sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Tulppaanit pannassa

Sipulienistutusaika lähestyy. Koipi vielä prakaa, mutta kaipa ne sipulit jollain konstilla saan multiin.

Ihastelin taannoin Korpikankaan kuvastosta upeita tulppaaneita, mutta jouduin tilausvaiheessa toppuuttelemaan itseäni. Tällä kertaa tilattujen sipulien joukosta ei löydy tulppaaneita, koska niiden suojaaminen verkoin peuroilta oli sellainen urakka, ettei siihen joka kevät jaksa ryhtyä.

Hyvä päätös, sillä syyskuun lopussa tallentui kameraan todistusaineistoa siitä, että peurat parveilevat mökkimaastossa edelleen: sorkanjälkiä savessa. Laukat eivät peuroille maistu, joten niitä on tulossa lisää!


Mielen Lumoa pidempään seuranneet tietävät kaksijakoisen suhteeni peuroihin: kauniita eläimiä, bambeina varsinkin ihan ylisöpöjä, mutta ei niin kivoja vieraita puutarhassa ahmiessaan kasveja. Kun kärpässieni-fanina näin oheisen kortin, jossa bambi makoilee sienten katveessa, oli kortti pakko ikuistaa :) Tämä on itseasiassa kortin takakannesta.


Löysin viime viikonvaihteessa tien varresta kuivuneita kukintoja, jotka tuikkivat kuin pikkutähdet. Tänä viikonloppuna eräs erittäin rakas on ollut mielessä, kuvalla lähetän hänelle voimia ja tähtitaivaan tuiketta sekä toivon pikaista paranemista!

4 kommenttia:

 1. Upea kortti! Ihana kuvaus kruunupäisestä bambista. No kylläpäs ne peurat on teidän pihapiiriin ihastuneet... :o

  VastaaPoista
 2. Jos vrt. ihmisen tekemiä tuhoja ja sitten peurojen, niin taidetaan me voittaa aika selvällä pelillä. Tosin toivon, että peurojen tuhot menisivät vähän tasaisemmin, ettei sun osas olis niin suuri!

  Ihana tuo vimppa kuva! Mikähän kasvi siinä on kyseessä? Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Peurat ovat myös minun suosikkeja. Ihana tuo kortti.

  VastaaPoista
 4. Voih, bambit on ihania...ja kärpässienet...miten olisi narsissimeri, eivät kai bambit syö niitä kovin paljoa?

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!