torstai 19. heinäkuuta 2012

Potut pottuina

Toukokuussa kerroin säkkiperunakokeilustani, kurkkaa vanha postaus aiheesta.

Epäilin silloin, ettei naatit kelpaisi rusakoille ja peuroille. Toisin kävi! Erään kesäyön jälkeen naattien latvat oli syöty, ja eihän siitä sitten perunan kukinnasta tullut mitään. Maksoin potut pottuina, ja verkotimme perunasäkit "latvomisen" jälkeen uusintaruokailuyritysten varalta. Oli siinä taas mökkinaapureilla ihmettelemistä! Jossain vaiheessa kananverkkohäkkyrä oli pakko ottaa pois, kun naatit tunkivat jo sieltä ulos. 


Saatiin 12 naatista lopulta muutaman päivän perunat. Mukava kokeilu ja hyviltä maistuivat ja niin kauniin virheettömiä, ei rupia eikä konenoston tai kuokan jälkiä :) 


9 kommenttia:

 1. Hyvännäköisiä perunoita!

  Onkohan puutarhasi saanut eläimiltä oman Michelin-tähden, kun eivät millään jätä kasveja rauhaan.

  VastaaPoista
 2. Voi miten kauniita pottuja tuli.

  Meilläkin on tänä vuonna pottua ruukuissa,lavoissa ja laatikossa.Piti vähän soveltaa niiden kanssa,kun 10 kilon siemenpottusäkki olikin liian iso meidän viljelmille.Mutta hyvin kasvavat ja onneksi meillä ei ainakaan vielä eläimet ole niihin koskeneet.Voisikin jo kokeilla,saako sieltä pottuja kattilaan asti.

  Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 3. Ajattelin kanssa, että sulla on liian hyvää tarjottavaa eläimille;)
  Ainakin perunat on tosi hyvännäköisiä!

  VastaaPoista
 4. Siis suorastaan vesi herahti kielelle pottuja katsoessa. Suoraan "maasta" nostetut - NAM! Yhden kerran olen kaupasta ostanut, mutta eihän niissä ole sitä makua, mikä on muistissa suoraan pellosta nostetuista uusista perunoista. Pitisiköhän ensi kesänä kokeilla rivarin terassilla..:)

  VastaaPoista
 5. Ihana! Oman maan perunat <3
  Kaunista viikon jatkoa sinne :)

  VastaaPoista
 6. No tuosta ei peruna kauniimmaksi tule! Hauska kokeilu, hyvä että saitte nauttia ne itse :) Meillä mökillä aikanaan joku söi perunat maan alta niin, että varret tönöttivät vielä ihan nätisti pystyssä, kun olin ryhtymässä sadonkorjuuseen. Ei saatu potun pottua.

  VastaaPoista
 7. Mullekin tuli vesi kielelle, nam.
  Insinööri halusi oman pottumaan ja innolla odotan satoa. Kukinta on juuri alkamaisillaan... :)

  VastaaPoista
 8. Suorastaan täydellisiä yksilöitä! Oikein herkullisilta vaikuttavat.
  Meillä ei olekaan pitkään aikaan ollut omaa pottumaata, pitäisiköhän ensi keväänä vähän istuttaa....
  Toriltakin saa kyllä aika hyviä, mutta eivät nekään ole itsekasvatettujen veroisia ;)

  VastaaPoista
 9. Täydellisen kauniita perunoita! En ole mökillä uskaltanut laittaa perunaa maahan, kun pelkään, että houkuttelen sinne vesimyyrät paikalle, jos tarjoan niille liian hyvät syötävät. Ensi vuonna taidan kyllä kokeilla perunankasvatusta saavissa myyrien ulottumattomisaa.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!