keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Joululahja

Piti ihan pikaisesti tulla hehkuttamaan, miten ihanasta joululahjasta olen tänä iltana saanut nauttia parvekkeellani ilta-auringon säteiden lämmössä. Sain vanhemmiltani jouluna lahjakortin puutarhamyymälään, josta eilen kotiutin nuppuisen, rungollisen pikkusyreenin (Syringa meyeri ´Palibin´). Kaunis pikkupuu sulostuttaa jo nyt ihanaisella tuoksulla, vaikka vasta yhdessä nupussa on pari kukkaa avoinna. Aivan mahtavaa nauttia joululahjasta kesäkuun alussa, kiitos kovasti, äiti ja isä!


Syreeni on vielä istuttamatta isompaan ruukkuun, pitää ensin hankkia puutarhamultaa. Syksyllä tämä lilakukkainen puu muuttaa parvekkeeltani mökkimaisemiin, jossa se toivottavasti ilahduttaa koko perhettä ensi vuonna runsaalla kukinnallaan. Ja kun puu on vain metrinen, lienee se helppo suojata peuroilta ja rusakoilta. Oi onnea!

14 kommenttia:

 1. Oi, mikä ihanuus! Hoksaavaiset vanhemmat sinulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pakko vielä käydä kerran nuuskaisemassa ennen nukkumaanmenoa, tuoksu on ihana. Vanhemmat tietää, mistä tytär tykkää :)

   Poista
 2. Tosi kaunis pikkupuu! Minulle tuli viime syksynä Viherpeukaloilta vahingossa tuollainen suloisuus kun tilasin syyssyrikän, istutin sen maahan ja nyt se pukkaa nuppuja mutta ei ole kyllä noin rehevä kuin sinun puusi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin käväistä siitä puustasi lukemassa, kun googlettelin pikkusyreenin nimellä. Syyssyrikkäkin minulla oli yhtenä vuotena, mutta talvi vei sen. Ehkä tämä puu olisi talvenkestävämpi...

   Poista
 3. Saitpa ihanan joululahjan!
  Minulla on Palibin kasvanut monta vuotta perennapenkissä, mukavan pienenä on pysynyt, vaikka latvus onkin joka vuosi vähän edellisvuotta suurempi. Hurmaava kukinta on pian täälläkin odotettavissa. Tämä palibin on juuri se puu, josta meillä kissojen kanssa on ratkaisemattomia erimielisyyksiä. Heidän mielestään se on pihan paras kynnenteroituspuu ja minä yritän heidän kiusakseen viritellä aina uusia rungonsuojia......
  Ps. uskoakseni ne sinun sähäkämmän väriset pelakuusi ovat nimeltään Tango Neon Purple.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululahja on aivan huippuluokkaa! Laitahan sun Palibinista kuvaa tänä kesänä, jos ehdit. Olisi kiva nähdä se kukassa! Ahaa, tämä on se puu, jota kisuliinit suosivat. Mikähän siinä erityisesti viehättää? Onko se sopivan kovaa puuta? Tämä minun puuni varsi on kyllä niin rinkula, että siinä ei saisi kissa yhtä kynttä enempää terotettua :)

   Kiitos, kun selvitit sähäkkien pinkkien nimet, aika neonia ovat :)

   Poista
 4. Et ole ajatellut hankkia sellaista styrox-ruukkua, joissa puiden ja muiden kasvien kehutaan kestävän talven yli parvekeoloissa?
  Minä suunnittelin sellaista, että laittaisin karviaisen parvekkeelle, mutta tuon vesivahingon vuoksi koko suunnitelma jäi muhimaan ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, että styroxin avulla voisi koittaa talvettaa, mutta uskon sen onnistuvan paremmin lasitetulla parvekkeella ja omallani sellaisia ei ole. Tosin minulla menestyi ihan tavallisessa saviruukussa punainen viinimarjapensas muistaakseni kaksi tai kolme talvea parvekkeella ilman minkäänlaisia suojauksia, nyt se jatkaa kasvuaan mökillä maassa.

   Poista
 5. Minulle olikin uusi tieto, että syreenin voi pitää ruukussa. Täytyy syksyllä miettiä oman puun istuttamista pihamaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minullakaan ole mökillä vielä mitään paikkaa mielessä, mihin tämän voisin istuttaa, mutta eiköhän sille joku mesta löydy :)

   Poista
 6. Nämä ne on nättejä. En vain jaksa kasvattaa ruukussa. Pienet puut ovat suloisia, mutta jotenkin niille on vaikea löytää paikkaa pihasta niin että ne istuisivat kokonaisuuteen.

  Olisi ollut kiva tavata. Harmi ettet päässyt bloggaajailtaan. Toisen kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mökillä kaikki muutenkin kasvaa hujan hajan metsän laidassa luonnonkasvien ja rikkaruohojen seassa, joten ei se ole niin tarkkaa, mihin pikkupuun sitten syksyllä sijoitan :) Sopii sillisalaattiin ihan hyvin, uskoisin!
   Olen lukenut monesta blogista, miten kiva tapaaminen oli ollut. Ehkä joku toinen kerta...

   Poista
 7. Minäkin hankin tänä keväänä tuon balibin. Minulla se tosin kasvaa pihalla kukkapenkissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihastuttava puu, onkohan sinulla ollut tästä pikkusyreenistä aiemmin kuvia? Täytyy tulla tarkistamaan...

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!