lauantai 23. helmikuuta 2013

Kohta arvotaan

Ihania asioita olette listanneet arvonnan yhteydessä siitä, mikä teille tuo kevään. Vielä on viikonloppu aikaa osallistua, jos käsityöt ja sisustusaiheinen kirja palkintoina kiinnostavat.

Iiristen kukinta on ohi, ihana muisto jäi ja vieläkin saan takaisin mielikuvan niiden jännästä tuoksusta. Valkoinen tähdikki kukkii edelleen, ja tänään piipahdin töistä tullessa puutarhamyymälässä ostamassa muutaman helmililjan, edelliset jo nuupahtivat. Samalla hankin toisen yrttiruukun, jonka kaverista jo aiemmin postasin. Uudessa ruukussa on nyt vesiviljelykokeilussa viinisuolaheinää, ihan marketin hevi-osastolta sekin.

Ai niin, chilit itivät noin viikossa, nyt on kuusi pientä sirkkalehtistä alkua hellittävänä, pitäkää peukkuja, että onnistun. Kokeilen chilien kasvatusta nyt ensimmäistä kertaa.

Kivaa viikonloppua kaikille, kohta arvotaan!

13 kommenttia:

 1. Kauniita iiriksiä ja kuva!!! Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista
 2. Kaunis kuva iiriksistä. Minäkin nappasin viikko sitten viinisuolaheinän kaupan hevi-osastolta, mutta minulla se kasvaa omassa ruukussaan. Melkein kaikki isot lehdet olen jo käyttänyt ja pian nähdään tekeekö se uusia lehtiä tai miten pienet lehdet kasvavat. Riittääkö valo jo. Chilejä olisi myös kiva kokeilla. Itse kokeilen ensimmäistä kertaa pelakuiden kasvatusta siemenestä alkaen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin jätin sen viinisuolaheinän omaan ruukkuun ja sijoitin sen ruukkuineen tuohon yrttiruukkuun, ainakin ihan pirtsakalta vaikuttaa näin muutaman päivän jälkeen. Oi, itse en ole vielä uskaltautunut tuohon pelakuiden siemenkasvatukseen...ehkä muuten, mutta kotona ei sisällä tilat oikein riitä niin monenlaiseen esikasvatukseen.

   Poista
 3. Kiva kuulla, miten chilien kasvatus etenee.

  Upeita nuo iirikset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin nyt näyttävät ihan ok:lta, tosin homma on vasta alussa ja monta haastetta edessä, minulla kun ei ole chileille mitään erityisen aurinkoista paikkaa tarjota. Sen verran varjostaa metsä tuota minun parvekettani. Mutta yrittänyttä ei laiteta.

   Poista
 4. Oih, ihania iiriksiä ! Omani odottavat vielä kellarissa, että päivä vähän lämpenisi. Laitan ne nimittäin lasitetulle parvekkeelle, jossa nyt on puoliastetta lämmintä : )
  Mukavaa viikonloppua sinullekin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei valitettavasti ole lasitettua parveketta, joten joudun odottelemaan melko pitkään ennen kuin parvekkeelle saa jotain kasveja taas laitettua. Noita sinun istutuksiasi olenkin usein ihaillut blogisi kautta.

   Poista
 5. Hyvää viikonloppua sinne. Vähän jo pyörittelin siemenpusseja kauppareissulla mutta tilanpuutteesta johtuen vieläkin vähän mietin viitsiikö kasvattaa vai hankkiiko sitten valmiit taimet..ollako vai eikö olla? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama ongelma, tuo tilanpuute. Mutta kasvua on niin ihana seurata, että aina päädyn jotain esikasvattamaan, vaikka se karaistusvaihe on ehkä se, jota vähiten odotan...

   Poista
 6. Peukut on pystyssä chilivauvojen kasvattamiseksi.

  VastaaPoista
 7. On se niin ihanaa kun kevät että saa alkaa noiden kukkien kanssa touhuta.. Kyllä se pikku taimet pärjää..uskon niin

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!