perjantai 17. lokakuuta 2014

Ensimmäinen uhri

Melkein täällä nyyhkin ääneen, kun kevään messutuliainen Helsingistä heitti tällä viikolla veivinsä. Kyseessä on kauniisti koko kesän kukkinut tähtipelargoni Fireworks Pink. Siirsin pelakuut parvekkeelta sisätiloihin jo joku aika sitten, nyt on jo ensimmäinen uhri kiikutettavissa kompostiin. Vain kuvat muistona, ensi vuonna joku uusi tuttavuus tilalle...ehkä.

17 kommenttia:

 1. Onpa harmi. Todella kaunis oli tuo uhrisi ja väri niin ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina potuttaa näin syksyisin, kun ei ole sopivaa talvetuspaikkaa. Mökillä olen kaksi tai kolme kertaa yrittänyt ja joka kerta ovat kaikki keväällä kuolleet.

   Poista
 2. No voi vitsi, onneksi on edes kuvat!
  Jos asuttaisiin vähän lähempänä, sun pelakuut voisivat hyvin tulla talveksi tänne risuverstaan ikkunalle mun pelakuiden seuraksi.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, Marja! Voisin maksaa sulle vuokraa pelakuiden talvetuksesta, todella harmi, ettei kilsoja risuverstaan ja minun välillä ole vähemmän! Osa meidän pelakuista kun kerran on Ruotsin serkkujakin, tavallaan, niin olisivat varmasti viihtyneet keskenään.

   Poista
 3. Tämä on taas yhtä luopumisen aikaa, kukista, väresitä ja lämmöstä. Sain 2 Mårbackaani säilytykseen serkulleni eli jotain säilyy kompostin kohtalolta sentäs :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla kävi tuuri, kun löytyi sopiva säilytyspaikka!

   Poista
 4. Harmi, joskus pelakuu ottaa aika raskaasti nokkiinsa muutaman ajan kuluttua kun se on siirretty sisätiloihin, minulla ainakin yksi tällainen sisälle siirretty pelakuun on jo aika ruttuinen. Mistähän tämä tällainen johtuu....
  Aina ei onnistu ja onhan muistona kauniit kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari muutakin näyttää jo varsin loukkaantuneelta! Ja kaikki ovat alkaneet ruskistaa lehtiänsä, tuo nuutuminen alkaa aika äkkiä sisälle tuomisen jälkeen. Kauhea shokki kukillekin tämä syksy ja valon vähäisyys!

   Poista
 5. Minun pitää opiskella vähän tuota talvettamista, mutta kauniisti vielä toistaiseksi kukoistavat. Olen pahoillani tähtipelargonistasi. Kaunis yksilö.

  VastaaPoista
 6. Voih! :/ Mulla on kans aika heikossa hapessa nuo olkkarissa olevat pelargonit, koska ovat vähän liian hämärässä siellä. Muuten täällä pitäis olla suht otolliset olosuhteet, kun on aika vilponen tölli tämä väliaikaiskoti. Keittiössä jossa on tosi valoisaa ja ikkunat kahteen suuntaan niin ovat tosi reippaita kaikki kasvit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se minulla taitaa olla yksi suurin syy, tuo liian hämärä paikka! Patterissa en ole lämpöä pitänyt, joten liian kuumaa ei ainakaan pitäisi olla. Ehkä raahaan tuolta kellarista sen yhden jalkalampun tänne pelakuuhyllyn viereen. Sen jälkeen alkaa jo itsellä olla ahdasta asettua ruokapöytään :)

   Poista
 7. Harmillista. Kauniit kuvat jäi muistoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos saisi talvetttua, ei keväisin kuluisi niin paljon euroja uusien hankintaan. Joku voisi sanoa, että parempi ilman, mutta en taida enää osata olla. Niin kauan kuin joku ropo kukkarosta löytyy...

   Poista
 8. Oi miten upea pelargonia. Nyt onkin blogeissa ollut toinen toistaan viehättävämpiä pelakuita esillä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin taitaa olla vielä pari "ihastusta" esittelemättä...kunhan tässä kerkeän, niin laitan vielä pelakuupostausta tulemaan.

   Poista
 9. Kurja juttu! Nykyasunnoissa on harvoin kasveille sopivaa talvehdittamispaikkaa.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!