tiistai 11. tammikuuta 2011

Common cold

Voi ei, taisin selvitä joulunalusviikon flunssasta liian nopeasti, kun nyt sain uuden flunssan kiusakseni. Ääni on kuin variksella ja olo ylipäätään kylmä ja kurja. Ei ole voimia postailla sen ihmeempiä, mutta näytän, mitä jääkaapissani on:
Sain ystävältä marraskuun lopulla lahjaksi tämän sipulin ja vesikasvatusruukun. Luin ohjeet, koska ei ole kokemusta tästä kasvatusmuodosta. Ohjeiden mukaan systeemi piti pistää kylmään ja pimeään paikkaan (5 - 10 astetta), en keksinyt muuta kuin jääkaapin. Siellä sipuli on nököttänyt maitotölkkien seurassa jo kuutisen viikkoa. Kun nuppu on 8 sentin mittainen ja juuret täyttäneet maljakon, nostetaan hyasintti pöydälle ja sen jälkeen aletaan jännätä, minkävärinen kukka siihen tulee...

7 kommenttia:

 1. Höh, toivottavasti paranet pian!

  Enpä olekaan tullut ajatelleeksi jääkaappia sipulien kasvatuksessa. Hyvä idea, täytyykin kokeilla :)

  VastaaPoista
 2. Onneksi flunssa ei tartu tätä kautta, niin uskaltaa käydä kylässä täällä :)

  VastaaPoista
 3. Merja K: Yritän troppailla ja levätä, että pääsisin mahdollisimman pian normikuntoon. Kiitos toivotuksista! Ja kerrohan sitten, jos kokeilit jääkaappikasvatusta :)

  Sude: Eipä yskänpärskeet ja aivastelut täällä haittaa, hyvä niin! Kaiken lisäksi on ääni niin kehnona, etten kenenkään vieraan kanssa livenä voisi edes keskustella :( Kiva, kun piipahdit!

  VastaaPoista
 4. Interessante Fotos!
  Liebe Grüße
  die Rosine

  VastaaPoista
 5. Veikkaan sipulin väristä johtuen valkoista! Ja sit se onkin punainen...;)

  Just naputtelin sipulipostausta minäkin, mutten onnistunut lataamaan kuvia. Huomenna uusi yritys...

  Parane pian!

  VastaaPoista
 6. Pikaista toipumista, nyt on flunssaa kovasti liikkeellä.
  Kiva tapa tuo hyasintin kukittaminen kylmässä, täytynee joskus kokeilla.
  Olen vain pessyt sipulin , jossa on esillä jo vihreää alkua ja laittanut sen saman tyyliseen uumalliseen vaasiin. Hyvin ovat kukkineet.
  Mukavaa viikkoa:)
  -Hanne-

  VastaaPoista
 7. Kiitos kutsusta :)
  Tulin ja päätin jäädä, tykkään tällaisista virikkeellisistä sivuista -näist voi aina rosmota vinkkejä kun oma johonkin ties mihin (huonekalujen alle?) hautautunut luovuus välillä nostaa päätään :D

  Palailen paremmalla aikaa lukemaan kaikki!

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!