sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Kukon vuosi

Kiinalaisen kalenterin mukaan menossa on kukon vuosi.
Helttaherrat päätyivät myös akvarellieni aiheeksi.
Tein pari erilaista toteutusta, molemmat on maalattu inspiraationa olleiden 
Wendy Sinclairin ja Cindy Nowotnyn valokuvien pohjalta.
Ajattelin jakaa nämä punahatut teillekin nähtäväksi
näin pääsiäisenä, kun teemaan hyvin sopivat.


Edellinen kukon vuosi oli 2005 ja seuraava on tulossa 2029.
Kukon vuotena syntyneet ovat kuulemma muun muassa
syvällisiä ajattelijoita, käytännöllisiä, kiinnostuneita tieteistä,
itsepäisiä, ujoja, arkoja, kiinnostavia ja äärimmäisen urheita.

36 kommenttia:

 1. Voi ihanuuksia, upeita kukkoja täytyy sanoa ja sanonkin! Kukkoja olen viimeisen yli kymmenen vuotta kasvattanut ja olet todella saanut kanalan kunkun ilmeen ja asenteen maalauksiisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teiltä saisikin otettua hyviä referenssikuvia kukoista, kanoista ja tipusista :) Kiitos kauniista sanoistasi.

   Poista
 2. Komeita kukkoja, ootpa taitava!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, akvarellit on aika haastavia ja itse käytän niitä välillä vähän epäakvarellimaisesti, mutta onneksi nykyään monenlaiset tyylit sallitaan :)

   Poista
 3. Mahdottoman upeat ja vaikuttavat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, mukavaa, jos pidit näistä.

   Poista
 4. Mielettömän upeat kukot! Ensin katsoin pienestä kuvasta tuota ylempää valokuvaksi. Olet kyllä todella taitava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit näistä! Persoonallisia heppuja nuo kukot. Kiitos mukavasta kommentista!

   Poista
 5. Mahtavan hienoja kukkoja! Olet kyllä varsinainen taiteilija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia kehuista, täällähän alkaa jo nolostuttaa, kun niin paljon tulee hyvää palautetta. Ihan harrastelija olen kyllä ja satunnaisesti jää aikaa maalaamiselle.

   Poista
 6. Onpa kauniita. Hallitset ihan uskomattoman kauniisti akvarellitekniikan. Ja kuten sanoit, kukot sopivat hyvin myös pääsiäiseen. Hyvää pääsiäistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukko-teema pyöri mielessä pitkään ja innostuin sitten kokeilemaan erilaisia toteutuksia. Tein myös sinisävyisen kukon, mutta jätin sen nyt tästä pois, kun näiden kahden värimaailma sointui hyvin keskenään. Akvarellitekniikka on kyllä sellaista ikuista harjoittelua, joka päivä pitäisi jotain maalata, että pysyisi tatsi, mutta kipeän olkapääni ja ajanpuutteen vuoksi minun maalausharrastukseni on kyllä valitettavasti varsin satunnaista. Aina ei ole inspiraatiotakaan, vaikka maalaustarvikkeet yleensä lojuvat keittiössä valmiina ja niihin on helppo tarttua.

   Poista
 7. Taidokkaasti toteutettuja kukkoja. Läpikuultavat värit hehkuvat, kuten akvarellin kuuluukin. Ilmeet ja asennot ovat niin aidon kukkomaisia, että luulin lukuluetteloni pikkukuvassa olevan valokuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä kukot aika kunkkija yrittävät olla :) Kiitos kauniista sanoistasi, arvostan kovasti.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Paljon on vielä oppimista ja ikinä näistä ei tule sellaisia kuin haluaisi. Itse toivoisin osaavani maalata vähän enemmän "loose"-tyyliin, mutta yleensä päädyn sitten pipertämään jotain yksityiskohtaa. Ehkä joskus opin vähän sen suurpiirteisemmänkin tyylin, ainakin tavoittelen sitä.

   Poista
 9. Upeita! Piti katsoa kuvat useamman kertaa. Kuten Cheri tuossa sanoi, ajattelin ensin katsovani valokuvia. Kyllä olet taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Aika jännä juttu, jos näyttävät valokuvilta. Ehkä se hämää, jos katsoo pienessä koossa lukuluettelosta tai kännykästä, niin siveltimen jäljet eivät niin erotu. Hauska harrastus, johon toivoisi olevan enemmän aikaa. Voisi kehittyä ja kokeilla erilaisia tekniikoita, harjoitella ilman painetta siitä, että täytyisi syntyä valmis teos. Ja minun työt ovat toistaiseksi olleet tällaisia esittäviä, se tulee jotenkin luontevammin kuin abstraktiot. Mutta nekin ovat kiinnostavia ja haluaisin sellaisia abstraktejakin maalauksia joskus tehdä.

   Poista
 10. Blogini lukuluettelossa kun katsoin sitä pikkukuvaa, ajattelin minäkin ensin, että missä sinä nyt olet ehtinyt kukkoja kuvaamaan. Isommasta kuvasta kyllä jo huomasin, että se olikin taidokas maalaus!
  Tosi hienoja kukkoja, oikein ilmeikkäitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, olisi kyllä kiva päästä joskus kuvaamaan ajan kanssa kukkoja ja kanoja. Ja lehmiä! Lehmän olen jo pitkään halunnut maalata, mutta vielä ei ole tullut sopivaa mallia eteen :) Pitää kesällä tehdä retki maaseudulle ja lähteä etsimään laitumella olevia lehmiä, joita saisi kuvata. Kiitos mukavasta kommentista!

   Poista
 11. Voi kuinka upeita! Luulin aluksi ensimmäistä kuvaa valokuvaksi. Olet taitavasti saanut kukon ilmeet ja eleet maalattua. Ihan huikeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän moni on luullut maalausta valokuvaksi, ehkä se johtuu siitä, että sitä katselee mobiilisti pienessä koossa tai blogin lukuluettelon pikkukuvassa. Kukot ovat kyllä aika itsetietoisia tapauksia ja se näkyy myös naamataulusta ja eleistä. Hyvä, että kukon ilmeet välittyvät katsojalle asti, kiitos kauniista sanoistasi, Mari!

   Poista
 12. Minäkin luulin ensi katsomalta maalausta valokuvaksi. Olet kyllä äärimmäisen taitava sekä maalaamaan, että kuvaamaan. Saat täältä kaiken ihailun. <3
  Ihanaa pääsiäisen jatkoa ja toivottavasti flussainen olosi kohenee pian! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi sentään, johan tässä posket punehtuu, kun näin paljon tulee hyvää palautetta. Mutta mukavaltahan se tuntuu, jos maalaukseni miellyttävät, joten kiitos paljon viestistäsi. Nenä on ollut viikon niin tukossa, että hengittäminen onnistuu vain suun kautta. Saisi alkaa jo helpottamaan, flunssastelu on tylsää puuhaa!

   Poista
 13. Mitäs tähän nyt sanoisi, kaikki taitaa olla jo sanottu :)
  Olet ihan uskomattoman taitava siveltimen käyttäjä. Heltat sekä sulat ovat niin aidon näköiset, samalla taiteellisen kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, täällä mä jo melkein nieleskelen kyyneleitä, kun olette niin kannustavia tällaiselle harrastelijamaalarille. Kiitos kovasti!

   Poista
 14. Vau! Olet ihan huikean taitava. Nyt meni meikä kerrankin hiljaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi sua, itsehän teet mitä upeampia taideteoksia puutarhaasi. Se leijonan pääkin on tosi hieno ja jännää nähdä, miten naisfiguurisi onnistuu. Eikö olekin ihanaa, että saa tehdä käsillään jotain näkyvää? Ja käyttää luovuutta, mielikuvitusta ja samalla rentoutua, kun ei tarvitse ajatella mitään muuta kuin juuri sitä, mitä on sillä hetkellä tekemässä. Se on mielestäni maalaamisessa parasta, että muu maailma ja ajatukset katoavat, stressin aiheet painuvat pois mieltä painamasta ja joskus jopa lopputulos on onnistunut. Ja vaikka ei olisikaan juuri sellainen kuin olisi halunnut, on työn tekeminen kuitenkin opettanut taas jotain uutta tekijälleen.

   Poista
 15. No vau! Onpa aidon näköisiä kukkoja ja niin kaunista siveltimen ja värien käyttöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon kauniista sanoistasi, Huopalintu!

   Poista
 16. Hienot maalaukset! Hyvää toista pääsiäispäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, mukavaa, että jätit kommentin! Ja samoin sinne päin hyvää pääsiäisen jatkoa!

   Poista
 17. Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi! On tullut monta kivaa kommenttia kukoista, näistä on tullut oikein iloinen mieli.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!