maanantai 27. elokuuta 2012

Muumiot apinan naamalla?!?!

Nämä mielenkiintoiselta näyttävät siivekkäät kiikkuivat mökillä koko kesäisen päivän keijunmekon keveissä kukkavanoissa. Minulla ei ole aavistustakaan, mitä varten. Otin kuvat jo 9. heinäkuuta, mutta näin kauan kesti, että osasin valikoida monista, monista kuvista blogiin muutamia (nytkin tuli liikaa, mutta en osaa karsia).

Perhoset, tai mitä lie kehrääjiä/kiitäjiä/yökkösiä ovatkaan, näyttivät mielestäni ihan muumioilta. Ne olivat koko päivän tuossa samassa asennossa vierekkäisillä oksilla killuen. Äitini mielestä ainakin toisella oli ihan apinan naama :) Jos tiedät, mikä laji on kyseessä, olisin enemmän kuin kiitollinen, jos ilmoitat sen kommenttilootassa!!!

EDIT: Upeaa salapoliisityötä salamannopeudella: kiitos upealle blogikamulle Geraniumille Tontti 559m2 -blogiin! Hän selvitti, että nämä hauskat otukset ovat härkäpääkehrääjiä (Phalera bucephala)!!!  Ja ei mikään ihme, jos tönöttivät koko päivän paikallaan, kun kerran esittivät olevansa oksanpaloja :)
Muuten täällä suunnalla jatkuu hiljaisuus lääkärin määräyksestä...

18 kommenttia:

 1. Jotenkin arvokkaan näköisiä ovat! Jähmettyneen arvokkaita! :)Jos pitävät jotain äärimmäisen tärkeää kokousta siinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika "pönötystä" oli heillä toi meininki :)

   Poista
 2. Olisikos joku kiitäjä? Googlaa alkuun syreenikiitäjä, näyttääkö yhtään samalta? Löysin itse kiitäjän jättimäisen toukan nurmikolta, joten piti etsiä luonto-oppaasta mikä moinen mölliskä oli. :)
  t. uusi kurkkija kanatarhasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, mutta olen jo etukäteen googlaillut ja tutkinut perhoskirjoja - en ole vielä toistaiseksi löytänyt nimeä näille. Syreenikiitäjäkään kyseessä ei ole, ja muutkaan wikipediassa esillä olleet kiitäjät eivät täsmänneet näiden ulkonaköön. Tervetuloa kurkkimaan useammin tänne Mielen Lumoon sieltä kanatarhasta!

   Poista
 3. Voi miten onkin suloinen tuo toinen "apina" !!!

  VastaaPoista
 4. oi miten jännän näköisiä...ihan, kuin niillä olisi isot tummat silmät...:)

  VastaaPoista
 5. Hienoja nököttäjiä! Pakko oli alkaa etsiä heille nimiä, ja tärppäsikin.

  He ovat hammaskehrääjiin kuuluvia härkäpääkehrääjiä (Phalera bucephala). Euroopan hyönteisopaskirja kertoo, että "aikuinen muistuttaa lepoasennossa katkennutta oksanpätkää". On melko yleinen Etelä- ja Keski-Suomessa, levinnyt Etelä-Lappiin saakka. Härkäpääkehrääjän toukka on karvainen, toisin kuin muilla heimon lajeilla. Se elää monilla lehtipuilla. Tässä yksi linkki aiheeseen, tuolla latinanimellä löytyy paljon lisää:
  http://commons.wikimedia.org/wiki/Phalera_bucephala

  Taas opittiin jotain uutta, kiitos ihanan postauksesi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JIH-HUU!!! Olet kyllä upea blogikaveri ja hienoa sekä supernopeaa salapoliisityötä - kiitos arvoituksen ratkaisemisesta, Geranium! Hieno nimi: härkäpääkehrääjä. No, jos on melko yleinen Suomessa, on mun elämäni eka kerta, kun näihin härkäpäihin törmään :)

   Poista
  2. Kiitoskiitos, Intianminttu :) Hauskaa oli selvittää hienojen surriaisten nimi, anna tulla vaan lisää tällaisia tehtäviä, heh.

   En ole minäkään koskaan aikaisemmin nähnyt härkäpääkehrääjiä, ehkä juuri siksi, kun ovat naamioituneet katkenneeksi oksaksi :o

   Poista
 6. Komeita otuksia.
  Täällä on käyty kuulemassa terkkarilta, että allergista on tämä tauti. Suksikoon - no en sano minne. Kyllä minä allergian erotan taudista, mutta kun ei ollut angiinaa kurkussa, sen kiinnostus lopahti. Käski syödä allergialääkkeitä ja palata asiaan keskiviikkona, jos kurkku ei ala olla normaali. Saakeli, ei ole ollut reiluun viikkoon normaali, mutta terkkari päätti odottaa vielä kaksi päivää laajemman viljelyn ottoa. Siis pujoallergiaa tämä nyt sitten on,,,kiva,, niin varmaan...

  VastaaPoista
 7. Jälleen kerran saattaa vain todeta, miten monenmoista elämää voi löytää omastakin puutarhasta.

  VastaaPoista
 8. Miten huomasit nuo..ompas ne jännän näköisiä..Mielenkiintoista

  VastaaPoista
 9. Mä en välttämäti edes hoksais noita, niin hyvin ovat naamioituneet. Hassunkurisia otuksia.

  VastaaPoista
 10. Oih, upeita ja ihanan värisiä kuvia olet napannut! Täytyy sanoa, että aika "rumansuloisia" ovat nuo örvelöt :)

  VastaaPoista
 11. Satumaisen ihania kuvia! mörrimöykkyjä taikametsässä :D

  VastaaPoista
 12. No voi hitsi, mitä kaikkea sitä onkaan luonnossa !
  Tosi erikoiset "oksanpätkät" ; ) Täytyypä kulkea hitaammin ja tarkkaavaisemmin... nyt näyttää olevan liikkeellä monen moista ötökkää...

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!