keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Laukkavillitys

Jossain cottage garden -jutussa näin kuvissa upeita jättilaukkoja ja päätin, että tuollaisia pitää saada myös mökille. Ja uskokaa tai älkää, mutta peurat eivät pidä laukoista! Siksipä olemme nyt saaneet ihailla laukkaloistoa yllin kyllin.Kuvat on napsittu jo silloin, kun laukkojen pallerot eivät olleet täysin auenneet ja värikin oli melko purppurainen. Täydessä pallossa väri näköjään tummuu enenmmän siniliilaksi. Ainakin näillä ukkolaukoilla (Allium aflatunense Purple Sensation). Pallomuotoisessa kukinnossa, joka heiluu noin metrin korkuisen, vankan varren päässä, voi olla jopa viitisenkymmentä pientä, tähtimuotoista kukkaa. Istutin syksyllä myös Allium mixin nimeltään Collection Goliath. Niistä vasta osa on puhjennut kukkaanTulossa on myös nuppujen perusteella kymmenkunta pientä lehtolaukkaa (Allium oreophilum).

8 kommenttia:

 1. Ihania! Istutin pari vuotta sitten laukkoja, kukkivat sen kesän, mutta seuraavana vuonna niitä ei näkynyt. Napsiko myyrät ne suihinsa, vai mitä tapahtui... :( Kaunista juhannusta!

  VastaaPoista
 2. Upeita nuo laukat! Niitä pitää saada omallekin pihalle.

  VastaaPoista
 3. I love Allium so much!

  greetings from Rosine ♥

  VastaaPoista
 4. Komeita laukkoja! Ovat kyllä mahtava kasvilaji veistoksellisessa selkeydessään.

  VastaaPoista
 5. Mun terassilodjusta pukkaa joka kevät itsekseen tuon pikkuveljeä. Se on nyt täydessä kukassa ja kaunis sekin.

  VastaaPoista
 6. Ihanat!!!! Mulla muutama pieni nuppu joita kyttään päivittäin, josko aukeisivat jo...

  VastaaPoista
 7. Ne ei kelpaa myöskään myyrille joten aivan loistokukkia. Mulla on tulossa ilmeisesti yksi valkoinenkin (en muista laittaneeni mutta ehkä oon) ja sit ihan minimalistisia pikkurillin pään kokoisia, oisko ne niitä lehtolaukkoja!

  VastaaPoista
 8. Heippa! Yritin pähkäillä mitä laukkoja itse olen aikanaan istuttanut, ja törmäsinkin googlella tuttuun blogiin ;) Olen itsekin laittanut samaisen Allium-mix pussin, ja sieltähän tuli sekä lilaa että valkoista, olisko sulla hajua mitä laukkoja ne on?

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!