perjantai 23. marraskuuta 2012

Grafiikkaa ja akvarellia

Tein viime lauantaina Tampereen kädentaidot-messuilla samaa kuin todennäköisesti moni muukin: parveilin eniten sellaisten osastojen äärellä, joissa oli jonkun sortin käsityötarviketta myynnissä...narua, lankaa, tulostuskangasta, washiteippejä, korunosia, kuviopapereita yms.


Arvostan paljon niitä, jotka pystyvät elättämään itsensä käsityöläisinä ja siksi yritän joka messukerta hankkia myös jonkun valmiin, kädentaidon tuloksena syntyneen taide-esineen tai käyttötavaran, jos sopiva osuu kohdalle. Tällä kertaa päädyin Maarit Kontiaisen peura-aiheiseen grafiikkaan.

Joo, saa nauraa, siis minulle! Te, jotka meikäläisen olette pidempään tunteneet, tiedätte, että minulla taitaa olla noihin peuroihin sellainen viha-rakkaussuhde. Nyt tämä bambi oli sen verran ihastuttava, että se oli pakko tuoda kotiin asti. Muistuttakoon minua siitä, että ensi syksynä suojaan verkoin kaikki istuttamani sipulit heti istutuksen jälkeen!


Tänä viikonloppuna saan tutustua akvarellien ihmeelliseen maailmaan, sillä osallistun sekä lauauntaina että sunnuntaina taidemaalari Mika Törösen akvarellikurssille. Pitäkää peukkuja, että näin vasta-alkajana myös opin jotain :)  Onko muuten joku teistä ollut Mikan kursseilla joskus, ymmärtääkseni hän on ahkera kouluttaja?Värikästä 
viikonvaihdetta 
kaikille!

15 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Samaa sarjaa oli muitakin töitä tarjolla, tämän värisävyistä pidin eniten!

   Poista
 2. Vähän taidan naureskella juu ;P Mutta peurat ja kauriit ovat ulkomuodoltaan minusta yhdet kauneimmista sorkkaeläimistä mitä on. Olen ihastellut mainoskuvastojen peura-aiheisia pussilakanasettejäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy varmaan aloittaa jo vähän rajoittaa tuota bambi-maniaa...

   Poista
 3. Kaunis taulu ja ihana tuo sun juttu, että kannatat käsityöläisiä! Se on ala, jolla voi olla tosi vaikeaa saada elantonsa raavittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnen muutamia käsityöläisammattilaisia, osa heistä on jo joutunut lopettamaan ja vaihtamaan muihin töihin, joten tykkkään tukea kotimaista käsityötä silloin, kun se on mahdollista.

   Poista
 4. Kaunis grafiikka, peura on hyvin ilmeikäs ja pidän myös väreistä. Minulla on täällä äitipeura ja kaksi jo aika isoa vasaa, ne pistivät suihinsa lehtikaalini, joita säästelin joulupöytään. Mutta ne söivät ne nälkäänsä, eivätkä ymmärrä miksei herkkuja saisi popsia. Itse olin tehnyt aukon kasvimaan aitaan. Mukavaa akvarellikurssia, tietysti opit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei valitettavasti meidän mökkimaaston peuroille löydy ymmärrystä, kun pellot ja metsät ovat lumettomat ja täynnä syötävää, silti ne rouskuttavat mökkipuutarhasta kaiken, mikä irti lähtee. Kait ne on sitten erikoisherkkua heille eivätkä voi vastustaa.

   Poista
 5. Grafikka on hieno ;)Ja tsemppiä akvarellikurssille, harjoitus tekee mestarin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksista, Maarit, sinähän se mestari olet jo valmiiksi :)

   Poista
 6. Kaunis peuragrafiikka, erinomainen ostos. Onnea myös kurssille, varmaan saamme myöhemmin nähdä oppimisesi tuloksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, en tiedä, milloin saan tehtyä sellaisen akvarellin, että itse kelpuutan sen näytille, mutta ehkä sekin päivä joskus koittaa, jos oikein hartaasti jaksan harjoitella.

   Poista
 7. Oi, onpa herkkä ote tuossa kuvassa! Ihana grafiikkatyö, todellakin.

  Jännäämme kurssin antia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Geranium, eikö olekin söötti työ, ei sitä yksinkertaisesti voinut jättää sinne Tampereelle!

   Kurssin annista tuli lyhyt postaus vain sanallisesti, kuvia seurannee joskus myöhemmin, kun julkaisukelpoisia joskus valmistuu :)

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!