maanantai 5. maaliskuuta 2012

Mansikkaa ja ananasta - mintussa

Aika huikea lomapäivän löytö puutarhaliikkeestä: mansikkaminttu (alemmat kuvat) ja ananasminttu. Törmäsin näihin yrtteihin ekaa kertaa elämässäni.

Mukaan kotiin kiikutin myös omenamintun, jota olen onnistuneesti viljellyt parvekkeellani aiemminkin. Kaikki mintut ovat kotimaiselta tuottajalta - jee!
Ehdotuksia, mihin näitä käyttäisin?
Ihan jääveteen ajattelin ainakin laittaa maun antajaksi,
jääteehenkin varmaan sopisivat...

5 kommenttia:

  1. ai miten hauskoja kasveja!! varmaan täytekakkuihin, juomiin, piiraisiin voisivat ainakin sopia, tai johonkin itsetehtyyn jäädykkeeseen tms :D
    noita pitää testata joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siellä oli vielä inkivääriminttukin, mutta koska inkiväärin tuoksu ei kuulu suosikkeihini, se jäi kauppaan :) Kiitos käyttövinkeistä!

      Poista
  2. Mansikka ja minttu ne yhteen soppii... Olen parikin kertaa jo keittänyt mansikkahilloa ja lisännyt siihen kiehumisvaiheen ajaksi mintunoksan. Hyvää on ! Siis esim. hillojen maustamiseen ja lampaan kaveriksi pääsiäisenä.

    VastaaPoista
  3. Kauppila myy tämän kesän uutuutena ananasmansikkaa ja vadelma-ananasta! On melkein pakko kokeilla :)

    VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!