torstai 28. kesäkuuta 2012

Hiiiirrrveeen vähän

Hirmusen vähän olen mökkimaastossa alkukesän aikana nähnyt päiväperhosia. Tämä yksinäinen sinisiipi seikkaili mökillä apiloiden ja hiirenvirnojen joukossa juhannuksen aikaan. Yritin selvittää, onko kyseessä kenties keto- vai niittysinisiipi tai joku muu, mutta en onnistunut, joten hän on nyt vain sinisiipi isoine mustine silmineen.

Keväällä bongailin joitakin sitruuna- ja neitoperhosia ja sen yhden herukkaperhosen. 
Onko teillä päin lennellyt perhosia enemmän?
Joku vuosi kokeilin perhosbaariakin, mutta siitä kiinnostuivat enemmän kukkakärpäset!

10 kommenttia:

 1. Olin juuri menossa nukkumaan ja sulkemassa koneen kun bongasin blogiluettelostani sun perhoskuvan! Pakko oli tulla katsomaan ja kyllä kannatti! Tosi hienoja!

  VastaaPoista
 2. Hieno perhonen. Minä olen bongannut tänä vuonna vain sitruunaperhosen, joten eipä voi paljon kehua nähneensä.

  VastaaPoista
 3. muutamia perhosia on suruvaippaa (?), ritariperhosta ja sinisiipeä ja onkohan ne kaalipershosia (?) ne vaaleat..ja sitruunaperhosia on tullut bongattua. Sateesta ne ei kyllä tykkää että varmaan sekin tehnyt osansa.. jospa tulisi kesän mittaan lisää! :D perhoset on kyllä melkein kukkiakin hienompia ilmestyksiä puutarhassa.

  VastaaPoista
 4. hienoja kuvia muuten! perhosista on haasteellista ottaa kuvia.

  VastaaPoista
 5. Ei ole perhosia juuri näkynyt, olisiko viileä ja sateinen sää siihen syynä.

  VastaaPoista
 6. Muutamia satunnaisia perhosia on lennellyt, mutta ei niinkuin esim. viime kesänä. Perhosista on haasteellista ottaa kuvia, mutta se onkin mukavaa ja kun näkee lähikuvia isolla näytöllä, ei voi muuta kuin ihailla miten hienosti luonto on ne "rakennellut" :)

  VastaaPoista
 7. Kauniita kuvia – kuten sinulla aina. En olekaan nähnyt sinisiipeä ihan noin lähietäisyydeltä ja liikkumattomana, siinä on viehkeitä yksityiskohtia.

  Meilläkään ei ole perhosia juuri näkynyt, varmaan juuri viileän sään takia. Toivottavasti tulevat pian molemmat, hikisäät ja perhoset...

  VastaaPoista
 8. Ihana sinisiipi, lempiperhoseni! Mökillä on näkynyt hyvin perhosia tänä kesänä. Ne ilmestyvät suojistaan aina , kun aurinko paistaa. Olen nähnyt sitruuna- ja lanttu(?)perhosten lisäksi suruvaippoja, nokkosperhosia, auroraperhosia, pari ritariperhosta ja tällä viikolla yhden amiraalin. Neitoperhoja ei ole paljon näkynyt

  VastaaPoista
 9. Vaude olet bongannut sinisiiven,minä en täällä nähny juurikaan perhosia:(,missähän lienevät,sää on ollunna kylymää,joten sekin vaikuttaa..toivottavasti perhosia näkkyy vielä kesän aikaan:)

  VastaaPoista
 10. Eipä ole näkynyt perhosia täälläkään kovin paljon. Viime kesänä muistelen nähneeni paljon enemmän,tosin silloin vietin päiväni pellon laidassa, joten todennäköisyyskin nähdä perhosia oli suurempi.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!