tiistai 1. heinäkuuta 2014

Saariston rengastien pätkällä

Sain maanantaina tarpeekseni pilvisestä ja tihkusateisesta lomailukelistä ja päätin, etten vietä päivää sisätiloissa ja uhmasin harmautta pienellä saaristoretkellä. Suuntasin Kustavin savipajalle ja matkan varrella pysähdyin Taivassalossa ihastelemaan pikkuruista Muntin museosiltaa, joka kuuluu Saariston rengastien nähtävyyksiin. Vuonna 1850 valmistunut kivinen holvisilta johti aikoinaan yli kapean Muntinsalmen, joka nykyään on maankohoamisen vuoksi kutistunut lähes puroksi. Paikalla olleessa kyltissä luki, että rautakaiteet on lisätty 1900-luvun alussa. Aika söpö pikkusilta, nyt jo nurmettunut, ennen vanhaan siitä kuljettiin kuulemma soratietä pitkin.

Kustavin savipajan alueella on myynnissä mm. keramiikkaa ja kynttilöitä. Siellä voi nähdä sepän taontapuuhissa, alueella on lisäksi hopeapaja ja pikkuinen tekstiilitupa kangaspuineen, ja laitumella kirmasi lampaita. Kamerallani poimin muutamia yksityiskohtia paikasta. Mitään en ostanut...paitsi munkkikahvit ja vahakangasta parvekkeelle :) Vähän houkuttelivat nuo tekstilliset yrttipurkit, mutta muistuttelin itseäni, ettei minulla yksinkertaisesti ole tilaa uusille kukkaruukuille.


Saaristolenkin päätteeksi poikkesin merenrannassa ottamassa muutamat pikakuvat Peterzénsin vierasvenesatamasta. Siellä on niitä tummia, olkikattoisia rakennuksia, ja laiturilta käsin sai ihailla keskeisellä paikalla olleiden puuveneiden persoonallista tyylikkyyttä. Satamaan oli näköjään ilmestynyt myös RM:n pop up -putiikki.


Kotiin päin lähtiessä oli ihan pakko pysähtyä erään hiekkatien varrelle pellon laitaan hyttysten syötäväksi: bongasin nimittäin pellolta kurkipariskunnan. Tietysti olivat liian kaukana, jotta olisin saanut ikuistettua pitkäkaulaiset tarkkaan potrettiin, mutta tässä todisteeksi kohtaamisesta vähän suhmuraisempi otos.


Tänään on edessä uusi seikkailu, josta toivon mukaan saan teillekin näyttää kuvatuliaisia joku päivä!

22 kommenttia:

 1. Oi oi - rengastie on niin tunnelmallinen. Tässä tulee ihan retkikuume itsellekin. Ompas kurjet komeita kuvassasi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kivoja paikkoja löytyy, kun malttaa tehdä pieniä pysähdyksiä eikä paahtaa tuhatta ja sataa, kuten moni tuntui tiellä tekevän.

   Poista
 2. Aivan super ihanat kuvat ja tunnelmat.Tuo piharakennus haravakoneen pyörät seinustallaan, vanhat kangaspuut, belargoni ikkunalla, puupurjevene. Aivan täydelliset kuvat. Kiitos tuhannesti.♥♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tykkäsit! Jäi itsellekin retkipäivästä oikein kiva fiilis!

   Poista
 3. Voi mitä kuvia! Etenkin tuo silta sai kovan reissu- ja kuvauskuumeen aikaiseksi. :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä on taas niin kaunista luontoa ja perinnemaisemaa että ihan sydän pakahtuu. Ja olen kyllä kateellinen tuosta kurkiotoksesta! En ole kovin usein näitä nähnyt, eikä koskaan ole ollut mukana kameraa. Niin kauniita lintuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä kurkia meilläkään yleensä kauheasti näe, mökillä yleensä niitä keväällä kuulee, kun töräyttelevät kauempana. Komeita lintuja kyllä ovat, tällä pariskunnalla ei näyttänyt olevan jälkikasvua.

   Poista
 5. Upeita paikkoja ja tunnelmia, heräsi retkikuume täälläkin.

  VastaaPoista
 6. Olen kiertänyt tuon rengastien vuosikausia sitten, mutta noiden kuviesi perusteella olisi syytä tehdä uusi reissu. Hienoja kuvia kauniista kurjista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko rengastie jäi nyt kiertämättä, mutta pätkän verran tuli ajettua ja mukavaa oli.

   Poista
 7. Oijoioijoi.....UPEAA!!!♥♥

  Olemme matkustaneet samaisen tien parisen kertaa, mutta viimeisestä kerrasta on aikaa. Olenkin puhunut, että riittää, kun pääsee saaristoon, vaikkei aina voisikaan lähteä Suomea kauemmaksi:) Kauneutta on jokapuolella!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomesta löytyy monia upeita paikkoja, aina ei vaan osata arvostaa sitä, mitä lähellä on.

   Poista
 8. Oikea asenne, ei pidä antaa säiden lannistaa ja toisaalta kuvistasi päätellen, ei tainnut paljoa sataa kuitenkaan...
  Kiitos kierroksesta, lisätään mahdollisten kesäkohteiden listalle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tihuutteli, kameraa ulkoilutin lähinnä silloin, kun ei sadellut, mutta suurin osa päivästä sujui pilvipoudassa.

   Poista
 9. Kauniita kuvia ja ihana tuo silta! Tuollaista "vanhaa kiveä" olisi ihana olla pihassa, vaikka joku muurinpätkä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsin ladottu, ilman täyteaineita, taitavia ovat olleet sillanrakentajat jo aikoinaan!

   Poista
 10. Nättiä, niin nättiä! Kiitos kivasta reissusta :)

  VastaaPoista
 11. Ihanat olkikattoiset talot! Oijoi sentään mikä idylli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkikattoisia taloja ei Suomessa usein tule vastaan, oli oikein virkistävä erikoisuus.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!