torstai 7. helmikuuta 2013

Lähietäisyydellä

Kukkainfon mukaan ranskalaisten kehittämän kukkien kielen mukaan tulppaani viestii mainetta, kuuluisuutta ja täydellistä rakkautta. Minulle tulppaanit kertovat toivosta, tulevasta keväästä, kasvun voimasta!

Olen huomannut, että tulppaaneissakin on eroja. Jos sattuu ostamaan vähän vanhemman kimpun, saattavat kukat "muumioitua" eivätkä avaudu ollenkaan ja lehdet kellastuvat melko nopeasti. Näitä suppuisia tulppaaneja ihailin viikon maljakossaolon jälkeen makron kera: paras väriloisto oli jo kadonnut, mutta nämä vaikuttivat himmeine satiinisävyineen vieläkin varsin kiehtovilta. Toisaalta minulle syntyi lähietäisyydellä vaikutelma valaan päästä :)


9 kommenttia:

 1. Apua mikä mahtavan hieno kuva ja tuo värikin noissa tulppaaneissa.
  Ovat jotenkin suruisia kun vanhempia, arvoituksellisia kauneudessaan

  VastaaPoista
 2. Totta muuten, tulee valas mieleen:)

  Minua on harmittanut, kun ostetut tulppaanit kuivuvat niin nopeasti. Johtuu varmasti siitä, että useimmiten ovat kaupassa/kauppiaalla ilman vettä.

  VastaaPoista
 3. Ihania helmiäisiä sävyjä.nuo kun saisi ikuistettua koruun:)

  VastaaPoista
 4. Upeat kuvat, tulppaanin sulkeutunut kauneus tulee hienosti esille ja väri on todella kaunis.

  VastaaPoista
 5. Mulla taitaa olla ihan samaa vanhaa satsia, väri on sama eikä aukea. Ostitko Plantagenista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ostanut K-kaupasta, paikallisesta puutarhamyymälästä ja Plantagenista. Kaikkien kanssa sama juttu, nuput paisuvat, mutta jäävät suppuun. Onko tämä joku lajikeominaisuus?

   Poista
 6. Samaan aukeamattomuuteen törmäsin omien, viimeviikkoisten tulppaanien kanssa. Sinä olet kauniisti hyödyntänyt nuppujen aukeamattomuuden kuvaamalla ihania värisävyjä ja muotoja.

  VastaaPoista
 7. Piti tulla tänne laittamaan vielä itsellekin muistiksi oheinen tieto, jonka löysin Maikkarin sivuilta, lähteenä lainattu kukkainfo.fi:tä.

  "Tulppaanilajikkeita on kahdenlaisia: niitä, joiden kukat aukeavat suuriksi ja lautasmaisiksi ja niitä, joiden kukat pysyvät koko ajan suljettuina. Kukkien aukeamattomuus ei siis yleensä ole vika, vaan lajikeominaisuus. Jos tulppaanit kuitenkin muumioituvat ostamisen jälkeen parissa päivässä maljakossa paikoilleen, ne ovat todennäköisesti viettäneet liikaa aikaa varastossa."

  Mulle on sitten osunut tänä vuonna noita suljettuja versioita joka kerta!

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!