tiistai 31. heinäkuuta 2012

Vastauksia mietintöihinne

Edellinen Sky Planter -postaus herätti pohdintoja ja kysymyksiä kommenttikentässä, joten päätin vastailla näin yhteisesti kaikille :)

Kasvi istutetaan Sky Planteriin samoin kuin tavalliseen ruukkuun. Ruukun pohjassa on kiinni keraaminen vesisäiliö, joka täytetään vedellä ruukun pohjassa olevan reiän kautta, kun ruukku on käännetty väärinpäin. Reikä tulee siis amppelin yläosaan, kun se ripustetaan roikkumaan. Vesi tihkuu säiliöstä multaan. Tämän kastelusysteemin vuoksi on tärkeää, että multa laitetaan ruukkuun tiiviisti.

Kasvi istutetaan multaan, sen jälkeen sen ympärille tulee muovinen verkko, jossa on reikä keskellä kasvia varten. Verkon päälle kierretään keraaminen "kansi", jossa on tietysti myös reikä kasvia varten. Sitten koko komistus onkin vain kääntämistä ja ripustusta vailla! Myönnän, että kyllä vähän jännitti ruukun kääntäminen ylösalaisin...pelkäsin, että kaikki rojahtaa lattialle, mutta hyvin pysyivät osat ja mullat sekä persiljakin!

Tämän sepustuksen kylkeen muutama kuva parvekkeella jo kauan kukkineesta, yli metrin korkuisesta malvikista Lavatera Barnsleysta. Se on nätti - vaalea kukka pinkihköllä sisuksella! Taidan siirtää sen mökille maahan kasvamaan syksyllä, jos vain löydän vielä jostain vapaata multatilaa.
Kiitos kaikille myös onnitteluista listasijoituksesta :)

3 kommenttia:

 1. ihana malva parvekkellasi kukkiikin...:)

  VastaaPoista
 2. Jösses siinä on unelmieni malva, niin kaunis ja valkoinen.
  niin ja onnittelut unohtui eilen:)

  VastaaPoista
 3. Onnitteluni :-) Sinulla on ihana blogi!

  T Soili / Design Mertanen

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!