kuva on napattu pikaisesti metsässä, toisessa kielonkukkia on maljakossa kotiparvekkeella.
16 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä, kielo on haasteellinen kuvattava, niin kuin kaikki muutkin alaspäin katselevat kukat. Esim. lumikelloista en saa mieleisiäni kuvia, vaikka makaan maassa ja pistän kaiken notkeuteni koetukselle. Ja jos kukan ottaa käteen ja vääntelee sitä, se ei ole niin kaunis.
  Mutta hyvin olet onnistunut ihanissa kielokuvissa, kummassakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle kielo on ehkä ollut aina se eniten haasteellisin kukka kuvattavaksi. Vielä en ole saanut siitä sellaista kuvaa, kun haluaisin, mutta kyllä näitäkin kuvia katsoessa saa jo kielon tuoksun nenäänsä :)

   Poista
 2. Olen samaa mieltä, kielon luonne ja kauneus on vaikea vangita kuvaan. Ehkä se onkin parhaimmillaan kimpussa, tuosta kuvasta leviää valloittava tuoksukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta onhan se hyvä, jos on jotain haastetta harrastuksen parissa :)

   Poista
 3. Samaa olen harmitellut itsekin, hermot menee kun yrittää kieloja kuvata. Millään ei saa sellaista kuvaa kuin haluaisi. Siinäpä meille haastetta! Hyvin sinä olet kuitenkin onnistunut kuvaamisessa.
  Ja ne hyttyset on NIIN ärsyttäviä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään yritin mökillä käväistessä kuvata persikan nukkaista alkua vasten alppiruusujen pinkkiä sävyä, mutta eipä siitä mitään tullut, kun hyttyset kävivät kimppuun kuin herhiläiset ja parin päivän takaiset paukamat eivät ole vielä lakanneet kutisemasta, joten oli vaan pakko paeta paikalta.

   Poista
 4. Hyvä, että en ole ainoa, joka kokenut nuo ihanuudet tosi haastavana! :)

  VastaaPoista
 5. Kieloissa on niin kertakaikkisen ihana tuoksu! Mistähän sais kielohajuvettä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella harmi, kun tuoksua ei saa johonkin pulloon ihan sellaisenaan. Sitten talven pimeinä iltoina voisi ottaa pullosta korkin pois, sulkea silmänsä ja nuuhkia itsensä kesään!

   Poista
 6. Ihanat kielokuvat olet saanut! Kielo on tosiaankin vaikea kuvattava, kamera jotenkin latistaa sen kauneuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kielokimpun minulle keräsi rakas äitini, tuoksuttelin kimppua joka ilta, mutta nyt kielot jo lakastuvat.

   Poista
 7. UPEAT kuvat!!!♥
  Varsinkin tuo viimeinen, niin kauniin nostalginen!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marikki. Sinkkilaatikosta on moneksi, myös kuvaustaustaksi :)

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!