torstai 30. lokakuuta 2014

Tähtiä ja sorsa

Syksyllä lukuisia parvekeruukkuja tyhjennellessä käy mielessä, että sitä "kukkahulluutta" voisi keväisin vähän hillitä, niin olisi pienempi siivousurakka talven kynnyksellä. Mutta toisaalta kukat tuottavat monen kuukauden ajan iloa ja onnen läikähdyksiä, joten ovat vaivan väärtti.


Tämän kesän parveke-deko ei paljon eronnut aiemmista vuosista, kalusteet olivat entisillä paikoillaan, tosin tähtimatto ja istuintyynyt toivat uutta ilmettä. Ja jossain kuvassa näkyy myös kesäkaverini, sorsa (muovinen houkutusversio).  Blogissa on parvekkeelta tänä kesänä toistaiseksi vilahtanut erityisesti lähikuvia pelakuista, joten kurkataan nyt vähän laajemmalla näkökulmalla. Alkukesällä hullaannuin orvokeista, pelakuiden lisäksi kukkivat myös mm. erilaiset lumihiutaleet, ruusu- ja ahkeraliisat, jättiverbenat, yrtit, kesäneilikat, asterit, kärhö, muutamat perennat ja pikkusyreeni.




























16 kommenttia:

  1. Upea parveke!

    Minulla on myös terassilla on nyt valtaisa määrä ruukkuja, jotka pitäisi laitaa säilöön. En laita talveksi paljon kanervia tai vastaavia, sillä puutarha-apulaisilla on tapana kaivella ruukuista mullat terassin lattialle ja seurauksena on hirveä sotku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sussi.
      Minun parvekkeelle ei tosiaan taida tulla yhtään mitään kasvia täksi talveksi, panostan sitten kevääseen taas.

      Poista
  2. Kaunista, ihanalle näyttää♥♥♥

    VastaaPoista
  3. Voi ihanuus! Vaikka noiden talviteloille laittamisessa/siivoamisessa menee aikansa, ovat kyllä ehdottomasti sen arvoisia. Ihana kukkameri! Tuollaisella parvekkeella kyllä kelpaa viettää aikaa ja vain katsella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hoitoa vaativat päivittäin, varsinkin helteinen heinäkuu vaati päivittäistä kastelukierrosta aamuisin. Mulla on sellainen norsun muotoinen kastelukannu (taitaa olla lapsille tarkoitettu) ja se kädessä olinkin sitten joka aamu :)

      Poista
  4. Upea kukkatarha. Onneksi kevääseen mennessä syksyn siivousurakka unohtuu ja kukat muuttavat taas parvekkeelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, ehkä tuo urakka tosiaan kevääseen mennessä on jäänyt unholaan. Ja onneksi on miesväkeä, jotka voivat auttaa multien roudaamisessa ulospäin ja keväällä taas takaisin :)

      Poista
  5. Hurmaava parveke. Oikea viherpeukalon taidonnäyte.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, vai taidonnäyte! Eipäs nyt liioitella :) Mutta mukavaa, jos tykkäsit.

      Poista
  6. On aivan ihanan kauniita kukkia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Emilie. Huomasin, että en muistanut kesällä kuvata kaikkia kukkia parhaassa loistossaan, mutta tulihan tähän postaukseen nyt jotain eri kasveja sentään. Ja pelakuista ja pikkusyreenistä olenkin jo postaillut erikseen aiemmin.

      Poista
  7. Voi että, melkoinen kukkatarha on parvekkeesi ollut! Aquarellot ja "Ruotsin serkut" ja kaikki muut ihanuudet.
    Kerrattukukallinen lumihiutale on aina yhtä suloinen♥
    Taitaapi olla aika ankeaa parvekkeellasi nyt kun kaikki kukat ovat poissa! Pitäisköhän mun toimittaa pari havupallopuuta sinne.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kun mulla ei ole sitä kasvihuonetta, niin tämä parveke on sitten jonkin sortin korvike. Aquarellot olivat ihan ylivoimaisia kukkijoita, niitä on saatava ensi vuonnakin (joten jos olet tarhalla silloin töissä, niin vinks, vinks, varaukseen mulle näitä)!

      Kyllä on ankeaa, huonekalut, ruukut ja korit on roudattu ikkunan eteen vähän suojaan talven tuiskuilta, ja loppuosa onkin sitten muodikkaan rouheaa betonia. Ne sun havupallopuut on kyllä upeita! Harmi tässäkin tapauksessa, ettei asuta lähempänä, niin olisin voinut surauttaa myyjäisiin (eikös sulla niitä siellä ole kaupan?)...

      Poista
  8. Todella kauniiisti toteutettu parveke upeine kasveineen ja kukkineen.♥♥♥

    VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!