keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Päärynää ja melonia

Eksoottisten hedelmien testailuni jatkuu...nyt vuorossa oli sydämenmuotoinen pepino eli päärynämeloni. Se kuuluu samaan sukuun perunan, tomaatin ja munakoison kanssa. Maun pitäisi olla makeahko ja hapoton, muistuttaen päärynää ja melonia, mutta maistamassani oli ummehtunut maku ja keltainen hedelmälihakin oli jo oranssi eli yksilö taisi olla ylikypsä!Pepinon kukat ovat kuulemma valkoiset/liilaraitaiset. Katsotaan ensi kesänä, saanko pepinon kukkimaan, vaikkei minulla olekaan kasvihuonetta. Tilasin päärynämelonin taimen puutarhamyymälästä - ilmoittavat, kun se on noudettavissa. Jännää!

6 kommenttia:

 1. Blogisi innoittamana oon alkanut katella hedelmätiskien tarjontaa vähän eri silmin :) Viimeks tarttui mukaan cantaloupemelonia, en oo ennen maistanut, mutta enpä taia maistaa kyllä toistenkaan, oli aika veikeän makuinen... Tiiä sit oliko vielä ihan kypsä :o

  VastaaPoista
 2. Enkulin käsityöt: ajattelin, että kyllä kokeilen pepinoa toistamiseen jossain kohtaa, täytyy vaan yrittää löytää sopivan kypsä yksilö. Muistutti kovin paljon koostumukseltaan hunajamelonia, josta tykkään kovasti. Ei muuta kuin ennakkoluulottomasti koemaistamaan!
  Kerta se ensimmäinenkin.

  Senni: No, kiva, jos olen onnistunut innostamaan jonkun muunkin uskaltautumaan rikastuttamaan makupalettiaan. Kerranhan täällä vaan eletään, joten hyvä kokeilla kaikenlaista.
  Mä en nyt muista, olenko cantaloupea kokeillut, vesi-, hunaja- ja verkkomelonit kyllä ovat tuttuja!

  VastaaPoista
 3. Onkos tämä niinko oikean melonin kokoinen vai potun kokoinen, ei oikein osaa kuvasta sanoa. Tämä taitaa olla mulle uus hedelmä.
  Ne kehykset olen ostanut ja laitan sulle tähän linkin mistä mutta lupaa olla sekoamatta, siellä on kaikkea ihanaa ja olen kieltänyt itseäni menemästä sinne enään:)
  http://www.designerdigitals.com/

  VastaaPoista
 4. Henrietta: potun kokoinen! Ja kiitos vinkistä, olet kiltti, kun kerroit, käyn heti kurkkaamassa...joo, toi nettishoppailu on ihan liian helppoa!

  VastaaPoista
 5. Tämä on kyllä varsin mielenkiintoinen "projekti". Taas yksi syötävä mistä en ole kuullutkaan. Hauskaa lukea maistiaisiasi :)

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!