Kiwanon halkaistuani totesin, että sisus muistuttaa kurkkua, hedelmä on täynnä litteitä siemeniä vihreässä mössössä. Maku on hapan, limemäinen, mutta samalla mieto ja kurkkumainen. Sami Simola totesi Hesarin hedelmäoppaassa, että maultaan sarvimeloni ei ole aivan hedelmien aatelia. Simola kehotti ripottelemaan siemenhyytelön joukkoon sokeria ennen syömistä. Kokeilin vinkkiä, mutta ei auttanut - aika hapanta oli silti! Maku ei ollut kovin kiwa, mutta ulkonäkö sitäkin mahtavampi!
Simolan mukaan sarvimeloni ei ole moksiskaan useimmista tuholaisista, jotka riivaavat sen sukulaista kurkkua. Kiwanon vastustuskyvyn selitys on kuulemma sen geeneissä. Tiedemiesten ajatus on ollut jalostaa kurkusta ja sarvimelonista hybridi, jonka oksilla kasvaisi kurkkuja, mutta joka ei tuholaisia hätkähtäisi. Yrityksissä ei ole vielä onnistuttu.
Kokeilin tota viime kesänä ja kuvausarvo oli suurempi kun kulinaarinen. Maistoin kai lusikallisen ja kuvaamisen jälkeen heitin roskiin.
VastaaPoistaSelkää podetaan sielläkin, voi meitä ihmispoloja. Parin vuoden päästä voidaan keskittyä blogeissamme toistemme vaivoihin ja sairauksiin vaikkei mummoiässä ihan ollakkaan:)
Mielenkiintoisen näköinen mutta ei tarvitse ilmeisesti ostaa kotiin:)
VastaaPoista__♥♥♥
VastaaPoista__♥♥_♥♥
_♥♥___♥♥
_♥♥___♥♥_________♥♥♥♥
_♥♥___♥♥_______♥♥___♥♥♥♥
_♥♥__♥♥_______♥___♥♥___♥♥
__♥♥__♥______♥__♥♥__♥♥♥__♥♥
___♥♥__♥____♥__♥♥_____♥♥__♥_____
____♥♥_♥♥__♥♥_♥♥________♥♥
____♥♥___♥♥__♥♥
___♥___________♥
__♥_____________♥
_♥____♥_____♥____♥
_♥____/___@__\\___♥
_♥____\\__/♥\\__/___♥
___♥_____W_____♥
_____♥♥_____♥♥
_______♥♥♥♥♥