maanantai 17. syyskuuta 2012

Trash design

Huh, huh, kävi kyllä hyötyliikunnasta Habitareen tutustuminen! Kuusi tuntia kävelyä, seisoskelua, ihmettelyä. Laukussa oli matkassa vain pokkari, jolla jaksoin napata kuvat pääasiassa yhdestä osiosta: mielestäni mielenkiintoisin nähtävyys messuilla oli Trash Design -näyttely, jonka teemana tänä vuonna oli Hotelli. 

18 huoneesta ja vastaanottoaulasta muodostuva erikoisnäyttely etsii ratkaisuja romumuotoilun soveltamiseen hotellitoiminnassa. Aheadhabitaren nettisivujen mukaan Trash Designin eli romumuotoilun tavoitteena on jätteen ja hylättyjen tavaroiden hyödyntäminen, uusien ideoiden löytäminen sekä kulutustottumusten näkeminen uusin silmin. Esineet ja konseptit voivat olla sarjavalmisteisia, uniikkeja tai siltä väliltä, kunhan ne on valmistettu kertaalleen käytössä olleesta materiaalista. Suunnittelijoiksi oli kutsuttu yksittäisiä muotoilijoita sekä työryhmiä Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Puolasta, Saksasta, Kiinasta ja Koreasta.

Oivalluksia ja ideoita jokaisen meistäkin toteutettavaksi, vai mitä? Mappikansiosta tehty lamppu, vanhoista villapaidoista muokattu seinävaate, vanhoilla karvamatoilla päällystetty tuoli, paperista muovatut lyhdyt, hehkulampuista kasattu "kristallikruunu", vanhasta maalitynnyristä tuunattu paperiroskis...


13 kommenttia:

 1. Hieman liiankin kekeä (kestävä kehitys) minun makuuni....Hienoa, että kierrätetään ja joku haluaa noita tuotteita kotiinsa. Niin se pitää ollakin. Jokaiselle jotakin.

  VastaaPoista
 2. Täytyy sanoa, että tuollaisessa hotellissa tulisi kyllä mieleen tuota "kuvittele iltasatu"-tekstiä mukaillen "kuvittele ympärillesi hotelli" :D

  VastaaPoista
 3. Kierrätys on jo kovinkin muotia .. hyvä se

  VastaaPoista
 4. Hienoja oivalluksia! Olisi aika mielenkiintoinen hotelli

  VastaaPoista
 5. Kiitos kuvakimarasta,hienoja juttuja! Tuo hehkulamppukattokruunu on kyllä mahtava! :o

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoisia kuvia, olisi kiva käydä itsekin mutten taida tänä vuonna ehtiä!

  VastaaPoista
 7. Hallo du Liebe,
  chic das Design, aber auch teilweise sehr lustig!!

  Hab eine schöne Zeit!

  LG Rosine

  VastaaPoista
 8. Ihan loistavia juttuja. Näin ihan lähiaikoina jossain kuvan samantyylisestä maalatusta karttapallosta teksteineen ja tuollainenhan on pakko toteuttaa!! Ensimmäisessä kuvassa oleva karttapallo herättää myös valtaisaa tahtomista ;) Lamppukruunun voisin myös ottaa milloin vain omaan kotiin... mä taidan olla ihan tuunausmanian kourissa :D

  VastaaPoista
 9. Paljon hyviä ideoita jos osais tehdä mutta osa myös sellaisia ettei niitä nyt ihan roskiksista löydä esim vanhoja kenkälestejä:) Pikkasen harmittaa ettei kerenny käymään perjantaina messuilla mutta ens vuonna sit taas.

  VastaaPoista
 10. Osa hotellin huoneista oli huikeita. Osa oli vähän liian roskannäköisiä. Tykkäsin älyttömästi tuosta lampusta, josta sinullakin oli kuva. Tuollainen hehkulamppukasa sopisi hyvin johonkin korkeaan tilaan.

  Mä seisoin ja kävelin siellä 4 X kahdeksan tuntia. Tiesi taas olleensa messuilla =D

  VastaaPoista
 11. Hienoja yksityiskohtia ja hyviä kierrätysideoita - varsinkin sellaiselle, jolla on mahdollisuus saada suurempia eriä käytettyjä tavaroita. Tuo hehkulamppu -valaisin on jännä, samoin taulunkehyksistä tehty juttu.

  VastaaPoista
 12. Minäkin tykkäsin trash hotellista. Paljon mainioita ideoita kierrätyssisustamiseen!

  VastaaPoista
 13. Aivan ihania kuvia ja ideoita! Mä niin tykkään tuollaisesta upcycling-meiningistä :)

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!