sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Pelkistystä

Wautsi wau, viikonlopun tehokurssi akvarellien maailmaan on takana! Törösen opettama tyyli vaatii suuuuuurta kärsivällisyyttä: paljon odottelua, jotta yksi värikerros kuivuu ennen seuraavaa - hiustenkuivaajan käyttö ei ollut suositeltua. Luen itseni vasta-alkajaksi vesivärien parissa, erään opiston neljän kerran tunnit eivät oikein antaneet käsitystä hommasta enkä päässyt silloin alkua pidemmälle. Mutta nyt avautui aikamoinen maailma, mahdollisuuksien leikkikenttä.


Olen tosi tyytyväinen saamaani kannustavaan loppukritiikkiin, jonka yhteydessä opettaja totesi, että osaan pelkistämisen taidon. Uskokaa tai älkää, olen yleensä sellainen piipertäjä, joten tämä oli suurin kohteliaisuus, jonka voin saada. Siksi hymyilen vieläkin.


Olen aivan akvarellitaipaleen alussa, joten joudutte odottelemaan, että kehtaan tuoda jonkun työn näytille asti. Mutta pelkistämisen ilosta laitan tähän postaukseen muutaman kuvan yksinkertaisen kauniista eukalyptuksesta, joka persoonallisella olemuksellaan ihan yksittäisenä oksana vaatii jo huomiota osakseen keittiön pöydällä. Aika aasinsilta, heh! Taidan olla vähän väsynyt, kurssi vaati keskittymistä, ehkä on paras lähteä moikkaamaan nukkumattia...


  Hyvää yötä ja ihania unikuvia sekä voimia ensi viikon aherrukseen!

4 kommenttia:

 1. Yksinkertainen on kaunista, kuten tuo eukalyptuksen oksa. Voi kun osaisikin maalata jotain, mutta sitä lahjaa ei ole minulle luotu...

  Meiltä muuten löytyy useampikin Maarit Kontiaisen grafiikkatyö, joita on tarttunut mukaan Suomen lomien ja Helsinki-visiittien aikana. Myös tuollainen lumimaisemassa oleva peura meiltä löytyy, ei tosin IHAN sama kuin sinulla. Parina viime vuonna on ollut pakko toppuutella sillä meillä ei riitä seinätila kaikille maalauksille ja grafiikkatöille :-)

  VastaaPoista
 2. Uuden taidon opettelu on tosi ihanaa. Se kehittää keskittymiskykyä, uppoutumalla aiheeseen katoaa myös ajantaju ja voi käydä niin ettei malta lopettaa ja siinä sitä väsyttää itsensä perinjuurin. Tosi hienoa kun olet saanut myönteistä palautetta, siitä sitä vaan innostuu! Mukavaa jatkoa harrastuksen parissa ja tulevaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 3. Minulla ei ikimaailmassa riittäisi kärsivällisyys akvarelleihin,vaikka ihailen äärettömän paljon sitä tekniikkaa ja lopputulosta. Sen vuoksi tykkään kurkistella esim. Michelle Palmerin blogia
  http://michellepalmerart.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Nyt alankin ymmmärtämään, miksi akvareilleissa on niin upeaa värienkäyttöä; useita värikerroksia ja yksinkertaistamista.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!