tiistai 4. syyskuuta 2012

Perhosille ja pörrinkäisille

Olen yrittänyt luoda mökkitontille tänä kesänä perhosille ja pörrinkäisille otollisia mesibaareja istuttamalla hyviksi markkinoituja mesikasveja samaan penkkiin. Penkissä olleiden punahattujen joukkoon istutin Pink Supreme -tarhavärimintun ja Hummelo-pähkämön.


Myös kaunopunahattujen perhettä kasvatin tänä vuonna uutukaistaimilla. Valkoinen, jolla on limenvihertävänruskea keskiosa, on nimeltään Milkshake ja pinkki kerrotulla keskiosalla on Pink Double Delight. Vanhoista punahatuista osa on valmiista taimista kasvaneita, osa, kuten vasta terälehtiään availeva Magnus, itse siemenistä kasvatettuja. Viime syksynä alesta ostamani taimi on todella lamova, mutta erityisesti kimalaisten suosikki. Se on jonkin sortin tädyke, taimistolapun olen valitettavasti kadottanut, mutta jos joku tietää tuolle tarkemman nimen, ottaisin sen mielelläni arkistooni, kiitos.


Mutta missäs ne perhoset edelleen luuraa?

16 kommenttia:

 1. perhosia on meilläkin nähnyt tänä vuonna vain muutamia. Liekö viileä ja sateinen kesä syynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti on osasyynä se, että aurinko ei kamalan usein ole paistanut...ainakaan meillä päin. Sen sijaan on tuntunut siltä, että koko kesä oli todella tuulinen, joten ei oikein perhosten lentokeli.

   Poista
 2. Juuri lueskelin eilen ehtoolla perhoskirjaa ja opin, että syyssyrikkä olisi parasta A-ryhmää perhosille. Siihen ne oppini sitten jäikin, onhan niitä muitakin kuten sun kukkasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syrikkä oli mulla viime kesänä ja jonkun verran siinä perhosia vieraili loppukesästä, mutta ei sekään mikään magneetti ollut. Loppujen lopuksi viime talvi vei kasvin, se kun on talvenarka :(

   Poista
 3. Oi, jotenkin ihanan romanttista istuttaa perhosille mesibaareja <3 Noin mäkin teen, sitten joskus, kun mulla on se talo ja puutarha ja maa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on kiva seurailla myös kimalaisia, jotka tänä kesänä valloittivat nämä mun kukkaisat baaritiskit...sympaattisia mönkijöitä!

   Poista
 4. Adjektiivit on käytetty tätä blogia kommentoidessa loppuun, joten päädyn sanomaan vain, että ISO kehu kuvillesi ja KIITOS niiden jakamisesta kanssamme.

  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kun sä olet kiltti! Kiitos, kun piristit taas päivääni kommentilla ja kiva, kun tykkäät kuvista, se on minulle ISO ilo, että voin tuottaa jollekin kanssakulkijalle hyvää mieltä!

   Poista
 5. Ihanat kuvat ! Tuo nimetön kukkasi muistuttaa tähkätädykettä. Niitäkin on montaa eri lajiketta.
  Olen miettinyt ihan samaa... missä ne perhoslaumat oikein viipyvät? Yksittäisiä perhosia on onneksi näkynyt, ehkä eniten violetin syyssyrikän kukissa.
  Toivottavasti ensi kesänä perhoset löytävät meillekin ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, tähkätädyke, joo, se se varmaan oli...KIITOS PALJON!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Niin, keltainen ei oikein iske mun värisilmään, joten olen koittanut niiden sijasta löytää muunvärisiä perhoshoukuttimia, pinkki ja lila ovat lähellä sydäntä!

   Poista
 7. On näkyny aika hintsusti perhosia tänä vuonna, muutama hassu. Onkohan niilläkin joku kierto että joskus enemmän ja joskus vähemmän!!!!
  Hauska komppis tuossa ekassa kollaasissa, erilaisia fontteja ja perhosleikkeet kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joskus muistan lukeneeni, että eri perhoslajeja saattaa joinakin vuosina olla vähemmän ja sitten taas joinakin vuosina enemmän. En kyllä muista, mitkä seikat siihen vaikuttivat. Mä olen yrittänyt harjoitella noita kollaaseja, joskus niistä saa suhtkivan kombon.

   Poista
 8. Oi, mitä ihania kuvia täällä taas!
  Minne ne teidän perhoset on hävineet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sade ja tuuli eivät ole perhosten ystäviä...harmaata keliä on riittänyt koko kesän, ehkäpä se sitten on osasyy perhosten vähyyteen tänä kesänä.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!