maanantai 4. elokuuta 2014

Ainokainen

En onnistunut kovin hyvin anemone-kokeilussani. Ostin keväällä messuilta useamman pussin anemonen mukuloita ja laitoin jokaisen mukulan omaan keppuun esikasvatukseen keväällä. Ei niistä tullut kuin muutamasta pienet vihreät tiitit esille. Osan taimista laitoin kokeeksi parvekkeelle ruukkuun kasvamaan ja kaksi tainta istutin mökille. Ruukussa olleet kasvattivat vain lehtiruoteja, ja nekin ovat kovin kituliaita.

Ilokseni yksi taimi mökillä on kehittänyt jo kaksi kukkaa ja kolmas nuppu on näkyvissä. Ainokaisen kukkivan kruunuvuokon kukkien väri on helakanpunainen, ja kukat ovat (minulle yllätyksenä) kerrannaisia. En muistanut hankkineeni kerrottuja anemoneja, mutta kyllä nämäkin kelpaavat. Ehkä kuitenkin se yksinkertainen muoto on tämän kukan kohdalla jotenkin puhuttelevampi...

6 kommenttia:

 1. Oikein kaunis. Mutta ehkä se perinteinen sini-lila miellyttää kaikkein eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla oli yksi pussillinen niitä sinisten mukulia, mutta eipä valitettavasti näy missään. Ensi vuonna törkkään suoraan maahan, itse en ainakaan esikasvatuksesta saanut kovinkaan paljon hyvää kokemusta tämän kasvin osalta.

   Poista
 2. Suloinen on tämä yksilö, tykkään kovasti. Eihän sitä aina voi onnistua noissa kylvöpuuhissa - minulta ei tänä kesänä meinannut onnistua edes porkkanoiden kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätys oli kyllä tuo kerroksellisuus, luulin ostaneeni tavallisia. Kyllä tätä kukkaa kelpaa katsella, hehkuu tulisesti ilta-auringossa.

   Poista
 3. Tuskailin tuossa omassa blogissa punaisten kukkien kuvaamisen vaikeutta... Oletko huomannut esim tämän kaunistuksen kohdalla, miten kuva toistaa alkuperäistä väriä? en oikein ymmärrä mikä mättää, mutta omiin kuviin tulee ärsyttävä lähes neonhohde kaikkiin punaisiin kukkiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuttua ovat nuo vaikeudet eri punaisten sävyjen kanssa. Tämä anemone nyt oli suunnilleen oikeanvärinen kuvassakin. Eniten minulle tulee vaikeuksia sellaisten punaisten tai pinkkien kanssa, jotka shiftaavat lilaan tai siniseen. Yleensä minullakin pukkaa tuota neonhohdetta niihin, vaikka yritän kokeilla eri valkotasapaino-tiloillakin.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!