keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Yrttitikut näytillä

Kevätistutuksia varten olen tehnyt karkeasta rakusavesta vitivalkoisia yrttitikkuja. Toistaiseksi olen hankkinut vain ranskalaisen rakuunan, kun oli pakko joku yrtti saada istuttaa! Vasta siemenasteella on ikkunalaudalla sileälehtinen persilja, koulittaviksi on kasvanut basilikan taimia.


Tikkujen kylttiosa on maalattu liitutaulumaalilla, joten ihan vesisateeseen näitä ei voi laittaa, jos ei halua nimien valuvan pois :) Mutta ovat käteviä: nimen voi halutessaan vaihtaa...

4 kommenttia:

 1. Olisivat varmaan hyvän näköisiä taimipurkeissa , ja tarpeellisia, jos vain olisi taimia :) Meillä vaan kissat pistelee kaikki taimet ja yrtit poskeensa sitä mukaa, kun jotain mullasta näkyy :)

  VastaaPoista
 2. Nämä sinun savi jutut on kyllä ihania. Onko sulla oma uuni? Mulla odottaa uuni tuolla alakerrassa korkkaamattomana, kun en ole vielä saanut uunillista tavaraa tehdyksi. Nuo savi työt vaatis enemmän omaa rauhaa väkertämiseensä kuin mitä mulla on! Kyllä mä sitten jonain kauniina päivänä...

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania! Aivan lumoava idea, rakusavi... huoks...

  VastaaPoista
 4. tosi ihania!! jostakin lehdestä luin sellaisen yrtti/kasvi tikku vinkin että valkoisesta kaakelista leikattiin pitkiä kapeita (sormen levyisiä) paloja "tikuiksi" ja toinen pää laattaleikkurilla v muotoon. Mustalla kaakelitussilla (enpä ole sellasista ennen kuullutkaan!) teksti joka poltetaan kaakeliin kiinni ihan kotiuunissa. Eikä lähe hurrikaanillakaan pois, kuulemma ;) sillä ehkä voisi kirjoittaa myös näihin jos haluaa vaihtoehdon liitutaulumaalille. Vinkkinä vaan kun tuli nyt mieleen :) nuo sinun tikut on kyllä älyttömän suloisia!

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!