keskiviikko 5. elokuuta 2015

Ykköskukkija

Viileä kesä vei minulta innon parvekkeella puutarhurointiin,
mutta kyllä siellä tänäkin kesänä jotain on kasvanut :)
Suurimman ilon tuottivat ykköskukkijoiksi ristimäni enkelipelargoniat!
Mikäs sitä on parveketuolissa istuskellessa näitä ihanuuksia katsellessa.
Sitä en ymmärrä, miten nämä pelakuut jaksoivat yltyä moiseen kukintaan,
vaikka enkelipelargonia tietääkseni vaatii kukkiakseen paljon auringonvaloa.
Ja sitä minun parvekkeellani ei normikesänäkään ole tarjolla kuin vähän puiden välistä.
Veikkaan, että kyseessä voisi olla PAC Angeleyes `Randy´, 
joka on Angeleyes-sarjan lajikkeiden kantamuoto.
Ehkä siksi niin vahva kukkija!
20 kommenttia:

 1. No on nätti! Minulla on kans enkelipelakka ja se kyllä heitti jo kukkimasta, on aika varjossa. Täytys varmaan sitten vaihtaa paikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla toinen näistä on edelleen kukkaisa, toisesta leikkasin kukkavanat alas, kun olivat jo niin ränsistyneitä, mutta nyt pukkaa jo siitäkin uutta nuppua!

   Poista
 2. Onpa siinä somat kukat ❤️

  VastaaPoista
 3. Siinä uskossa olen itsekin ollut, että aurinkoa vaativat. Mutta eihän se aina mene niin, kun luulisi, onneksi! Kauniisti kukkii ja suloinen kuin possu koko kasvi :)

  VastaaPoista
 4. Samanlainen enkelikaunotar täälläkin jaksaa portailla kukkia, vaikka muut ovat jo nääntyneet aurinkoon ja kuivuuteen!
  Sitkeä ja niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, teillä siellä kaukana on vähän toiset ongelmat kuin täällä...jossain on kuivaa ja jossain on märkää :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Olen aiemminkin kokeillut näitä, mutta eivät olleet mitään huippukukkijoita, mutta pienen tauon jälkeen halusin kokeilla näit parvekkeella uudestaan. Tällä kertaa taisi olla todella hyvät taimet!

   Poista
 6. Niin kaunis. Minun orvokkopelakuuni ei jaksanut tehdä yhtään uutta nuppua koko kesänä, vaikka oli valoa, vettä ja lannoitetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmitus, taisi sinun pelakuutasi keli ottaa todella päähän!

   Poista
 7. Ei kannata heittää kirvestä kaivoon, ei aina voi onnistua. Meilläkin useimmiten suuri osa epäonnistuu, mutta silti aina keväällä uudella innolla istuteaan ja kylvetään.
  Hienoja ovat nuo enkelisellaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei ole kirves kaivossa, mutta aina ei vaan huvita. Tänä kesänä parvekkeen laiton osalta tuli sellainen fiilis. Lasittamattomalla parvekkeella kun on aika paljon säiden armoilla, niin ei viitsi kasveja turhaan hankkia, jos liiassa vesisateessa vettyvät eivätkä voi hyvin. Onneksi puutarhuroinnin iloja on riittänyt kyllä mökillä, ja nyt jo on selattu pari sipulikukkakuvastoa, joten ei täällä puutarhailut tyssää :)

   Poista
 8. Upea! Omani ei ole tehnyt nuppujakaan, vaikka mielestäni talvetus onnistui hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei valitettavasti ole sopivaa talvetuspaikkaa, joten uudet taimet on joka kevät hankittava. Tyyristä sekin.

   Poista
 9. On upea! Itse en onnistunut enkelipelargonian kanssa, vaikka tavalliset pelargoniat kukkivat hyvin. Pitäisköhän yrittää ensi kesänä pimeällä puolella taloa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, juu, vie se varjoisampaan paikkaan. Ja älä vaihda uuteen multaan, vaan pidä koko kesä samassa muovipotissa, jossa taimen ostit. Ja kastele silloin joskus, kun sattuu huvittamaan. Sillä hoidolla tuli oheinen tulos. Ai niin no, kyllä mä lannoitin joka kastelukerta pelakuu-lannoitteella.

   Poista
 10. Nuo on niin ihania! Mulla kukki se vielä aikaisin kesällä ja sitten se loppui viileän tultua ja lehdetkin vähän kellastuivat. Sitkeästi olen sitä hoitanut. Nyt se on jo ihanan vihreä ja hyvinvoiva, mutta kukat puuttuu. Kannattaakohan sitä koittaa talvettaa? Kun on vähän krantun oloinen muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti olet jaksanut hoitaa, vielä se ehtii kukkanuputkin tehdä, onhan tässä kukinta-aikaa vielä lokakuulle! Aina kannattaa koittaa talvettaa, jos löytyy sellaiset tilat. Mulla ei valitettavasti ole :(

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!