maanantai 18. kesäkuuta 2012

Odd shapes

Aika outo muodostelma mökkinaapurin ikivanhan tammen rungossa kiinnitti huomion. Värinkään vuoksi sitä ei voinut olla huomaamatta! Tammessa on todella iso rikkikääpä, joka lahottaa puuta ontoksi. Tammi on niin iso ja vanha, että siitä irtoilee aina välillä isoja oksia - koskahan romahtaa koko puu?!Nämä pikkuruiset karvaiset pallerot tiitteineen ovat puolestaan persikan alkuja. 
Nyt saisi keli lämmetä, jotta elokuussa olisi satoa, mitä korjata!
15 kommenttia:

 1. Hellekesää please! Loma alkaa jussista!! Ei tuo ihan vielä herkkupersikalta näytä, mutta ei muuten omenatkaan vielä. Karvaisia palloja ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmintä ja aurinkoista, kiitos! Ja ei hyttysiä eikä paarmoja ollenkaan! Minullakin alkaa loma parin päivän päästä...Ei se vielä näytä herkulta, mutta odotas, jos vähän kelit lämpenisivät, niin alkaisi koko kasvaa ja pinta punastua!

   Poista
 2. Kuulemma loppukesän sää ennustetaan tänä vuonna juhannusaaton säästä. Eli millainen sää on juhannusaattona, sellainen on seuraavat 3 kuukautta. Jännä nähdä pitääkö paikkansa... ainakin pidän nyt peukkuja, että aattona paistaisi aurinko ja olisi lämmintä ; )
  Kasvaako tuo persikka ihan ulkona ? Vai otatko sen talveksi sisälle ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika pitkä ennuste yhden päivän sään perusteella :) No, aatoksi sitten toivotaan komeaa keliä, ilman muuta!

   Persikka kasvaa ulkona maahan istutettuna. Vasemmasta palstasta tagien joukosta kun klikkaat persikkapuu, näet puuni historiaa...satoakin on tullut joinakin vuosina paljon, joinakin taas ei yhtään!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, tosin omassa blogissasi on myös aivan älyttömän hienoja kuvia! Visuaalisia nautintoja tarvitaan arjessakin!

   Poista
 4. So nice photos again.

  All the best
  Rosine ♥♥♥

  VastaaPoista
 5. Kadena kattelen kun persikat kasvaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niillä on vielä monta vaaraa edessä ennen kuin ovat syöntikypsiä...katsotaan, moniko pääsee sadonkorjuuvaiheeseen asti! Ötökät, linnut, peurat, oravat, rankkasateet yms. vaarana...

   Poista
 6. Ompas melkoinen kääpä, vähän pelottavakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hirveen iso luonnossa, sellainen puolimetrinen!

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Ihania persikanalkuja <3
  toivotaan hyviä ilmoja ja hyvää satoa!
  hyvää juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
 9. Hei! Katsoin tv:stä juuri jotain dokumenttia vanhoista tammista ja niissä oli noista sienistä että ovat todella harvinaisia ja kasvavat kait vain vanhoissa tammissa. Josain päin maailmaa oli 1000vuotta vanha tammi jossa tätä sientä kasvoi ja siinä puussa eli vaikka mitä muutakin. Olipas kiva törmätä tähän kuvaan kun jäi harmittamaan kun en kyseistä dokumenttia kokonaan nähnyt. Vanhat tammet on kyllä arvoikkaita puita :)

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!