keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Lisää harmaata

Harmaus on saanut minusta otteen! Ei ihme, että oli pakko päästä betonikurssillekin...tulipa kotiin useampi kippo ja keppo taattua tasaisen vaaleanharmaata betonia. Suurin osa töistä lojuu vielä ympäri huushollia, kun en ole ehtinyt parvekkeelle viimeistelemään niitä. Pitäisi viilata ylimääräiset reunarosot pois ainakin osasta töitä. Ja sitten on niitä, joissa muotti on jumittunut erittäin tiukasti, jollei jopa pysyvästi, betoniin. Muottien irrotus on ollut aika taistelua monen työn kohdalla, en kykene kuin yhteen taisteluun päivässä. Mutta tuikuteltukin jo on!

16 kommenttia:

 1. Kauniita betoniesineitä. Varmaan kiva kurssi, olisi kiva kokeilla joskus itsekin. Itse tein tänään uunin korjausmuurausta, eli massaa on sekoiteltu täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyse oli viikonloppukurssista, mukavaa oli, vaikkakin vähän raskastakin, koska sekotimme betonin käsin. Itselläni sitä betonia oli 50 kiloa!

   Poista
 2. Ihan mahtavan ihanat.Ja niin sileä.

  Muottien irroittelu onkin kova työ.Me jouduttiin särkemään muotti kun ei irronut parin vuoden takaisessa betonityössä.Pitäisikin taas kokeilla kuinka onnistuisi tekeminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yllätyin itsekin, miten sileä, jopa peilaava, betonipinnasta tuli niiltä osin kuin massa oli kiinni ulkomuotissa. Sisämuottien kanssa on minulla ollut niitä irrotusongelmia. Open mukaan ei tarvinnut käyttää öljyä eikä silikonia, en tiedä, olisiko ollut helpompaa, jos olisin käyttänyt. Osaan kyllä laitoin, mutta en kyllä enää muista, mihin töihin.

   Poista
 3. Nuo on kauniit!
  -kuinkas muutenkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykästyin itse tuohon muotoon, vähän epätavallisempi, kun ei ole pyöreä eikä neliö :)

   Poista
 4. Kauniita! Kiehtovan vastakohtaiset keskenään ovat betoni ja tuikku!
  Ja harmaa on minunkin lemppariväri. Aina vaan.
  50 kg betonia! Käytitkö sen kaiken?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kyllä käytin - kaksi säkkiä humpsahti viikonlopun kurssilla muotteihin! Piti kutsua apuvoimia kantamaan työt kotiin :)

   Poista
 5. Oh, missä tuommoisia ihania kursseja pidetään?? En ole vielä kotiin viitsinyt ostaa betonia, vaikka ideoita onkin omasta takaa ja netistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betonikurssi oli työväenopiston ohjelmassa. Saa nähdä, jos vaikka ensi kesänä kokeilisin valaa jonkun ison ruukun mökille...

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Postaan ehkä muutaman työn lisää myöhemmin...

   Poista
 7. Betonikurssi ..kateellinen!!! :) Voin vaan kuvitella lopputuloksen kun kuvassa olevatkin näyttää upeilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betonin kanssa työskentely on kyllä yllättävän simppeliä. Kurssilta saa tarvittaessa hyvät perustiedot, mutta ilman kurssejakin betonilla onnistuu varmasti. Netistä löytyy infoa, samoin kirjallisuutta tuntuu olevan paljon tarjolla! Ei muuta kuin kokeilemaan.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!