lauantai 8. marraskuuta 2014

Toinen kohtaaminen

Heinäkuun alkupuolella bongasin mökkimaisemissa minkin (klik), Loppukesän aikana en sitä enää nähnyt, mutta jätöksiä löytyi kuitenkin, joten tiesin, että se on edelleen maisemissa. Viime viikonloppuna näin sen kalastamassa ja se saikin kalan sukelluksen päätteeksi, mutta oli liian vikkeläliikkeinen, jotta olisin onnistunut saamaan kuvan, jossa minkillä on kala poikittain suussa. Sen jälkeen minkki haistoikin minut ja aikansa nuuskittuaan ja minut paikannettuaan hävisi kivenkoloihin. Se olisikin hyvä, jos minkki tyytyisi vain kalastamaan, mutta valitettavasti se voi tehdä selvää lähialueen lintupoikueista. Yhtään vesilinnun poikasta en tänä kesänä olekaan nähnyt, ainoastaan joutsenten. Joku oli käynyt ryöstämässä rannan telkänpöntön munatkin, syyllinen voi olla myös esim. tikka.16 kommenttia:

 1. Ihania kuvia olet saanut otettua! Suloinen otus, vaikka melkoinen peto onkin.

  VastaaPoista
 2. Herttaisen näköinen on hän, vaikka ei Suomen luontoon kuulukaan. Vaan eipä häntä itseään siitä voi syyttää.....

  VastaaPoista
 3. Oi mikä kaveri siellä kurkkaa. Upeita otoksia. Me törmättiin tänään lenkillä hirvimiesten lisäksi teereen ja johonkin pienempään metsäkanalintuun. Kivoja nämä luontokohtaamiset. Ketään muita me ei sitten nähtykään :)

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia olet minkistä saanut! Luonto elää luonnon mekanismein, hienoa, että olet saanut tallennettua nämä hetket – ja kiitos, että jaoit ne.

  VastaaPoista
 5. Aika viattoman näköinen otus! Monet lihansyöjät on. :) Niinkö minäkin...Hieno kuvasarja!! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Hyvät kuvat sait!
  Tykkäisin kyseisestä eläimestä enemmän jos söisi vain kaloja!

  VastaaPoista
 7. Hyvät kuvat. Meillä oli kerran minkki tässä lähellä joen törmässä, mutta se oli niin liukas luikku, ettei tarttunut kuviin.

  VastaaPoista
 8. Hienot kuvat. Minkki on melkoinen peto vapaana luontoon päästessään. Isälläni oli aikoinaan sivuelinkeinona minkkitarhaus, joten eläin on siltä osin hyvinkin tuttu.

  VastaaPoista
 9. Miten saitkin kuvaan, hyvin otettu. Petohan se on mutta luonto on joskus hurjan raakaa

  VastaaPoista
 10. Hyvä otos. Eikös minkki ole varsin vikkelä otus, joten vikkelä täytyy olla kuvatessakin. Selvästi se katselee suoraan sinua.

  VastaaPoista
 11. Sinulla on kärsivällisyyttä kun onnistuit saamaan minkistä kuvia. Kun olin lapsi noita näki aika usein kalastelemassa järvellä, samoin piisameita. Nyt niitä ei enää juuri näe.

  VastaaPoista
 12. Minkki on kauhea peto! Se vei meiltä ankat ja pari kanaa, ystäväperheeltä melkein kaikki kanat!! Huikeat kuvat kuitenkin olet pedosta saanut! Uskomattoman voimakas pieneksi eläimeksi. Meiltä kun se tappoi ankan, raahasi se sitä isoa lintua melkein 100 m, ensin läpi lammen 10 cm ylivuotoputken ja sitten ojanvartta!

  VastaaPoista
 13. Kiitos kaikille yhteisesti monipuolisista kommenteistanne!

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!