sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Ikkunan takaa

Ensilumi satoi tänä vuonna aikaisin. Torstaina 25. lokakuuta. Lisää valkoisia rämmäleitä sinkoili taivaalta perjantain aikana. Katselin sitä flunssaisena ikkunan takaa. Enää ei näytä yhtä lumiselta, puiden latvoilta valkoinen hilemassa suli nopeasti. Ensi viikoksi on luvassa taas plusasteita...sopii minulle :)


17 kommenttia:

 1. Kauniilta se lumi näyttää, mutta minäkin tykkään eniten niistä plusasteista:)

  Viime vuonna sain lumitöistä kivuliaan golf-kyynärpään ja lääkärini (jonka olen tuntenut jo vuosia) totesi vain, että noin pienellä naisella pitää olla pieni lumilapio, eikä liian suurta, D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on autossa mukana sellainen kevytlumilapio, parina talvena olen useamman kuin kerran joutunut kaapimaan työpäivän päätteeksi auton esiin lumivallien takaa. Se ei ihan käsipelillä onnistu!

   Poista
 2. Heh! Vieläkö se syysbluessekamelska jyllää päässäsi, vai onko tämä tarkkaavaisuustesti lukijalle. Satoihan se ensilumi kuitenkin lokakuussa ? :D
  Juu minunkin mielestäni tämä talvi sai olla nyt tässä, vesisadetta kiitos! Että lumet sulaa. Jouluksi voisi tulla ihan pikkuinen huurrekerros :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, taitaa olla flunssa pehmittänyt aivotkin :) Kiitos, kun huomasit - kävin korjaamassa. Huurrekerros kuulostaa hienolta!

   Poista
 3. Kaks pahaa juttua.....liian aikainen lumen tulo ja liian aikainen jouluhössötys :D
  Jos pitäis valita, niin joulua, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä siihen jouluun valmistautuminen on kivempaa kuin itse se joulun aika...voi nyhrätä ja askarrella kaikenlaista, jouluna tulee yleensä vain möllötettyä :)

   Poista
 4. Talvi ja lumi saavat aikaan monenlaista ylimääräistä työtä ja vaivaa; lumenluontia, talon lämmittämistä, tuhtia pukeutumista, valon määrän vähenemistä, liukkautta, jäisen auton sulattamista ja ties mitä. Välillä on positiivisen ajattelun projekti tiukilla, huumorista puhumattakaan. Mutta kaikesta huolimatta kevättä kohti mennään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäisen auton joka-aamuinen sulattaminen on hermoja raastavaa puuhaa, eniten inhoan sitä skraapaamista, varsinkin, kun kärsin pysyvästä olkapäävaivasta juuri siinä skraba-kädessä. Huoh.

   Poista
 5. Tännekin löysivät tiensä pakkaset ja lumi...lunta tuli niin vähän, että kaikki on jo poissa, mutta kylmä senkun jatkuu.
  Tykkään talvesta ja lumesta, mutta liian aikaista lokakuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, viimeksikin lumi tuli vasta joulun myrskyjen jälkeen. Uskon, että nämä ensilumet sulavat kuitenkin tulevalla viikolla.

   Poista
 6. Talvi olisi parasta just näin, pienissä erissä ruudun välityksellä ihmeteltynä. Ulkona voisi aina olla plussakelejä, mutta jouluna tietsikan taustakuvaksi voisi asennella näitä tunnelmallisia otoksia ja telkkarista voisi tulla kuvasarjaa oikein tuntikaupalla siinä aaton ja tapaninpäivän välillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvitelevisio! Joo, voisko talven siirtää kokonaan digiksi?!?

   Poista
 7. Vau, teillähän on kuvien perusteella ihan kunnolla lunta! Ihanasti notkuvat puunoksat. Kylmään on ollut meilläkin täällä Alankomaissa, mutta ihan lunta emme ole vielä saaneet.

  Hyvää lokakuun loppua,
  Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan riittävästi tuli, useampaan otteeseen satoi. Flunssan takia en ole nokkaani ulos laittanut kuin sen verran, että sain vietyä auton talvirenkaiden vaihtoon. Oli aika karseaa ajella kesärenkailla pikkuteillä, jotka olivat pakkautuneet jäisiksi...selvisin kuitenkin.

   Poista
 8. Ihania talvikuvia! Ei plussa-asteita, vaan pakkasta ja pyryä, jotta jouluna olisi paljon lunta! Tarvitsisin kyllä uudet ja lämpimät talvikengät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakaan ei ole talvikenkiä, heitin viime talven jälkeen useamman vuoden palvelleet kotimaiset kengät veks, kun olivat jo ihan puhkikulutettu. Pääsisi nyt tästä flunssasta eroon, niin voisi lähteä kenkäkaupoille!

   Poista
 9. Plusasteita luvassa, en pane pahakseni, saa lisäaikaa pihatöille :)

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!