keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Liian myöhään?

Taisi jäädä hyödettyjen hyasinttisipulien kukittaminen liian myöhäiseksi?
Jotta ne olisivat jouluna kukassa.
Aikaa kului, kun etsin kaikkialta sipuleille sopivia maljakoita.
Yksi oli entuudestaan, mutta ostin sitten kuitenkin kaksi uutta,
kun ne olivat tyyliltään samanlaiset  ja kuvioinniltaan hauskasti vähän vintagehenkiset.
Sipulit 'Early White' ja 'Atlantic' sujahtivat niihin vaivattomasti.
Nyt ne asustavat jääkaapissa maitotölkkien lehmien vieressä
ja kasvattelevat rauhassa juuriansa.
Raportoin edistymisestä (jos sellaista tällä kertaa tapahtuu).
Onko sinulla jouluksi sipuleita tulossa?


Keittiöön piti kaiken marraskuisen pimeyden keskelle hankkia jotain vihreää.
Sellaista elinvoimaisen vehreää, jonne silmät voivat välillä eksyä hakemaan energiaa ja iloa.
Kodinonni on söpö viherpehko, kunhan sitä muistaa kastella riittävän usein.
On se sentään jo tovin keittiössäni viihtynyt.
Jos nyt jaksaisin sitä huolella hoitaa...
yleensä saan kodinonnet kuolemaan noin kuukaudessa, parissa.





36 kommenttia:

  1. Kauniita nuo sipulit ovat jo sinälläänkin. Mä yleensä oikasen, ja laitan kaupan hyasintit pestyinä juuri tuollaisiin maljakkoihin. On niin mukava, kun juuret ja sipulikin näkyy.
    Kodinonni onkin virkistävän vihreä. Se on mullakin tahtonut aina kuivahtaa, kun koko ilma sisällä on niin kuiva. Helposti sitä sitten kasteleekin liikaa, kun pelkää kuivumista. Onneksi kodin onni ei ole oikeassa elämässä siitä kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onni ehti jo tänään nuukahtaa, toivon mukaan ehdin ajoissa sen pelastamaan.

      Poista
  2. Todella kauniit maljakot amarylliksilläsi! Atlantic näytti hienon väriseltä kun googlasin sen. Minulla roihuaa amarylliskuume, mutta olen toistaiseksi ostanut vain yhden Lidlin valkoisen viime vuotisten lisäksi. Kodinonni on suloinen kasvi, minulla kupsahtaa aina heti :/ Pitkää ikää onnellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, nyt kun mainitsit amarylliksen, tuli minunkin sellainen jo hankittua, vaikka yleensä vasta joulukuussa ostan niitä. Tämä lajike on tummanpunainen, joku special edition :)

      Poista
  3. Hienot maljakot, kyllä nuo ehtii, johonkin mennessä jos ei muuta niin ilahduttaahan ne uutena vuotenakin :) Kiva toi kodinonni ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin näyttää juurikasvu lähteneen vauhtiin, kun taas kerran jääkaappiin kurkkasin.

      Poista
  4. Minulla keittiössä anopikielet...varma valinta, kun eivät kärsi pienestä kuivumisesta..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei yleensä ole talvisin huonekasveja ollenkaan, kun ei ole oikein tilaa. Tuota kodinonnen vihreää pehkoa en sitten vaan pystynyt vastustamaan.

      Poista
  5. todella kauniit maljakot! En ole itse ehtinyt laittamaan joulusipuleita, varmaankin ostan muutaman joulukukan tutulta torikauppiallta.

    VastaaPoista
  6. Vehreä tuo kodinonni. Minulla on amarylliskasvattamo ulkoeteisessä, vanhoista sipuleista kasvattelen ja ainakin yksi nuppu on jo tekeillä.

    VastaaPoista
  7. Sääli, että noin kauniita sipuleita maljakoineen pitää toistaiseksi piilotella jääkaapissa. Kodinonni on söötti viherkasvi ja kuuluu niihin, jotka tässä sähkölämmitystalossa saa kuoliaaksi ennätysajassa. Tänään ostin kympillä huonekuusen. Jotain vihreää tosiaan pitää olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tai valitettavasti (mikä nyt onkaan katsantokanta?) sinne jääkaappiin tulee kuitenkin kurkattua aika usein, ainakin silloin, kun olen kotona :) Niin että maljakoista saa ilon irti joka kerta, kun avaa oven! Ei taida huonekuusikaan ihan huoleton hoidettava olla?

      Poista
  8. Minä vasta ostin hyasinttimaljakon ihan varta vasten tuossa pari viikkoa takaperin, mutten ole kerennyt vielä etsiä niitä sipuleita mistään. Aikasintaan viikonloppuna pääsen puutarhakauppaan jos silloinkaan, joten myöhäseksi menee. Vaan eipä se haittaa vaikkei ne kukkaan jouluksi ehtisikään kun ei meillä joulua muutenkaan sen kummemmin vietetä. :) Enkä edes tiedä voinko muutenkaan pitää hyasinttia sisällä, ei ole varmaan kymmeneen vuoteen ollut, se tuoksun voimakkuus vähän epäilyttää.. Mutta katsotaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän on kiva, jos kukkii vaikka tammikuussa! Nämä preparoidut tuoksuivat minusta vähemmän voimakkaasti, minäkään en pysty olemaan kovin parfyymimäisen hyasintintuoksun parissa! Jossain vaiheessa, kun tuoksu alkoi kukkien vanhetessa voimistua, vein kukat parvekkeelle ja siellä olivat vielä ilona pitkään.

      Poista
  9. Onnea onnen kasvatukseen, siis kodinonnen.

    VastaaPoista
  10. Pääsin tänään hakemaan arvontavoittopakettini postista. Suuret kiitokset Sinulle, oli ihania yllätyksiä.
    Kodinonni on niin ihana kasvi, mutta vaatelias kasteltava. Kauniita astioita on sekä sintin sipuleilla että kodinonnella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että palkinto saapui turvallisesti perille ja sisältö oli ehjänä.

      Poista
  11. Kovin kurjan kohtalon ovat söpöt kodinonnet minulla saaneet :)

    VastaaPoista
  12. Itse en jaksa noiden amaryllisten sipuleiden kanssa värkätä, kerran yritin, mutta ei siitä enempää ;) Parasta ostaa kukka tai kaksi ennen joulua. Kodinonnea olen kerran kokeillut, eipä tainnut menestyä sekään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on nyt hyasintin sipuleita hyödössä, amarylliksiä en ole koskaan kokeillut. On sen verran pieni kämppä, että sintit saa riittää!

      Poista
  13. Apua joudun tulemaan tänne nöyrästi lakki kädessä kysymään, että mistä löysit nämä maljakot? Tiputin omani äsken puuhaillessani ja se meni tuhannen pirstaleiksi nyyh. Uuden hommaus edessä. Raaskisitko kertoa mistä tuollaisia saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin Vanha Vanto -nimisessä sisustusputiikissa. Heillä on myös nettikauppa http://www.vanhavanto.com/. Tosin en ole katsonut, onko maljakoita sitä kautta myynnissä, mutta ainahan voit laittaa sinne meiliä ja kysyä, jos ei näy verkkokaupassa. Oikein mukava emäntä siellä kaupassa, joten eiköhän tuo onnistu. Noita maljakoita oli ainakin kahdella eri kuviolla, itse tykästyin näihin.

      Poista
    2. Ole hyvä, toivottavasti vinkistä oli apua!

      Poista
  14. Olisihan se kodinonni mukava ikkunalla mutta ei se kauan siinä viivy ennenkuin kuihtuu pois. Valitettavasti noissa on liian voimakas tuoksu jota en kestä, nyt onkin vaikea aika tulossa kun niitä on heti kaupan ovella ja saa henkeään pidättäen juosta ohi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tosiaan ne valmiit hyasintit ovat voimakastuoksuisia, mutta näissä itse hyötämissäni tuoksu on ollut vähän vähemmän läpitunkeva.

      Poista
  15. Hienot nuo löytämäsi maljakot. Kauniita ovat kukkasipulit niissä, vaikkei kukkisikaan jouluna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niissä on kyllä kieltämättä vintage-henkeä, jotain sellaista herkkää kauneutta.

      Poista
  16. Onpa kauniit hyasinttimaljakot. Eihän se haittaa vaikka kukkivat joulun jälkeenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, ei haittaa. Ja varsinkin valkoinen nimensä mukaisesti on ottanut jo aika spurtin juurten kasvatuksen aloitukseen, joten voipi olla sintin tuoksua huushollissa jo joulunakin :)

      Poista
  17. Upeita nuo hyasinttilasit kerrassaan, jos hyasintit eivät jouluksi kuki niin kuitenkin kukkivat ja ilahduttavat myöhemmin. Hyasintin tuoksu on ihanaa ja vaikka mulla on kolmoishermosärky, kestän hyasinttia, koska siitä puuttuu se teollinen aine joka laukaiseen kivun...onneksi! Kodinonnikin on suloinen, tosin en ole sen kasvatuksessa kovinkaan etevä...ihanan vihreä kuitenkin...väriterapiaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sintit jo puskevat jääkaapissa valkoisia juuriaan esille ja kodinonni toistaiseksi voi hyvin!

      Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!