sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Pieni ja suloinen

Lauantaiksi suunniteltu kuvauspäivä mökkimaisemissa vaihtui surkean kelin vuoksi parvekesiivouspäiväksi, jonka tuloksena parveke on saatettu lähes talviteloille. Koska parvekkeeni on lasittamaton, päätin, etten hanki tänä syksynä tuulen ja tuiskun tuiverrettavaksi yhtään kanervaa. Ja toisaalta, talvikuukaudet ovat niin pimeitä, etten ole edes valoisaan aikaan kanervista nauttimassa. Joten odotan suosiolla ensi kevättä ja orvokkien hankkimista!

Sunnuntai puolestaan sujui tukka hulmuten mökillä, jossa puhdistettiin grilliä ennen talvisuojaan laittamista, istuteltiin vielä vähän alesipuleita ja siinä jossain välissä yritin lintulaudan ympäristöstä tavoittaa kameran eteen viirupäänä lentelevää töyhtötiaista - sain kuvattua sen peffan. Kamalan vikkelä lintu, joka viivähtää laudalla alle sekunnin ja kiitää sen jälkeen siemen nokassaan näkymättömiin.

Bongasimme myös pari tavallista peippoa, nelisen viherpeippoa ja niiden joukossa myös yhden järripeipon. Valitettavasti siinä vaiheessa oli jo liian pimeää kuvaamiselle. Päivästä jääköön muistoksi tämä pieni ja pippurinen sinitiainen. Otin vaihteeksi yleiskuvan, niin korostuu tuo linnun pienuus ja suloisuus. Tipu ei osunut kultaiseen leikkaukseen, mutta käsintarkennuksen jälkeen en enää ennättänyt sihtailemaan sijoittelua.8 kommenttia:

 1. Nuo punaiset marjat taustalla tekevät tinttikuvasta eksoottisen näköisen. Ikinä en oo nähnyt järripeippoa, eikä töyhtötiainenkaan oo kun pari kertaa suvainnut mun näköpiiriin. Mukavaa alkavaa viikkoa talviajassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pihlajanmarjoista tuli hauskat palloefektit!

   Poista
 2. Tuosta kuvasta tuli kiva, niin kauniisti tuo punainen taustalla.

  Minua jaksaa harmittaa tämä lokakuinen kellojen siirtäminen, kun muutenkin on pimeää ja sitten ikäänkuin levitetään suolaa haavoihin kellojen kanssa, jolloin pimeä tulee yhtäkkiä tuntia aikaisemmin. En tykkää, en tykkää! Toiv. säätiedoitus pitäisi paikkansa, kun lupasi jollekin päivälle ihanan aurinkoista... :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä sitä ollaan oltu kellojen siirrosta ihan käkenä...unirytmi kyllä on hukassa...

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ajattelin, että aina on niitä cropattuja, niin kiva välillä katsella tuollaista yleiskuvaakin :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Mielestäni oksat muodostavat myös kuvaan hauskoja linjoja, pienen linnun viidakon!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!