torstai 26. toukokuuta 2011

Ananasta ja suklaata

Kokeilen joka kesä kasvattaa parvekkeella jotain kasvia, joka ei ole minulle ennestään tuttu. Nyt olen hankkinut kaksi minulle toistaiseksi tuntematonta yrttiä, toinen on ananassalvia ja toinen suklaaminttu...nam!

Ananassalviaa kehui eräs setä muistaakseni tanskalaisessa puutarhaohjelmassa, ylistyssanat jäivät mieleeni ja olen sen jälkeen kovasti yrittänyt löytää kyseisen yrtin. Nyt sain sen hankittua torikauppiaalta! Kasvi on voimakaskasvuisen oloinen, odottelee paperipussissa pääsyä johonkin pottiin.


Varsissa on hauskaa karvoitusta...tuoksusta nappaan kyllä ananaksen, myös jotain muuta, jota en osaa nimetä. Sopii kuulemma mm. jälkiruokiin, esim. kermavaahdon sekaan.


Suklaaminttua voisin tuoksutella koko päivän!!! Syömällä lehtiä ei suklaanhimoa kyllä saa tyydytettyä, mintulta vaan enemmänkin maistui! Mutta saisinpa näiden yrttien tuoksut sinunkin luoksesi...

8 kommenttia:

 1. No hyvä, että selvitit, että enemmän mintulta maistui... ehdin vilkaista kelloa ja harmitella, että enää ei mikään puutarhamyymälä ole auki..:)

  Jos olisi suklaanhimon sillä voinut tyydyttää, olisi painokin ilmeiseti pudonnut ihan itsestään..:)

  VastaaPoista
 2. Ihan uusia tuttavuuksia minulle, tuoksu on varmasti ihana.

  VastaaPoista
 3. ananassalviassa on tosiaan ihanan raikas tuoksu, sinulla onkin erityisen komea yksilö.... minun on vielä pieni taapero tuon rinnalla...
  Suklaaminttua minullakin on kasvamassa, kuten myös piparminttua, yhdessä melkein kuin Marianne-karkkia, tuoksu siis, maku ei ihan :DD
  Kivaa viikonloppua sinulle ♥

  VastaaPoista
 4. Minulla oli viime kesänä suklaaminttua ja siinä oli kyllä todella ihana tuoksu. Maku oli myös hyvä ja sopi moneen mojitoista lakaen. Kuivattuna tuoksu ja maku muuttui enemmän tavalliseksi mintuksi. Ananassalvia kuulostaa kokeilemisen arvoiselta.

  VastaaPoista
 5. Irmastiina: no, jos päättää, että kyllä tämä suklaalta maistuu, koska nimi niin lupaa, niin eiköhän näitä lehtiä voisi suklaan sijasta rouskuttaa :)

  Sussi: juu, töissäkin kiikutin ananassalvian lehteä yhden sun toisenkin työkaverin nenän alle ja pyysin nuuhkimaan. Useimmat tykkäsivät!

  Marja: tuossa on kaksi tainta pussissa, aika korkealle yltävät jo oksat ja torimyyjä suosittelikin jo varsien lyhentämistä, niin latvoo sitten paremmin. Teinkin sen jo ja lykkäsin leikatut varret vesilasiin, jos vaikka juuria alkaisivat lykätä...

  Sannane: mihin muuhun kuin mojitoon käytit suklaaminttua? Jostain luin, että voisi kahviinkin laittaa makua tuomaan.

  VastaaPoista
 6. Melkein jo tuoksuu tänne asti ;) Ihania!

  VastaaPoista
 7. Minulla kasvaa ananas salvia pihalla, se on n. metrin korkuinen ja ihanat kirkkaan punaiset kukat. Leikkelen matalammaksi jatkuvasti, niin siitä tulee tuuheampikin. Käytän lehtiä salaatissa. Talvella se kuolee, mutta tänä vuonna ainakin lähti uusiksi kasvamaan juurakosta.

  VastaaPoista
 8. Näitä ei taija löytyä siemeninä?Minä myös ostin taimet ihanalta torikauppiaalta:)

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!