perjantai 22. elokuuta 2014

Kaukolaukaisin

Olen monesti harkinnut, pitäisikö kameraan hankkia kaukolaukaisin. Sellainen tupsahti kaupassa yllättäen ja etsimättä näkökenttääni kesälomalla, joten ostin sen - Canonin langattoman infrapunakaukolaukaisimen. Ja pitihän sitä heti jalustan kera kokeilla mökillä. Testin tulos oli, että kaukolaukaisimella kuvaaminen vaatii lähikuvauksessa ehdottomasti tuulettomat olosuhteet, tarkennuksen kanssa tulee muuten ongelmia. Mutta kivaa oli! Muun muassa kattomehitähden kukat tuli ikuistettua tällä tavalla.Ehkä kaukolaukaisimelle tulee jatkossa käyttöä sisätiloissa jalustalla kuvattaessa....
Onkos teillä kaukolaukaisimia käytössä?

14 kommenttia:

 1. Se on tosi hyvä kun kuvaa ilotulituksia jalustalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm....okei! Yritin kuvata superkuuta, mutta silloin laukaisija ei suostunut toimimaan ollenkaan. En tiedä, mistä johtui. Oliko niin, ettei kyennyt automatiikka ymmärtämään, että sellaiseen valopalloon pitäisi tarkentaa? Jos laitan putken tarkennuksen manuaalille, kaukolaukaisija ei suostunut laukaisemaan. Neuvoja?

   Poista
 2. Hei, vieläkö sulta puuttuu se valkoinen sateenvarjo? Se on pätevä myös tuulentorjunnassa sen varjostuksen lisäksi! Kun on kaukolaukaisin, voi sitä varjoa olla itse pitelemässä sopivassa kohdassa:)
  Mun kaukolaukaisimesta on patteri loppu, pitäis muistaa ostaa uusi patteri....
  -Marja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllä puuttuu valkoinen varjo, ei ole kuin mustia pari kappaletta ja nekin sadetta vastaan :) Täytyy harkita sitä varjoa, mutta välillä tuntuu, että kuvaustarvikkeita on raahattavaksi vähän liiankin kanssa, jos ei satu olemaan sitä kuvausassistennia (hih!).

   Poista
 3. Omistan sellaisen kyllä, mutta jotenkin se on taas unohtunut. Sen avulla saa hyvin tärähtämättömiä ja teräviä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tärähtämättömiä ja teräviä, jos kohde ei liiku :)

   Poista
 4. Löytyy kaukolaukaisin, harvemmin sillä tulee kuvattua. Käytän sitä oikeastaan vain, jos pitää saada itsestään otettua joku kuva eikä ole kuvaajaa sillä hetkellä saatavilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, että itse muistaisin laukaisimen olemassa olon, ettei jää turhakkeeksi.

   Poista
 5. Minulla on langallinen kaukolaukaisin, siihen pitäisi vain vaihtaa paristot...

  Maisemakuvissa käytän, kun tarvitsee pitempää valotusaikaa. Ei tärähdä kamera eikä kuva. Vastaavaan tulokseen pääsee tosin myös ajastuksella. Tosin silloin tarvitsee hypätä kameran luona jokaisen kuvan kohdalla.

  Joskus on myös hyvä, ettei heilu itse kameran luona, kun odottelee paikalle jotain arempaa otusta. Silloin pääsee napsaisemaan kuvan myös muutaman askeleen päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vielä hankkia itselle joku kevyempi kolmijalka, olen lainaillut isän vanhaa ja painavaa. Ei siinäkään mitään vikaa ole, paitsi, että se todellakin on painava.

   Poista
 6. Hankin keväällä langattoman, mutta sitä opettelua vaan siirtelen.
  Ja kun makrokuvaukseen olen hullaantunut siitä on varmasti apua liikkumattoman kohteen kuvauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrohan joskus kokemuksiasi, kun olet testaillut!

   Poista
 7. Sinulla on aina niin upeita kuvia, ettei niitä voi kaukolaukaisin enää parantaa. Minulla oli jo edellisessä kamerassa kaukolaukaisin ja tähän uuteenkin ostin sellaisen netistä parilla eurolla. Se on ollut aika vähällä käytöllä, lähinnä ryhmäkuvissa, joissa kuvaaja on itse mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä itse uskon, Cheri, että esimerkiksi sisätiloissa makrolla ja jalustalla kuvatessa tuo kaukolaukaisin voi auttaa tuottamaan terävyysalueeltaan vähän laajempia kuvia :) Mutta kiitos kauniista sanoistasi!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!