maanantai 10. huhtikuuta 2017

NT-messut: Lisää parvekeideoita

Nordiska Trädgårdar -messujen parvekenäyttelyssä
myös yleisö sai äänestää suosikkinsa.
Se löytyy edellisestä postauksestani
TOP 3 parvekkeet
ja oli myös oma suosikkini:
Kröns Trädgårdin Livsnjutarens balkong.


Lupasin kuvia kärkikolmikon lisäksi muistakin ideaparvekkeista,
tässäpä vielä seitsemän kokonaisuutta iloksenne.

Isas paradis












Flamingo Hill










Min instickade balkong










Homo ludens at natur
(Den läkande människan i naturen)







Pelargonfrossa







En blomstrande höjdare bland takåsarna







Blått - lugnet, stillheten = kreativitetens färg












Eikö ollutkin jokaisella parvekkeella oma tunnelmansa?
Kaikissa ei ollut niin paljon yksityiskohtia
kuin kärkikolmikon parvekkeissa,
mutta jokainen parveke pohjautui omanlaiseensa teemaan.

Kudottu tuolinpäällinen ei välttämättä ole
lasittamattomalla parvekkeella sadekelillä se paras istuin.
Enkä ehkä ihan ilkeäisi parvekkeellani kylpeä ilkosillani ammeessa.
Ja täytetyt eläimet jättäisin mieluummin museoon.

Mutta kyllä näistä parvekkeista varmasti jokaiselle jotain tarttui mieleen
ja ehkä jopa toteutukseen asti, vai mitä?

Seuraavaksi esittelyyn tulevat ideapuutarhat.

24 kommenttia:

 1. Jopas jotakin eli kaikenlaista laidasta laitaan. Tuolla katolla minulle tuli jostain syystä kylmä, ehkä johtui ihan tästä tämän illan tuulisesta säästä.
  Tuossa tuo virkattu palapeitto, olisiko siitä vaikkapa oikean pöydän liinaksi, voisin kokeilla miltä näyttää. Tuo heinähanko on tosi pelottava ja en kyllä sitä terassilleni toisi, ihan sitä kavahdan tuolla kesäkodin vanhassa navetassakin. En kyllä ihan kaikkea roinaa itselleni laittaisi. Kohtuus kaikessa, mutta kuitenkin kaikkinensa jokaisesta parvekkeesta löytyy jotain vaikkapa omalle terassille.
  Kiitos monipuolisesta kuvakertomuksestasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että sait poimittua käyttökelpoisia vinkkejä!

   Poista
 2. Tyylipuhtaita parvekkeita ja mukavan erilaisia! Pelargoniparveke oli vallan mainio, sellaisen kukkameren vieressä kelpaisi lepuutella :)
  Tukholman messut vaikuttavat todella inspiroivilta. Täytyykin ottaa ensi vuonna suunnitelmiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se minustakin oli mukavaa, että parvekkeet olivat erilaisia! Kyllä suosittelen Tukholman messuja, siellä niitä kasvihoukutuksiakin, varsinkin pelakuita, on pilvin pimein.

   Poista
 3. No, niinhän se tosiaan on, kuin omia kuvia katselisi:D Ensi vuonna sitten se vuorokuvaussysteemi käyttöön ;)
  Tuo kattojen yllä oleva parveke oli kyllä hieno, yksinkertaisen tyylikäs. Muutama muu oli kyllä vähän liian persoonallinen mun makuuni. Ja rajansa pelakuiden määrälläkin...:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähes kaikissa oli jotain, josta tykkäsin. Ehkä se taidemaalarin iloittelupläjäys jäi minulle etäisimmäksi...

   Poista
 4. Iiiiks, miten kivoja ideoita lisää!
  Tuo leikkokukille tarkoitettu kokonainen pöytä olisikin floristin unelma! =D
  Kiitos tästä tunnelma pläjäyksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Tukholmassa osataan panostaa näihin parvekkeisiin. Usein kotimaan puutarhamessuilla parvekkeet ovat vähemmällä huomiolla.

   Poista
 5. Olipa siinä monenlaista parveketta ja ideaa tarjolla. Kaukana ollaan siitä vanhasta ja perinteisestä pöytä, pari tuolia, pari amppelia ja parvekelaatikot -mallista ja hyvä niin. Katselin näitä nyt tarkasti ideoita hakien, sillä muutamme kesällä rivitaloasuntoon, jossa meillä on sekä parveke että terassi ja pieni piha. Nyt pääsee sitten itsekin laittamaan parveketta kesäkuntoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, sinullahan on ns. ihan tyhjä kangas sitten edessäsi kesällä, kun saat ideoida sekä parveketta, terassia että pihaa!

   Poista
 6. Näistä parvekkeista saa mahtavia ideoita, vaikka tyyli ja värimaailma ei olisikaan sitä ihan ominta. Näitä kuvia voisi tuijotella loputtomuuksiin, aina huomaa jotain uusia yksityiskohtia.
  Mä oon niin iloinen, että teidän blogiystävien kuvien kautta pääsee itsekin messuille. 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parvekkeet antoivat tällä kertaa enemmän virikkeitä kuin viisi ideapuutarhaa. Näissä oli enemmän energiaa ja mielikuvitusta.

   Poista
 7. Sama juttu, kiva päästä nauttimaan messutunnelmasta teidän muiden avulla :) Olin itse menossa messuille sunnuntaiksi, mutta noiden tapahtumien takia päätin viime hetkellä perua matkan.
  Erityisesti tykkäsin näissä tuosta sini-lilasta versiosta, monenlaisia yhteensopivia sävyjä. Ihana tuo kukkapöytä, tuli ikävä kesää ja hajuherneitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin, ettei perjantain tapahtumien jälkeen ehkä messumatka enää houkutellut. Aika sekavan olotilan se loppupäivä mieleen jätti ja paljon ajateltavaa, mutta näiden kuvien ottamisen aikaan tulevasta ei vielä ollut tietoa.

   Poista
 8. Tulin näistä niin hyvälle tuulelle tässä aamutuimaan :)
  Löysin pari ideaakin. Mutta täytyy sanoa etten ihan kaikkea ymmärrä, noin käytännöllisesti atellen!
  Kiitos nistä kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai näiden parvekkeiden olekaan tarkoitus olla käytännöllisiä, ehkä enemmän sellaisia idea-aittoja! Jokainen voi poimia itselleen sopivimmat jutut ja maustaa niitä haluamakseen ja toteuttaa niin kuin itse parhaimmalta tuntuu. Näitä oli kuitenkin virkistävää tarkastella ja jos aikaa olisi ollut enemmän, olisin ehkä livenä viettänyt näiden äärellä vähän pidempäänkin. Nyt tuli rapsittua aika paljon kuvia, mutta se on toisaalta hyvä, kun niistä voi tarkistaa jälkikäteen kaikki yksityiskohdat, jotka paikan päällä runsaudensarven edessä toisinaan jäävät huomaamatta.

   Poista
 9. Aika hauskaa katsella Sinun ja Marjan kuvia, täydensitte todellakin toisianne! Itse kuvailin vain mieltäni liikuttaneita tunnelmapaloja, en niinkään kiinnittänyt huomiotani kilpailuun. Parvekkeet olivat hyvin erilaisia todellakin. Olen aika käytännön läheinen ihminen ja ihan kaikkea en kelpuuttaisi parvekkeelle/terassille, leikittely kyllä piristää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, taidettiin Marjan kanssa napsia yhteensä parisen tuhatta kuvaa :) Ei minunkaan parvekkeella ole mitään kovin leikillistä, mutta voisi kyllä olla, jos minulla olisi enemmän vapaa-aikaa eikä työ veisi kaikkia mehuja. Ei oikein jää energiaa nikkaroida tai askarrella mitään hauskuuksia. Ja yleensä satsaan sitten kasvipuolelle ja yritän joka kesä hankkia parvekkeelle sellaisen kasvin, jota minulla ei ole koskaan ennen ollut. Viime kesänä sellaisia olivat eukalyptuspuu ja neidonhiuspuu. Jälkimmäisen istutin syksyllä mökillä, nyt jänskättää, selvisikö pikkupuu talvesta.

   Poista
 10. No huh, olipas siinä pläjäys! Muutaman idean nappasin, esim. kudotut isoäidinneliöt raudoitusverkossa kolahti. Mainio tilanjakajan saisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, digiaikana noita kuvia on niin helppo räpsiä, että tuloksena usein on pläjäys, heh!

   Poista
 11. Voi että mitä kuvatykitystä, kiitos kiitos kiitos! Messupostaukset pitää vielä palata käymään läpi ihan ajan kanssa. Ja eihän tähän taas oikein muuta voi todeta, kuin että kyllä ne ruotsalaiset osaa. Niiiiiin ihania esillepanoja, oi ja voi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuilla mainitsinkin Marjalle, että on se ihanaa, kun parvekkeistakin sai monenlaisia näkymiä ikuistettua kameran kanssa. Visuaalisesti upeita ja harkiten tehtyjä asetelmia. Olisipa ihana joskus päästä suunnittelemaan joku tuollainen ideaparveke ilman kasvi- ja budjettirajoitusta :)

   Poista
 12. Åhh så roligt att se och så vackra bilder du tagit - fantastiskt !
  Tack snälla för din kommentar hos mig !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  VastaaPoista
 13. Tack så mycket, Isa! Trevligt att du komm hit och tittade på bilder. Glad påsk!

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!