sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Ei mun lemppareita

Pitkäjalkaiset vaaksiaiset ja hämähäkit eivät kuulu lempparihyönteisiini. Varsinkaan, jos hämiksellä vielä on kirkuvanpunaisia palleroita yllään. Mitä ihmettä nuo pallukat ovat? Kirppuja, munia? Anyone? Vaaksiaiset on kuvattu kaunopunahatuissa, ne jostain syystä rakastavat hattuja! Tuossa toisessa kuvassa siiven kera kyseessä on jo edesmennyt vaaksiainen.Edit: Olette te tosi kivoja, kun autatte näissä ötökkämäärittelyissä! Kiitos kaikista arvailuista noiden punaisten pipanoiden suhteen. Selvittelin itsekin googlen kautta asiaa vähän enemmän, ja siis tämähän on tosiaan lukki eikä hämähäkki. Ja nuo punaiset pylpyrät lienevät samettipunkin nymfejä. Jos wikipedian tietoihin on luottamista, niin samettipunkkien nymfit ovat parasitteja; kuoriutumisen jälkeen ne kiipeävät ohikulkevaan hämähäkkiin, lukkiin tai hyönteiseen ja imevät tästä verta.


Nämä sisiliskon poikaset puolestaan ovat aika symppiksiä. Lämmittelivät ruohojen seassa ilta-auringossa, keräsivät D-vitamiinia varastoon talvea varten.


15 kommenttia:

 1. Näitä eläinkuvia on kyllä kiva katella. Mä veikkaisin munia tolla hämiksellä. Tosi yököttävä. Liskot on kyllä aina symppiksiä. Hyvin olet onnistunut nappaamaan kuvan. Ne on usein niin vikkeliä.

  VastaaPoista
 2. Miten noin nihkeistä elukoista voikin saada noin kauniita kuvia! Musta noi pallerot hämiksessä vaikuttais ihan jolyain loisilta..

  VastaaPoista
 3. Kaikista hyönteisistä mulla nousee karvat pystyyn....ehkä hämähäkki on kuitenkin se "hirmuisin".
  Apua, onko nuo hämähäkin munia??

  VastaaPoista
 4. Nup punaiset on varmaan samettipunkkeja, tuon lukin loisia.

  VastaaPoista
 5. Suloinen on sisilisko ♥
  Vaaksiainenkin vielä menettelee jotenkin, ainakin edesmennyt vaikuttaa vaarattomalta.
  Mutta hämikset! Niiiin puistattavia! Minullakin olisi yksi karmea, lihava hämis asustamassa kasvihuoneen mansikka-amppelissa, kerään edelleen rohkeutta mennä kuvaamaan sitä.... ihan hirveä ajatus, että hyökkäisikin kuvatessa iholleni tai jopa tukkaan,iiiik!

  VastaaPoista
 6. Hämähäkit ovat iiikkk...
  miten yksi pieni ötökkä voikin tuottaa niin kauneaa inhoa...:)

  VastaaPoista
 7. Mutta onpa kauniit kuvat! Hämikselläkin on kuin koruja.. aika makee!

  VastaaPoista
 8. Voisivat olla hämyn loisiakin.

  Vaikka hämyt ovat hurjan näköisiä, ajattelen niitä aina kiinteistönvälittäjän ja talonomistajan ystävinä, väitetään, että eivät viihdy kosteissa tiloissa. Eli ei ole talossa homeongelmaa.

  VastaaPoista
 9. Tosi hienot kuvat.. aloittelin tänä kesänä ötökkä kuvausta ..vaikeeta mutta hauskaa hommaa. Olipas hassut munaset vai onko ne vain tarttunut jostain pensaasta kun ovat limaisia.. en tiedä

  VastaaPoista
 10. HYI!!!! Meni ihan kylmät väreet tuon hämppiksen kohdalla.
  Mä pelkään nitä ihan hirveesti. Eilenkin listin kärpäslätkällä KOLME hämppistä meidän keittiöstä. Ne tulee eteisen ovesta sisään, kun lapset jättää sen auki :(

  VastaaPoista
 11. Blogissani sinulle tunnustus :) http://kujeitaryytimaalla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. Oletpa saanut kauniita kuvia ötököistä. Nuo sisiliskot ovat mukavia, en olekaan nähnyt muutamaan vuoteen ainuttakaan.

  VastaaPoista
 13. Joo,minäkään en todellakaan välitä kahdeksanjalkaisista tai hyönteisistä juuri muutenkaan... :S Sisiliskot sen sijaan ovat mukavannäköisiä, niitä tosin näen hyvin harvoin.

  VastaaPoista
 14. Upeita kuvia, niin kuin aina! Öttinkäiset näyttävät kuvissasi ihan joltain taideluomuksilta – mitä ne toisaalta kyllä ovatkin. Kaikki puistattavatkin tyypit ovat tärkeä osa jonkun ravintoketjua tai muuten vaan biodiversiteettiä. Toki joidenkin kohdalla on mukavampi, jos ne harjoittavat olemistaan jossain muualla kuin omalla reviirillä ;)

  VastaaPoista
 15. Ei mitään minunkaan suosikkeja :)
  Mutta pikkuliskot on symppiksiä.....ja kamera on taas ollut oikeissa käsissä!

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!