perjantai 30. marraskuuta 2012

Partsimuistelot, osa 1

On aika muistella viime kesän parvekepuutarhan loistoa ja aloittaa pohdinta ensi kevään kasvihankinnoista!

Kesällä 2012 parvekkeellani kasvoi helmililjoja, jaloleinikkejä, lemmikkejä, kerrottuja orvokkeja, bellis, torenia, erikoispelakuita, hajuherne, erilaisia markettoja, kesäkoiso, patiohortensia, punahattu, punottu paju, ruukkuruusu, enkelinkukka, malvikki, kesäneilikka, kolmiokäenkaali, tarhamaksaruoho ja vähän hyötykasvejakin, mm. persilja ja punainen viinimarja. Nämä päätyivät kuviin, yritin valita mukaan osittain myös sellaisia kuvia, joita en ole aiemmin julkaissut.


Kollaaseihin päätyneiden kasvien lisäksi parvekkeellani kasvoivat myös tasetit, pikkunarsissit, humalat, pari kärhöä, tavispelakuut (mitä jäi jäljelle kevään oravainvaasion hampaista), kerrottuja petunioita, vaaleanpunainen lumihiutale, tavisorvokkeja, muratteja, riippaorvokki, ahkeraliisoja, tupsulaventelit, keijunmekkoja, isosamettikukka, rauniokilkka, päivänlilja, kurjenmiekka, hopeaputouksia, pallokrysanteemi ja yrttejä (stevia, rosmariini, ranskalainen rakuuna ja suklaaminttu)

Kakkososassa ajattelin vilauttaa muutaman yleiskuvan partsilta, etteivät muistot nyt aivan jää lähikuvien varaan :)

I have already forgotten that I should write something in English, too. I took these photos last summer. They are some of the plants and flowers that flourished in my balcony during summer 2012. I promised to publish some overall pictures of my balcony, too. I´ll do it when I find the photos from my archives.

10 kommenttia:

 1. Herranmunguugeli! Kerrassaan HUIKEA kuvakavalkaadi toinen toistaan ihanampia kaunokaisia. Miiten ihmeen iso parveke sulla on?

  Upeita, upeita kasveja, ei voi muuta sanoa! Suosikkia ei voi millään valita, nuohan ovat ihan täydellisiä kaikki. Oih ja voih, onpas ihanaa katseltavaa! Huutomerkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, eihän nämä nyt kaikki ole yhtäaikaa olleet esillä, kevätkukat vaihdan kesäkuussa kesäkukkiin ja sekin sitten vähän vaihtelee, mitkä kukat milloinkin ovat paraatipaikoilla, kun kaikki eivät kuki yhtä ahkerasti koko kesää. Esim. erikoispelakuiden kukintaa sai odotella pitkälle keskikesään. Mutta onneksi mulla ei ihan kaikkein pienin parveke ole. Se on lasittamaton, mutta hyvä homma on, että vain harvoin sadevesi pärskyää sinne harjakaton ansiosta.

   Poista
 2. Jestas! Mulla ei Lillassa varmaan rikkaruohot mukaanlukienkaan olisi tuota määrää :)
  Upea kuvakavalkaadi, täytyy s anoa! Pitää varmaan ensi kesänä keskittyä istutuspuuhiin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsos, kun mulla ei sellaista paratiisia kuin sun Lilla, niin pitää yrittää tunkea puutarha muutamaan neliöön parvekkeelle. Kyllä siellä sellainen pieni polku jäi kastelua varten, mutta ei siellä tilaa ole kasvien rehottaessa puutarha(parveke)juhlia järjestellä :)

   Poista
 3. Sinulla on tosiaan melkoinen kukkaloisto parvekkeellasi. Todella rehevää kukintaa. Nyt odotan innolla lupaamiasi yleiskuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, harmittaa vähän näin jälkikäteen, etten ole parvekkeen eri "kausista" ikuistanut yleiskuvia. Parveke kun on vähän erinäköinen eri vaiheissa kesää. Niin kuin jo mainitsin Geraniumillekin, että eihän nuo kaikki kasvit yhtäaikaa ole olleet parvekkeella, kevätkukat vaihdan kesäkukkiin ja perennoihin kesäkuun alussa. Mutta joitain yleiskuvia laitan kyllä, kunhan ehdin niitä etsiä tuolta kuva-arkiston syövereistä.

   Poista
 4. Kyllä silmä lepää tässä kukkameressä. Vähän tuli haikee olokin :))

  VastaaPoista
 5. Mahtava kukkaloisto! Juuri sopivaan aikaan piristämään, meillä on ihan kauhea lumikaaos ulkona.

  VastaaPoista
 6. Ihana postaus ! Ja niin upeita kukkia... ihan tuli kesäinen olo näin talven keskellä ; )

  VastaaPoista
 7. Jokainen kukka on kaunis ja miten paljon niitä onkaan!

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!