perjantai 25. helmikuuta 2011

Jääkaapissa kasvanut

Kodin on täyttänyt parfyyminen hyasintin tuoksu! Jääkaapissa kasvanut sipuli kukkii parhaillaan: iso kukkaterttu on lähes 20-senttinen, aivan upea ilmestys täynnä isoja valkoisia kukkia.

Terttu oli niin painava, että piti katkaista se saksilla maljakkoon. Sipuli ei enää pysynyt vesiruukussa, kun juurilla ei ollut multaa, johon tarttua tasapainoa pitääkseen. Toimii myös maljakossa, ja sipulista on näköjään puskemassa vielä toinen, vähän pienempi kukkavana.





Nyt se on testattu, onnistuu sipulikukan
kasvattaminen jääkaapissakin.

Kurkkaa hyasintin aikaisemmat vaiheet:

7 kommenttia:

  1. Sä olet parempi kasvattaja kuin minä, huomasin että mulla kasvaa vaan perunoissa ituja :/
    En esittele :)

    VastaaPoista
  2. Hei, tätähän täytyy kokeilla! Meillä ei ole kylmää kellaria, jossa olisin voinut kasvattaa sipuleita, mutta varajääkaappi on.

    Kiitos vinkistä!! :)

    Mia -Willa Oliviasta

    VastaaPoista
  3. Voi miten se on kaunis, jotenkin ei ollenkaa tuu jouluinen fiilis :o Vaikka hyasintti on joulukukista mun nro 1!!!

    Iloista viikonloppua! :)

    VastaaPoista
  4. Hyvä idea, en ole tullut ajatelleeksi. Olen aina vain harmitellut kylmän kellarin puutetta, mutta näinhän se onnistuu :)

    Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. On kyllä komia ja tykkään kovasti kun on valkoinen. Mä en voi pitää sisällä hyasinttejä liian voimakkaan tuoksun takia, pääparka ei kestä. Mielenkiintoinen kokeilu, ens talvena sun pitää ostaa kokonaan uus jääkappi pelkästään vehkakasvatukseen:)

    VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!