lauantai 28. kesäkuuta 2014

Öttiäiset vähissä

Voi, mikä kesäkuu! 
Missä ovat perhoset, missä korennot,
missä kukkakärpäset ja muut öttiäiset?
Ehkäpä tämä pieni kännä tiivistää kesäkuun hyönteiskuvien saldon suuruuden?25 kommenttia:

 1. On tullut itsekin huomattua, että kovin on hiljaista ötökkärintamalla. Hyvä puolihan siinä on se, että hyttysiä ei ole kovinkaan paljon.. Niitä kun yleensä inisee meillä aivan sadoittain, kun asumme kuusimetsän ympäröimänä. Nyt on ollut ihanan inisemätöntä aikaa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin mökillä yleensä on hyttysiä ja paarmoja kesäaikaan enemmän kuin tarpeeksi. Alkukesä on kuitenkin hyttysten suhteen ollut ihanan iisi ja paarmaa en ole vielä tänä kesänä nähnytkään, onneksi, sillä ne tykkäävät pistää minua :(

   Poista
 2. Öttiäisiä on vähän. Jo mietin, että miten linnut saavat ruokansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääskyillä on kuulemma ollut vaikeaa hyönteisravinnon saannin kanssa, ainakin osissa Suomea.

   Poista
 3. Juu, ei ole perhosia eikä muitakaan. Nuput eivät avaudu. Aina sataa vaan ja on kylmää. Kesä taisi jo mennä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huono keli vaikuttaa minuun masentavasti, vaikka kuinka yritän muistuttaa, että nauti nyt, sinulla on loma. Valoa kaipaan ihan mahdottomasti, tänäänkin oli niin ankean harmaata ja viileää. Mutta kelille nyt ei voi mitään, niin tällä sitten mennään, mitä tuleman pitää!

   Poista
 4. No mutta kyllä vaan pikku kännästäkin saa mageita kuvia aikaiseksi, kun sen taitaa :D

  VastaaPoista
 5. On kyllä ötököitä vähälaisesti näkyvissä tuolla ulkona, mutta auta armias jos otat jonkun kukan tänne sisälle maljakkoon, niin hetki ja lehtien seasta on noussu armeijallinen mustia ja/tai vihreitä pipertäjiä :-O :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, no, kirvoja kyllä riittää, niitä on ollut mielestäni jopa huomattavasti enemmän kuin aiempina kesinä tässä lähivuosina. Mustia kirvoja on ollut rohtosormustinkukissa ja suklaakirsikassa, punaisessa viinimarjapensaassa vaivana ovat olleet vihreät kirvat. Ne ovat yrittäneet impata myös sitruunamelissaa ja intianminttua (siis kasvia, ei minua) parvekkeella!

   Poista
 6. Lämmennyt sää on parantanut tuotakin tilannetta ja parissa päivässä. Meillä lammen pinta kuhisee pienen pientä otusta, luulen sen olevan hyvä alku muullekin hyöteiskaudelle :-)

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Meillä oli tuossa välissä yksi lämpimämpi päivä, tosin alle 20 asteen jäätiin silloinkin, mutta kasvikunnassa on edelleen hiljaista, nuput eivät intoutuneet avautumaan, tiesivät kai tulevasta sateisesta jatkosta. Tänään oli taas harmaata ja pilvistä sekä viileää. Pöh!

   Poista
 8. Eipä tosiaan ole pihalla ininää, surinaa, pörinää tai siipien havinaa kuulunut. On toisaalta saanut rauhassa puuhailla, kun ei ollut mäkäräisiä ja hyttysiä kiusana.
  Eilen oli jo lämpimämpi päivä, 18 astetta lämmintä, johan ilmestyivät perhoset ja surisijat, onneksi eivät vielä hyttyset....
  ps. laitan sulle ajo-ohjeet illalla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, pörriäisiä on ollut parina päivänä jonkun verran käenkukissa ja yhden kaaliperhosen bongasin mökillä eilen, sain siitä napattua pari kuvaa, ja sitten se oli jo lentänyt muille maille! Se on kyllä ihanaa, kun hyttysiä on ollut normaalia vähemmän. Kyllä niitä on saanut välillä huiskia, ja muutama on ehtinyt purrakin, mutta suurimmalta invaasiolta on toistaiseksi vältytty. Mutta lepakot ja muut lentävät, jotka itikoita syövät, varmasti kaipaisivat lisää murkinaa.

   Poista
 9. Upea kuva. Meillä on onneksi edes itikoita täällä, vaikka onkin tosi koleaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisin perhonen, ei minuakaan huvittaisi näillä keleillä lennellä!

   Poista
 10. Varsinkin perhosia tälläkin kaipaillaan! Mutta ei oikein kukikaan mitään, mistä ne innostuisivat. Maksaruohot aloittavat kohta ja valan uskoni niihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdin jo pohtia perhosbaarin perustamista, kerran yhtenä kesänä aiemminyritin, mutta silloin baari keräsi kaikkia muita ötököitä, paitsi perhosia!

   Poista
 11. Muutaman perhosen olen sentän pihalla nähnyt ja kimalaisia pionin kukissa. Sääsket ja kärpäset, joita en todellakaan kaipaa ovat kyllä löytäneet tiensä tuttuun tapaan pihallemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä hyttysiä on ollut mökillä jonkun verran, mutta ei ollenkaan yhtä sankoin joukoin kuin lämpimämpinä kesäkuina. Ai teillä jo pionit ovat kukassa? Mökillä Sarah ei halua avata palttootaan, vaan pitää tiukasti vetoketjun kiinni jokaisessa nupussaan.

   Poista
 12. Kukkakärpästen ja hyttysten vähyyttä minäkin olen ihmetellyt. Perhosiakin on ollut vähemmän liikkeellä. Lauantain auringonpaisteessa näkyi auroraperhonen ja pari sinisiipeä vaikka tuuli olikin aika kylmä ja voimakas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua onnekasta! Olin yksikin päivä neljä tuntia reissussa enkä löytänyt yhtään perhosta, vaikka kuinka yritin tiirailla!

   Poista
 13. Missä ovat kaikki? Miten sää lämmitetään?
  Sellaisia pieniä mustia kärpäsia näkyi vain eilen. Mutta mikä puri korvan taakse!( hyttynen ei aiheuta moista ) Kookas punainen patti joka vuotaa koko ajan kudosnestettä, siis joku kuitenkin liikkuu!

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!