lauantai 8. syyskuuta 2012

Keltapillike ja kimalainen

Oi, mitä ihanaa historian havinaa...vanha kasviopetustaulu lähes 90 vuoden takaa on päätynyt asuntoni seinälle! Miten moni sitä tutkimalla onkaan takonut päähänsä kasvioppia? Ebba Masalinin mustapohjaiset taulut ovat niin kauniita ja taitavasti tehtyjä. Keltapillike-taulussa on myös hauska yksityiskohta oikeassa ylälaidassa, jossa on kuvattu kimalainen mesiaterialla (10-kertaisena suurennoksena). Joka päivä tätä taulua katsoessa sydämessä tuntuu pieni ilon liplatus!

16 kommenttia:

 1. Aivan ihana. Ihme, että olet löytänyt Ebba Masalinin opetustaulun. Ne ovat todella haluttuja.

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana opetustaulu, minullakin on muutamia Ebba Masalinin piirtämiä, osa on löytynyt roskalavalta. Surullisena ajattelen, että kuinkahan jpaljon niitä ehdittiin heittää pois ennen uutta renessanssia.

  VastaaPoista
 3. Täytyy myöntää että tuo ON kaunis!

  Ja niin on muuten myös bannerikuvassa tuo japanittaresi, aina vaan yhtä hurmaava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli asiaakin, käypäs noukkimassa vähän ♥ mun blogistani!

   Poista
 4. Hieno on :)
  Muistan jotta kun kävin ala-astetta meidän koulussa/luokassa oli kolme (uskonto, kasvi ja eläin aiheiset) suurta vanerista laatikkoa jotka avautuivat vähän haitarimaisesti, jokainen niistä oli täynnä noita suuria pahvitauluja. Aina opetettavan aiheen mukaan sieltä kaivettiin taulu karttatukeen kiinitettäväksi luokan eteen esille ja näitä käytettiin tämän maalaiskoulun lopetukseen saakka 90-luvulle, luultavasti kunnan talkkarit tyhjensivät ne lopulta roskalavalle..

  VastaaPoista
 5. Oih, miten ihana! En olekaan aikaisemmin nähnyt tällaisia opetustauluja, kauhea sääli, jos niitä on tosiaan uudistusvimmassa kovasti hävitetty.

  VastaaPoista
 6. Kaunis!
  Ihanasti kukka tulee esiin mustalta pohjalta.

  VastaaPoista
 7. Ihana taulu. Äitini kertoi, että Pohjois-Pohjanmaalla pillikettä sanottiin kärripörriksi.

  VastaaPoista
 8. Huoh.. niin kauniit ne vanhat taulut. Tänään just ajattelin, että milloinkohan löydän itselleni sellaisen ja millainen se olisi. Yksikseen hihittelin kun kuvittelin että makkarinseinälle tule sitten anatomiantaulu :D

  VastaaPoista
 9. Hieno taulu, jonu Masalin kelpaisi minulle myös !

  VastaaPoista
 10. Ihana! Tuollainen kelpaisi mullekin :)

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!