torstai 3. heinäkuuta 2014

Vieraanvarainen Suvikumpu

Oi-joi, onpa minulla käynyt tuuri, kun olen saanut tutustua täällä blogilandiassa tutuksi tulleeseen Suvikummun Marjaan myös ihan livenä. Keväällä meillä oli yhteinen riemastuttava messuseikkailu Tukholmassa ja nyt kesällä sain kutsun lähteä tutustumaan Marjan upouuteen kasvariin. Minulla oli oikein henkilökohtainen Avoimet puutarhat -päivä :) Täytyy sanoa, että oli ihanan rentouttava lomapäivä! Minua odotti perillä vieraanvarainen ja lämminhenkinen Suvikummun emäntä. Jo pihalla minut toivotti tervetulleeksi talon viidestä kissasta se ehkä uteliain - Ruusa, jolla oli juuri samalla tarkastuksen alla peräkärryn kuorma! Talon isäntä ehti myös paiskata kättä ruohonleikkuun lomassa :)


Marjan blogissa vierailevat varmasti tietävät, millainen monilahjakkuus hän on. Marjan käsissä onnistuvat niin risu-, havu- ja käsityöt kuin leipomuksetkin. Marjan blogi on täynnä ihania, taidokkaita kuvia ja puutarha pursuaa niin monia erilaisia kasveja, etten millään enää muista, mikä kasvi oli nimeltään mikäkin.


Visiitillä minua hemmoteltiin kesäisillä herkuilla: päivän aluksi nautittiin Marjan tekemää makoisaa lohipiirakkaa ja hienostunutta mansikka-vuohenjuustosalaattia (klik). Upeista tarjoiluista jäi kuvatkin ottamatta, kun oli kiire saada nauttia makuelämyksistä. Iltapäiväteen kanssa olleesta muhkeasta mansikkakakusta ehdin sentään napata kuvankin, ennen kuin kaksi isoa palaa kakusta katosi suuhuni :)


Kävimme päivän aikana myös Vakka-Taimessa, jossa pellonlaidallinen kukkivia pioneja lähes tyrmäsi kauneudellaan. Pioneista postailen vähän myöhemmin, nyt vien teidät kanssani visiitille Suvikummun komeaan kasvariin ja lopuksi tarjoilen vielä muutamia kuvapoimintoja muualta puutarhasta. Kuvien näyttöön kysyin oikein luvankin :)


Kasvihuone on kyllä upealla paikalla, sillä kallio muodostaa sille hienon perustan. Puinen etuterassi ja portaat ovat vielä työn alla. Leveää lankkua, oikein passelia juuri tuohon! Ruukut ulkoseinustalla luovat kivaa rytmiä kasvarin kulmille, takana vasemmalla näkyy aavistus persikkapuusta. Kasvarin sisällä puolestaan kohti kattoa kurkottelee pieni oliivipuu.


Mäntypuinen iso lipasto sai Marjan käsittelyssä kauniin vintagemaisesti vihertävän maalipinnan. Marja sanoi tykästyneensä siihen, miten helppoa ruiskumaalaaminen oli. Tuli kyllä tosi tasaista jälkeä! Ja lipasto on juuri sopivankokoinen ison kasvihuoneen takaosaan - varsin näyttävä sisustuselementti ja tarjoaa aina niin tarpeellista säilytystilaa.



Hyötykasveja on monenlaisia, näistä amppelikurkuista sain minäkin maistiaisia mukaan. Rapsakkaa ja aavistuksen makeaa, oikein hyvää ja tuoretta - piti oikein äidille ja isälle antaa toinen kurkku makusteltavaksi. Kiitos!





Tykkäsin kovasti rouheasti sisustetusta pelargoninurkkauksesta, johon ripauksen romantiikkaa toivat valkoiset pitsiverhot. Puulaatikot tarjosivat oivan ympäristön monimuotoisille pelakuille. Omat erikoispelakuuni nukkuvat vielä parvekkeella kesäunta hyisen kesäkuun jäljiltä, kasvu on ollut täysin pysähtynyt; Marjalla moni pelargoni oli jo kukassa tai tulossa.





Kyllä Suvikummun kasvarissa kelpaa tomaatteja, sitruunakurkkuja ja muita herkkuja sekä kukkia kasvatella! Jalkojen alla on upeasti ladottu, kaunis kivilaattalattia räsymattoineen ja katossa erikoisen näköinen jäälasi, joka hajottaa valoa sopivasti.


Virallinen tarkastaja, Ruusa, tykkää nukkua kasvarissa, enkä ollenkaan ihmettele. Jos minulla olisi tuollainen ihanuus, taitaisivat muut puutarhatyöt jäädä tekemättä, kun vain lekottelisin kasvarissa pelakuita ihastellen.


Suvikummun lavakauluskasvimaa on vehreä. Kasvatimme tänä keväänä molemmat siemenistä asti jättiverbenoita, Marjalla ne olivat nyt puolet pidempiä kuin minulla, mutta normikasvuvauhdissa eivät olleet nekään. Unikot eivät kylmästä kavahda, myös raparperi, perunat sekä talon seinustalla olleet pensasmustikat rehottivat komeina.











Kiitos vielä kerran vieraanvaraisuudesta ja kutsusta, Marja! Rapsutuksia ja silityksiä kaikille kisuille, vaikka nyt kuvissa esiintyi vain Ruusa :) Hauskoja karvatassuja ja puutarhaseuralaisia kaikki, myös Onni, vaikka tuota veikaria pitkine viiksineen en tavannutkaan (oli kuulemma kiire myyräjahdissa).

26 kommenttia:

  1. Oi miten kaunista siellä Marjan luona on!
    Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
  2. Kaunista on! :) Ihana tuo lipasto ja nuo eläväpintaiset ruukut kasvihuoneessa. Ja tuo siili(?) tuolla penkissä on hauska! :) Yleensä en innostu puutarhatontuista ja sellaisista, mutta tuollainen otus olisi kiva kukkapenkissä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siilit olivat oikein elävänoloisia, varsinkin vähän kauempaa katsottuna. Symppispuutarhakoristeet!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Älä muuta sano! Ihan olin otettu, kun pääsin etujoukoissa tutustumaan juuri sisustettuun kasvariin.

      Poista
  4. Todella kaunista, kiitos mahdollisuudesta osallistua virtuaalisesti vierailuun ! Ihanasti sisustettu kasvari, keidas !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että jaksoit myös kommentoida. Olisi tylsää täällä yksikseen touhuilla.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Niin minustakin :) Halusin jakaa kauniita tunnelmapaloja myös lukijoilleni näin kuvien välityksellä.

      Poista
  6. Kiitos, ihan tässä henki salpaantuu.
    Tuo tapa käyttää kasvaria näin nykymaailmaan sopivaksi on tosi viehättävä. Hyöty ja huvi samojen seinien sisällä.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, jos on riittävän iso kasvari, mahtuu sinne sekä hyötypuutarhan kasveja ja kukkia, oleskelutilaa oli tuolla kyllä ruhtinaallisesti.

      Poista
  7. Samoin, todella ihanat kuvat Marjan paratiisista kasvihuoneineen. ♥♥♥♥

    VastaaPoista
  8. Vastaukset
    1. Niin minustakin. Oli kiva päästä nähdä näkemään Suvikummun blogista tuttuja kasveja ja maisemia sekä kisuja!

      Poista
  9. Jos normipuutarhurilla on viherpeukalo, Marjalla on sen peukalon lisäksi muutkin sormet vihreinä. Ja sen lisäksi jauho- ja muut peukalot. Niiden taitavien sormien lisäksi hänellä on sisustajan silmät ja kissanomistajan sydän.
    Ihania kuvia. Voin hyvin kuvitella, miten mukava vierailu sinulla on ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli todella mukavaa, päivä vierähti nopeasti kivassa seurassa.

      Poista
  10. Ihana kuvaus Marjan hienosta puutarhasta. Ihana kasvari.

    VastaaPoista
  11. Oijoi, vaikuttaa oikein onnistuneelta päivältä! Marjan herkkujen äärellä saattaa se kuvien ottaminen unohtua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se lohipiirakkakin oli niin hyvää, etten koskaan ole aiemmin syönyt sellaista.

      Poista
  12. Siellä on oikein silmiä ja vatsaa hellitty :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osuit naulan kantaan, en pystyisi paremmin sanomaan!

      Poista
  13. Mäkin olen pitkään lukenut Suvikumpua ja kasvien määrä on jo blogin perusteella häkellyttävä. Kuvat on heti erilaisia, kun on eri kuvaajaa vaikka kohde on sama. Mäkin olen saanut pari livekaveria blogistaniasta ja se on mahtavaa! On ainakin yhteneväiset kiinnostuksenkohteet, jotten paremmin sanoisi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, Marjahan kuvailee usein jalustan kera, itse olin liikkeellä käsivaralla. Ja ihan en heittäytynyt maahan kuvailemaan, joten kuvakulmatkin saattavat kyllä olla aika erilaisia :) Kiva siis sinulle, että näit puutarhaa eri näkökulmasta välillä :)

      Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!