lauantai 11. elokuuta 2012

Edes boxissa

Perhoset ovat olleet todella vähissä tänä kesänä täällä suunnalla. Sateiset, pilviset ja tuuliset heinäkuun päivät eivät tarjonneet otollisia lentokelejä, ja mesikukkani mökillä ovat saaneet palvella lähinnä kukkakärpäsiä ja kimalaisia. Onneksi kesäloman päiväreissulla löytyi tanskalaisen House Doctorin ihana laatikko, nyt minulla on perhosia edes boxissa :)

Edelliseen HD:n peltilootaan mahtuivat erilaiset nauhat ja pitsit. En epäile yhtään, etteikö tämäkin laatikko täyty pikavauhtia askartelutarvikkeista tai kivoista "aarteista"...Tämä on kolmas perhonen, jonka onnistuin heinäkuun aikana saamaan ylipäätään kameran linssin eteen. Ne kaksi muuta jököttivät muumion näköisinä keijunmekon kukinnoissa. Kunhan saan päätettyä, mitkä kuvat heistä valitsen tänne, näette tekin "oudot otukset" ja joku voi ehkä kertoa, mikä perhoslaji on kyseessä.


10 kommenttia:

 1. Jäin tässä miettimään että olenkohan nähnyt ollenkaan mitään perhosta tänä kesänä.. aika jännä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuussa, kun oli se tilapäinen mielenhäiriö säätilassa eli lämmintä, baongasin muutaman perhosen. Kesä-heinäkuussa olikin sitten hiljaista perhosrintamalla, nyt on näitä valkoisia, tuossa alimmassa kuvassa näkyvää perhoslajia lennellyt niityllä, mutta eivät kyllä kovin usein pysähdy minnekään niin pitkäksi aikaa, että niiden vierelle ehtisi kameran kanssa hiipiä.

   Poista
 2. Täällä on näkynyt loppukesästä aika lailla perhosia, en muista nähneeni yhtäkään keskikesällä .
  Ihana perhoslaatikko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että olet onnistunut näkemään perhosia. Ne kuuluvat minusta ehdottomasti kesän ihanaan antiin!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Eikö olekin? Olen siitä ihan täpinöissäni...

   Poista
 4. Kukapa tuolla tarkenisi liihotella? Olen tehnyt saman havainnon oikeastaa kaikkien pikku lentäväisten suhteen. Yhtään ainoaa sudenkorentoa ei ole vielä näkynyt :-(

  Tykkään kovasti perhosista. Livenä, mutta myös printtinä. Kiva boxi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä minääkään montaa sudenkorentoa ole nähnyt, muutamia nyt kuitenkin ja pari pikkukorentoa ehdin kuvatakin. Perhosten maailma on kyllä kiehtova!

   Poista
 5. Herkät perhoset, sekä laatikossa että livekuvassa. Ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makrolla avautuu perhosista ihan uusi ulottuvuus...kotona omaksi huvikseni suurentelen näytöllä perhoskuvia ja ihmettelen luonnon monimuotoisuutta!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!