perjantai 28. syyskuuta 2012

Uutterin

Parvekkeeni uutterin kukkija on tänä vuonna ollut rungollinen kesäkoiso (Solanum rantonettii). Se on kukkinut koko kesän runsaasti pienin lilansinisin kukin. Koisoa minulla on joskus aiempinakin vuosina ollut, mutta aina yksivuotisena. Nyt ajattelin, että ehkä, jos jaksaisin raahata puun mökille, koittaisin talvettaa sen siellä. Jos jaksan. Nimittäin jo pelargonien roudaamisessa on oma hommansa, ne kun ovat kasvaneet vähäaurinkoisen kesän tuloksena varsinaisiksi hongankolistajiksi. Mutta jos tykkäät ahkerasta kukkijasta, valitse ensi keväänä kesäkoiso - et pety!


Sateetonta viikonloppua, pliis! 

4 kommenttia:

 1. Kaunis koiso, tosiaankin!

  Mulla oli eräänä vuonna myös rungollinen kesäkoiso, jonka talvetin kellarissa. Se ei lähtenyt keväällä millään kasvuun, joten nakkasin sen ilman ruukkuaan roskakuorman päälle kaatopaikalle vietäväksi. Viikon päästä havahduin siihen, että kaatiskuorman päällä vihersi vimmatusti. Kasvi oli ilmeisesti säikähtänyt ukaasia ja pukannut kiireesti lehdet :) Seuraavana vuonna en kuitenkaan enää talvettanut sitä, tilanpuutteen takia. Ensi vuonna kyllä voisin taas kesäkoison ottaa...

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, mutta voisitko muistuttaa sitten ensi keväänä :D
  Minä lahopää olen jo nyt unohtanut ainakin puolet siitä mitä "pitää muistaa"...

  Joo, sais olla satamati, huomenna olis risulava ja risuja ihan XXXleesti!

  VastaaPoista
 3. Laitetaanpa kesäkoiso mieleen. Sateetonta viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen! Mulla on myös pelargoniat kasvaneet tosi isoiksi, mutta ovat myös kukkineet tosi ahkerasti. Oli kyllä kumma kesä ja kasvit ovat toimineet vähän eri lailla kuin aurinkoisena kesänä.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!